Monday, August 06, 2018

WAHAB CENDOL : SRI RAMPAI

As Salam

Hari tu plan nk bwk che mek g mkn cendol dekat Taman Tasik Titiwangsa...Sekali petang tu hujan...Terus tak jadi pegi..Malamnya che mek tuntun plk...Mane la kedai tu bukak dahhhh..Udah blk tido dah agaknya...Huhu..Maka aku dan Hata pun trfikirkan Wahab Cendol dekat Sri Rampai...Kedai ni ada 2 cawangan...1 dekat area mr.DIY Rampai Business Park...1 lagi dekat tepi tasik Sri Rampai...Seberang je dgn cawangan yg lagi 1 tu...

Smp2 je aku terus order mee rebus & air asam boi ais..Che mek order cendol biase kongsi dgn Ammar...Sbb kami tau, che mek mmg tak mkn byk...Hirup airnya aje..Cendolnya ditinggalkan..Hata plk order ABC...Harga dekat sini boleh tahan..Tak mahal & tak murah sgt...Standard...Aku suka Mee rebus,cendol & ABC...Huhu
ABC...Sedap...

Cendol Biasa...Sedap jgk sebab air gula merahnya pekat...
Mee Rebus..Yummmeeehhh...Pedas tu yg sedap..Huhu
Dah a few times jgk mkn sini...Kalo pegi mmg aku akan order mee rebus sebab aku memang suka mee rebus...Kalo g yg dekat Taman Tasik Titiwangsa tu aku suka order mee rojak...Adehhhh..Terliur dah..Haha

Aku suka ABC dkt sini sbb pada aku ABC dkt tempat lain x berapa nk "IN" dgn tekak aku...So kalo rase nk tukar selera, boleh la korang search Wahab Cendol nih...






End

5 comments:

Anonymous said...

amat menyelerakan la!

ayunie ramli said...

mek kena makan cendol yang manis gtu. setakat ni hanya satu cendol yang memuaskan tekak mek iaitu cendol abang dekat rantau panjang

farhanna jafri said...

happynya tengok abc dengan mee rebus dia

vitamin Syaza said...

pergh mai plak blogwalking waktu camni. kecur air liur tengoknyaaaa!! ")

this ni3za said...

Ayunie : jauh tu ke rantau panjang..huhu

Cendol dkt taman tasik titiwangsa car park pun boleh tahan jgk..huhu