Monday, February 10, 2014

Sambal Belacan..

As Salam

Entry : Penangan...haha

Aku x pasti aku ni ade resdung ke tidak..(malas nk g check)kiki..

Mase kat KB aku ade mintak my FIL buatkan sambal belacan guna cili hijau kelate..sebalang kami bwk balik..3 malam berturut2 makan cicah sambal belacan tu..hari ke 4 aku stop sbb hidung berhingus mcm selesema...tp xde la smp demam..haha

Dulu2 kalo aku mkn sambal belacan..especially sambal belacan buah macang/bacang, mmg confirm lepas tu hidung aku akan gatal..hidung je la..itu pun sekejab sgt..

Tapi skrg mcm dh switch plk..x gatal hidung tp berhingus..haha


Ok..aku xmo search ttg resdung sbb majoriti tunjuk gambo yang mengerikan...haha


Harap2 xde ape2 la..alergik sikit2 ok kot..huhu



End.

2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

sambal belacan kalau nak sedap kena dibakar dulu belacan tu sebelum buat sambal...

mun said...

fuhhh sebut pasal sambal belacan..lama sungguh x pekena ni.... huhuhu