Thursday, May 10, 2018

HOMEMADE ROTI TITAB

As Salam

Kalo ke Kelantan, korang kena singgah kedai Kopitiam Kita utk try roti titab nih..Mmg sedap..Huhu...Harga last year RM5/set..Tak tau la rege skrg...

Isnin mlm Selasa, lepas aku siapkn kedondong asam boi, aku & Hata siapkan menu supper plk...Mmg dah jadi rutin dlm family, pagi mkn nasi, tghari kalo x lapar mkn ringan2 je..Dinner mesti before 7pm...Pkol 9pm buat menu supper..Huhu

Memandangkn telur ade 1 papan, maka timbul idea aku & Hata nak try buat roti titab sendiri..Idak le susah sgt sebenarnya..Janji ade bahan, semua beres..Haha...Cuma roti bata je kena gi beli dkt kedai roti...Alhamdulillah, percubaan pertama kami menjadi...Kaya dkt sini is homemade..jadi mmg kena sgt dgn roti titab dkt kedai yg gunakan kaya yg lebih kurang je rasenye...
Homemade ROTI TITAB...
Layannnn sgt..1 set tak cukup wehhhh..Mkn 2 set terus lps tu cari bantal...Haha..Seronok meks sbb menu ini menjadi..Next time blk KB boleh buat lg..Huhu

My MIL not in roti titab mood..So aku masakkn popiah...Intinya hot dog,terung,carrot & sengkuang...Aku msak dulu semua bahan, lps tu baru wrapped & goreng...Sos tu aku buat sndiri je...Simple sgt..
Popiah Goreng..
Kenyang sgt kami mlm tu...Huhu..
Seronok mkn ramai2..time dkt rumah mmg aku jarang sgt buat sbb nk buat sikit mmg alang2 sgt rasenye..Tak tahu la kalo time bulan puasa nnt terlebih rajin plk nk buat as one of our menu berbuka puasa...Huhu

Esok In Shaa Allah meks kelik Perak plk sbb Ahad my niece bertunang...Huhu





End

1 comments:

Amar Razali said...

rajin betul mek memasak yaa