Thursday, April 27, 2017

Kisah Qaisara : SUKAN SEKOLAH

As Salam

Jumaat lepas, aku amik cuti halfday sebelah pagi sebab that day sekolah che mek buat hari sukan...Aku sorg je yg pegi..Hata kerja.. x bleh nk cuti..Ammar pun aku htr dkt taska...Risau panas2 dkt padang tu nnt..

Lepas htr che mek pkol 7am, Hata blk rumah semula..Pkol 8am gitu, hantar Ammar & Hata hantar aku ke sekolah che mek...This time hujan renyai2...Mujur sgt la aku x bwk Ammar...

Dekat pkol 9am baru acara bermula...
Opening...
Teringat time sekolah dulu...

Lepas persembahan perbarisan semua, pihak sekolah mulakan acara dgn student pra sekolah & darjah 1...Aku igt che mek x join sbb pagi tu aku tny, che mek jawab xde main ape2... Tapi, bile aku cari che mek dekat dewan, xde...Mujur la jmp kawan che mek..Bile ditanya, katanya che mek ada acara..Boleh??Pening mak...ekek

Maka ke padang la aku mencari che mek...Dengan lecaknya...Adehhhh... 
Acara lari sambil pegang kain..Lepas tu, sauk kain tu dekat kawan yg lain...
Memula team che mek leading..Tapi lagi 3 org nk habis, terus jadi no.4 sbb last 3 tu agak lmbt & kain x pegang proper... 
Habis je acara, terus ke sesi penyampaian hadiah....Huhu..
Ok la..No.4 pun merasa dpt medal....ekek..

Acara che mek abih dlm pkol 10 kot..lepas je penyampaian hadiah, terus che mek ajak gi makan..Aku makan mihun goreng & che mek mkn nasi lemak dekat kantin...Lepas tu, tny guru kelas che mek yg kebetulan ade dekat kantin samada kena tggu atau boleh blk...jawapannya?? BOLEH BALIK!!!! ye haaaa...eheheh

Aku amik GRAB CAR je utk blk rumah...Charge RM3 jer...Smp2 je rumah, terus suruh che mek mandi..Dgn aku2 sekali kena mandi sebab rase melekit & kasut + kaki lecak mcm main dkt sawah padi...huhu

Pkol 11am aku & che mek ZZzzzzzz....smp pkol 12.45...Lepas tu, siap2..Aku htr che mek g taska & aku g keje...

Alhamdulillah che mek dpt jgk join activity sukan sekolah...Walaupun x menang, janji che mek enjoy...huhu




End

2 comments:

Mar Mansor said...

ye betul tu walaupon tak menang, tapi anak enjoy.. rasa kesukanan
JanjiKita

this ni3za said...

Kan...Janji anak enjoy...kiki