Wednesday, July 25, 2018

SMARTHEART PILIHAN JERRY

As Salam

Sejak amik Jerry pertengahan Ramadhan yg lepas, kami bg Jerry mkn makanan kucing peringkat KITTEN jenama SMARTHEART...Dalam ni ade chicken, fish, egg & milk...Ade 3 bentuk dlm adunan ni..Ikan,heart & mgkn gmbr daging ayam...Huhu..bau pun not bad...pernah sekali kami beli mknn timbang utk Jerry....Idak dipandangnya...Walaupun harga lebih kurang, tapi tetap Jerry takmo sbb bau pun lain...

Ini adalah khasiat yg ada dlm menu Jerry...

Essential Benefits:

  • Proper Structure Development – Protein from egg and milk for development of muscle and proper body structure
  • Enhance Brain Development – DHA & Choline for enhanced brain and nervous system
  • Healthy Heart – Omega-3 fatty acids from fish oil for healthy heart
  • Triple DHA Enhancement – for improve cat’s memory, alertness and intelligence
  • Vision Nourishing – Taurine supplement for eye sigh nourishing
  • Healthy Skin and Coat  Balanced Vitamin E, Biotin, Zinc and Omega 3 & 6
  • Strong Bones and Teeth – High in Calcium and Phosphorus

Alhamdulillah..Walau tinggal lama mase cuti beraya hari tu, Jerry tetap aktif & sihat...
Seronok kami bermain dgn Jerry...Che mek tiap kali bangun pagi sebelum mandi mesti cari Jerry dulu..Ammar pun sama..lepas dh siap2 nk g school, sementara nk minum susu, mesti cari Jerry...

So far Jerry ni jinak & sgt active...Geram je tengok..haha
SMARTHEART Kitten
mase sebelum kahwin, Hata ade kucing nama Jimmy...Time tu Hata bg mkn whiskas...Tapi lately ade dpt berita yg mknn tu x berapa elok...Itu yg kami terus je beli smartheart utk Jerry...Mujur la Jerry suka..

Baru2 ni, kami ade beli mknn jenama lain..Jerry makan..Tapi Jerry jadi PEMALAS...Kami panggil pun jerry buat tak tau je..Smpkn 1 hari tu, Hata & Che mek tak lalu nk mkn sebab risau knp Jerry x keluar2 dari tmpt persembunyian walau dah panggil berkali2...Rupa2nya elok je Jerry tido dkt are mesin jahit aku...2-3 hari lepas tu pun nmpk Jerry tak aktif mcm biase...So kami syak Jerry jadi malas sebab mknn jemana itu...

Jadi aku & Hata decided utk tukar semula ke SmartHeart..

Dgn SmartHeart nih, bukan setakat bagi active je...Bulu Jerry pun cantik je..Huhu


Ok..itu je nk share ttg mknn Jerry..mcm ade anak baru plks cite ttg food..Cuma beza ini anak kucing...Huhu

Harap2 Jerry akan terus sihat dgn SmartHeart...






End

3 comments:

Warisan Petani said...

Tunjukla gambo si Jerri tu

Farrah MF said...

Smartheart ni yang iklan dia kucing manja ala2 gedik warna putih tu kan,...hehehe. Semoga Jerry cepat besar dan makin aktif :)

this ni3za said...

Wriasan Petani : In Shaa Allah..Soon