Monday, July 30, 2018

SEWING PROJECT : BAJU LACE LINING

As Salam

Actually mase blk raye hari tu my kak cik plan nk buat baju base on lace plk on next 2 years...(hrp2 umur pjng)...Kebetulan mase pegi nagoya msjd india hari tu dieorg ade buat SALE utk kain yg balance2 ni...Murah sesangat...Terus aku grab utk try and error jahit baju lace...

Bukan senang nk jahit wehhhhh....2X potong kain yg berbeza & 1.5 jahitan...
Dah lama potong..Lama jgk terperap sebab BZ dgn mende lain...Plan nk pakai time buat bday Ammar hari tu..Tapi tak sempat....Huhu

Alhamdulillah, hari Sabtu lepas, dapat meks menyiapkannya...Kain lace ni tak cukup utk buat full body..Jadi aku buat la 3/4 badan aje...Huhu

Alhamdulillah, menjadi jgk akhitnya baju lace lining nih...No wonder la tukang jahit amik double charge..Sebab kena potong kain double..Jahit tu kalo tak berapa rajin mcm aku, dpt la 1.5 kali jahit...Huhu...

Kain utk baju ni belum ade lagi...Kalo rajin aku beli kain kaler same mcm lining..Kalo tak meks pakai skirt hitam yg sedia ade aje la...huhu

Semoga semangat menjahit ni terus ada dlm diri meks...Huhu
Kate org, Practice makes perfect ...






End

4 comments:

fiza linolie said...

Cantik... Lama2 nanti mesti mahir punya.in shaa Allah.

ejulz said...

cantik design :)

vitamin Syaza said...

bestnya pandai menjahit :D

this ni3za said...

Terima kasih semua... =)