Saturday, November 22, 2014

Aku kecewa..

As Salam

Skrg aku amat kecewa dgn sesetengah agent jual rumah yg berbangsa sendiri...Bkn semua ye..SESETENGAH SAHAJA...

Baru2 ni aku & Hata cuba mncari rumah yg MAMPU MILIK...Tapi, tiap kali kol agent yg berbangsa sndiri, soalan yg ditanya, macamkn aku nak beli rumah utk anak kucing... Endah tak endah je layan.. Siap ada yg letak harga lebih tinggi dari yg di-value oleh pihak bank.. MOTIF?? Bila ditanya rumah tu ade buat any reno ke tidak..jawapan yg mnghampakan... BASIC HOUSE.. So, ape kes nak letak lebih dr yg di-value oleh bank?? X paham aku..

Bkn itu jer..
Ade jgk yg siap tanyo "Dah check dgn bank brp limit kelayakan pinjaman perumahan awak?".. Aku macam... Ape kes ni??? Aku bkn bangsa yg x ukur baju dkt body sndiri...Aku tahu tahap kemampuan kami dimana.. Bile ckp aku x ape2 commitment.. Terus senyap..pulak... Dan-dan tu ckp rumah tu dh djual..dan-dan tu ckp rumah tu ade tenant...Nnt bile kite dh arrange time dgn tenant utk tgk rumah, sy kol semula..Aku tggu smp 3 hari...jgn kata kol...Miskol or SMS pun NAN ADO... Mcmane la aku nk support bangsa sndiri kalo dh mlayan org gini???

Aku betul2 kecewa... Rase mcm lebih senang brurusan dgn cha ya.... Kap lam..kalu boleh mmg aku cuba elak...

To All house Agent yg berbangsa sndiri...tolong la layan customer anda dgn bradab... Jgn pandang buyer macam org yg mngemis mintak sedekah...aku yakin..stp buyer yg kol..x semuanya buat PRANK kol.. Dieorg kol sbb dieorg berminat n dieorg tahu tahap byrn monthly housing loan tu sndiri... X kan gaji monthly total 7K nak beli rumah rege rm200k pun kau rase die still x mampu??? Bank x lulus??... Pikir2 la sndiri utk majukn bangsa kita... Kalau gini la cara layanan korang...aku x rase bangsa kite akan maju...


Sekian luahan hati buyer yg kecewa dgn sikap agent yg berbangsa sndiri...



End

2 comments:

Nur Inani said...

sabar ye sis.. memang dugaan betul :)

Mar Mansor said...

setengah agen memang macam tu..lebih2 lagi sekarang ni harga rumah mencanak2 naiknya hingga tak masuk dek akal..