Monday, July 16, 2018

KISAH QAISARA : SELESAI SUDAH HADIAH TEACHER'S DAY

As Salam

Hari Sabtu kelmarin, telah berlangsungnya acara sambutan hari guru yg sudah tertangguh beberapa kali beserta dgn sambutan hari raya di sekolah che mek...Pihak sekolah buat hari Sabtu dsekalikn dgn HARI SEKOLAH GANTI sempena PRU yg lepas...

Hadiah utk cikgu2 perempuan, ade yg meks dh sediakan awal2 masa beli kain tudung bawal creepe hari tu...Mase ni mmg xde budget utk berapa org cikgu....Meks main jahit je..Kalo ade lebih boleh la meks pakai..Kalo xde lebih..Tak apo....Huhu...

Masa tu, hadiah utk cikgu lelaki meks masih belum dpt idea lagi...Hari ape ntah baru beli..Itu pun hari Jumaat baru perasan hadiah utk cikgu lelaki tak cukup plks...Nk keluar membeli mmg idak le sebab time perasan tak cukup tu, Hata dh keluar g cosplay dkt The Curve...Jadi mmg ligat le otak teman memikiorknnya....

Hari Sabtu hari tu, murid2 mmg tak masuk kelas..Semua sumbangan makanan utk murid tahap 1 letak dkt kantin..Utk hadiah, aku direct jumpe guru kelas che mek utk tlg edarkan pada cikgu2 yg lain...Nk harapkn che mek mmg idak le...Haha

Maka inilah hadiah terakhir buat cikgu2 che mek...
Aku perabihkn aje paperbag yg sedia ada...5 paperbag kecik utk cikgu2 perempuan...3 paperbag besar utk cikgu lelaki...2 paperbag purple memasing utk guru kelas che mek & sorg cikgu bahasa cina... 
Tudung glittershawl bawah sekali adalah utk ustazah kelas che mek..Cikgu perempuan lain dpt bawal creepe...Meks jahit keliling sendiri...Beli kain sendiri..JIMAT...Haha 
Simple cosmetic pouch bag utk guru kelas & cikgu bahasa cino che mek...Express sgt meks jahit Jumaat mlm sabtu tu...Huhu


Utk makanan, Hata buatkan che mek pudding caramel sbb kelas che mek kena bawak mknn berasaskan kek / pastry...


Ok la tu kan/
Semoga cikgu2 x jemu mengajar che mek...huhu





End

2 comments:

ejulz said...

cantek2 hadiah :)

thisni3za said...

Terima kasih... =)