6 Months Baby Food : Puree Carrot

As Salam

Alhamdulillah..Skrg dh masuk hari 16 aku sediakan puree utk Ammar..Walaupun x setiap puree aku post..Tapi puree tetap dihasilkan..huhu..

Utk hari ke 14 aku try bagi puree pisang..Tapi Ammar mcm xmo je..Kalo pisang yg belum dproses jadi puree je Ammar suka...So kite stop buat puree pisang..Kite switch ke puree carrot plk..
Puree Carrot

Alhamdulillah...Ammar suka..Malam tadi makan siap bertambah...
Sendawa bagai..huhu

Alhamdulillah..Berjaya buat bekal ke school utk hari ini & esok...
Tadi g check up & cucuk 6 bulan..
Berat naik 100grm je..Sedih..
Nurse suh aku start bg bubur nasi + sayur + ayam yg diblend.. In Shaa Allah...Abih 4 hari ni kite start buat nasi plk ye Ammar..

Oh ya..
Skrg jadual cucuk baby dh bertukar..Kalo dulu umur 1 - 6 bulan cucuk stp bulan..Then cucuk semula umur setahun setgh...Skrg dh xde..Sekarang cucuk MMR dose 1 at age 9 mths & MMR dose ke-2 at age 2 years...Bile aku tanya kenapa..Nurse tu ckp sebab wabak MMR tu dh makin byk..So kena adekan 2 dos utk itu pada baby..

Klinik korang gitu jgk x?







End                                                                                                   

2 comments

wahhhh kenapa macam ketinggalan keretapi ni dah ada baby Ammar ni...Hu hu hu, nampak sangat kakak busy nih... tak sempat-sempat nak blogwalking... Tahniah dear, walaupun lewat wish...Puree carrot memang sedap... Aunty pun suka...Ha ha ha...

Reply

Huhu...Kite dh umur 6mths++ la aunty farah..Anyway..Thx for the wishes..huhu

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top