Saturday, May 26, 2018

KUIH TIRAM / LIDAH BUAYA

As Salam..

Hari Sabtu lepas, teringin sgt nk buat kuih lidah buaya nih..Udah lama sgt tak buat...Kali ni aku buat dlm kuantiti yg sikit je utk testing....Alhamdulillah menjadi pun...Huhu
Kuih Tiram / Lidah Buaya
Actually nk buat kiuh ni bukannya susah..Cuma ko kena bersabar mase proses mempenyekkn setiap pcs yg ko dah potong tu je....Huhu..

Hari Selasa, aku bg my SIL bwk blk kelantan..My SIL suka kiuh nih...Tak sangka che mek dan Ammar pun suka jgk..Setakat hari ini, kiuh tu dh tggl dlm 10-15 keping je...Tiap kali berbuka che mek akan mkn dlm 5 keping...huhu

Takpe..Takpe...nnt smggu sblm raya kalo ade umur panjang kite buat lagi ye...Huhu




Korang dh start buat kuih raya?


End

4 comments:

PeRdU cINta said...

Sedapnya...lemak,rangup..manis...hehehe...

Mar Mansor said...

sdapnya.kena pula yang rangup..perghh
JanjiKita

Nurzarini Ismail said...

Wah sedap kuih ni, sharela resepi awak..nak buat jugak..ngee

thisni3za said...

Mkn mmg sedap..Nak mengadun tu lenguh sikit..Haha