D.I.Y : Origami

As Salam

Entry : Plastic Craft Scissors

Alkisah semalam..

Pepagi Hata plk teringin nk breakfast luar lagi..layankan janji aku dibelanja..haha
Berselfie dgn muka mcm baru bangun tido..haha

Lepas mkn kami ke JJ Wangsa Maju sebab aku udah berjanji nk carikn che mek seluar kaler purple..tp x jumpe..yg jumpe Dress, sweater & jeans plk..SALE 70% off..haha

Lepas tu Hata igt nk g cuci kete & buat fogging sebab ade 1 day tu Hata terlihat & telah membunuh seekor lipas sampah..Ini semua gara2 kami terpaksa parking kete area dgn tmpt buang sampah hari tu..

Aku ni mmg jenis suka komplen bile dah bayar mahal2 kan?? Dari aku komplen korang buat muka mcmkn keje korang dh perfect sgt, baik la kite ke car saloon yg betul buat kau puas hati & kalo kau komplen pun dieorg dpt baiki mende tu..haha

Maka kami ke sini sekali lagi :
Nampak x promo tu???
Lagi murah dari tempat yg Hata nak pegi sebelum ni..
So kami grab aje la promo ni..
Posing sementara tggu ayah dptkn taxi..kiki

4 perkara tu amik masa around 2hrs nak siap..Jadinya kami decided utk ke OU menghabiskan masa lapang..udah la tgh panas..mujur la x lama tunggu taxi..Area rumah org2 kaya TTDI ni mmg jarang kot taxi masuk..kiki

Sampai2 je kami bwk che mek g mkn dkt Nyonya Delight..amik set 1/2 boil egg , kuih & air je..

Then brjalan ke DAISO..maka idea DIY aku pun datang berlumba2..

Smp umah semua terbongkang...Azan Asar kami bangun tp che mek still berdengkur lagi...

Che mek bangun tido je terus aku mulakan activity weekend kami :
Layankn che mek dgn plastic craft scissor..
Potong la ape2 paper yg che mek nak...
Aku beli 3 jenis Origami paper..
Konon2 nk main lipat2 kertas la dgn che mek...
Tapi malangnya...udah pening aku melipat..tp TETAP X MENJADI...
Terus aku surrender..che mek lagi la..
Nampak aje aku surrender cepat2 pegang berus & cicahkn ke gam..

Maka..terhasillah ini : 
Origami giraffe jadi giraffe kejung ..haha 
Unknwon animal..
Aku mintak Hata lukiskan kuda sebab paper ini utk origami kuda belang..
Ape kes ntah jadi gini plk bile digam..haha


Ok..itu je activity weekend kami...


What is your weekend activity??



End

3 comments

saya dah lama cari untuk fogging tu..tp cam tak pernah nampak kat sini

Reply

lya duk umah je last week sis hehe..kurang sihat

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top