Sep 13, 2025

ENCIK BOS MASAK APA HARI NI?

As Salam

Hari tu disebabkan training Hata habis awal jam 4pm, maka masa OTW balik rumah Hata singgah Giant beli bahan basah..Dekat rumah hanya tinggal daging korban yang aku dah potong kecik-kecik & letak dalam plastic kecik-kecik..Senang nak masak dikemudian hari tapi take time nak defrost....

Masa aku sampai rumah, Hata sambung masak...Dah nak siap masak tu aku & che mek tolong la beridang...Amik pinggan, cawan, air semua...Lepas tu angkat lauk-lauk...Sempat la kami selesai makan jam 7.10pm...Sempat la Ammar pegi mengaji jam 7.55pm..Lepas tu Hata pegi print nota training dia...
Hata masak tomyam ayam + udang
Ayam goreng...Wings tu aku punya 😁
Telur dadar kosong...
Aku lebih suka telur dadar yang ada cili padi & hirisan bawang...
Ni sebab nak cepat, kita goreng kosong aje la...
Kalau nak lagi sedap, aku akan goreng ikan bilis garing & hiris kacang panjang...
Perghhhh..Memang padu bila dapat menu tu 😆

In Shaa Allah sekejab lagi kami akan sampai ke destinasi...Lepas subuh tadi kami gerak dari lokasi overnight..Sewa hotel murah-murah je buat luruskan tulang belakang dan berehat setelah non stop badan berjaga dari lepas subuh semalam...

In Shaa Allah dah sampai destinasi nanti aku update sini ye...
Kome kemana hari ni?

0 comments: