Tuesday, December 12, 2017

SWMFC : JAYA ONE

As Salam

Hari Sabtu, bangun pagi terus siap2 pegi breakfast makanan kelate dkt belakang PV brp ntah dkt Taman Melati...Lepas tu pegi kedai basikal dkt Ong Tai Kim utk ganti tiub basikal che mek...Kami bwk blk KL basikal che mek dekat KB..Itu pun salah satu umpan utk ajak che mek blk skali dgn kami hari tu..kalo x...xmo ikut wooo..kiki
Kuih Gapo nih???
1st time aku makan kuih ni...Sedap jgk la..Cuma pisangnya x berapa nak manis..Kuih ni is pulut hijau yg membaluti sebelah pisang x tau nama & pulut tu pulak disalut dgn kelapa parut...Bile up gambo ni dkt FB..My SIL ckp kuih ni banyak dekat KB..Tapi apesal aku tak pernah jumpa ek..Haha..Nampak nau aku jarang keluar pergi beli sarapan tiap kali blk kelate..Kalo aku yg pergi beli sarapan, harus aku bwk blk segala jenis kuih kelate..Haha...

Tapi itu tak bermaksud meks x bangun pagi ye...Bangun mcm biase..Tapi my FIL yg pegi beli sarapan senyap2..Itu je pointnya..kiki

Sape tahu nama kuih ni..Sila tinggalkan komen anda ye...Kiki

Lepas siap ganti tiub, kami pun blk rumah & bersiap2 utk pergi event SWMFC sempena movie Star Wars yg akan keluar hari ni...Maka, mari la kite layan aje minat encik suami...Anak2 pun pakai costume jgk..Aku je belum melayan lagi...Actually Hata nak belikn aku dress Queen Amidala..Tapi aku plk rase mcm 50/50 nk pakai..Last2 x beli..Haha...Belum masa lagi aku nak melayan event2 gini..nnt la sikit mase lagi..Huhu

Mase smp2 dekat Jaya One, terus Hata & anak2 join marching yg baru bermula...Mase Hata & anak2 buat marching, aku tak terus follow..Tapi aku menyimpang ke dalam dewan yg mana vendor2 letak barang2 yg dieorg nk jual..So aku cuci mata la dekat situ..Lepas tu turun pergi ke Mr.DIY...Mase tengok2 barang dekat sane, tetibe Hata kol tanya aku ade dkt mane & mintak naik sebab che mek tak nak join light saber class session..Mcm nk terkucil sgt2 aku berlari naik tingkat atas semula...Bile smp tengok2 che mek baru je 3 langkah join the class session....Adehhh..mengah meks tau..haha
Mase briefing ttg step2 guna light saber... 
Ammar pun x ketinggalan..berdiri tepi nak belajar jgk...Huhu

Lepas je activity tu, tak sangka dieorg ade buat pemilihan sape yg nampak mahir atau dpt pick-up ape yg sifu ajak...Means gerak tu cantik ikut step yg sifu ajarkan...Tak sangka judge pilih che mek...huhu..Alhamdulillah..Dapat la che mek topeng kyloren yg original..Sama mcm yg Hata beli mase mula2 join SWMFC dulu.(tapi dh jual blk).Mahal jgk topeng ni tau..korang tengok sendiri la dkt Toy R us...Kiki..Walaupun separuh kepala je dia cover..Tetap harga 3 angka...

Muka Happy & Tak sangka menang si che mek...Kiki
Lepas menang ni,che mek mcm terpinga2 je..Mcm x sangka je boleh menang..Huhu..Pdhal bukan susah nau pun nk belajor...Kiki..Lepas tu kami pergi makan dekat STREAT THAI....Kelaparan... 
Nasi Pak Ka Paw Ayam...order 2 utk aku & Hata..
Nasi Ayam Hainan Thai..untuk Ammar...Sambal tu sedap weh..pedas..Huhu 
Teh O Ice Laici... Kali ni aku mintak jgn letak lime..Actual menu ade letak lime...
ABC - request dari che mek...Sedap tau..Siap dpt 3 jenis topping...
Meh aku close-up sikit... 👇👇👇 
Dari kiri : Cincau, Sagu, Ubi keledek & Isi keladi

Lepas makan & selesaikan ape yg patut, kami pergi ke tingkat 2 utk tengok arch robot ni plk.👇👇👇 
Besar jgk.... 
Kenangan...Ekek

Penat melayan..Tapi puas hati sebab che mek dapat bwk balik hadiah...Kiki...
Lepas Asar baru blk rumah...Ammar dah tido 30 minit sebelum balik....Smp2 je rumah, terus selesaikan ape yg patut...Lepas maghrib masak nasi , goreng ikan bilis, goreng telur dadar & buat sup sikit utk Ammar...

Pkol 10.30 malam dah siap2 bergolek2 atas katil utk kasi badan berehat...






End

3 comments:

Nur Syafiqah said...

jom join giveaway pyka

http://syfqhdesign.blogspot.my/2017/12/giveaway-my-first-giveaway-and-pyka.html

Nur Syafiqah said...

cutenya gambar. Ame and Yuki

Raydah said...

went there last time and tried chimi churri hehe. it's really good.

http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/eat-healthy-at-chimi-churri-sandwiches.html