SPECIAL REWARD

As Salam

Alhamdulillah...Tak sangka dapat special reward dari Aiman Hakim Ridza...huhu

Asal ceritanya bermula dari hari MDO Kimchi Untuk Awak yang lepas...Aku kan bawak 1 family..So head Admin AHRFC ni perasan...Lepas tu " mungkin" that time admin tu g cite dekat Aiman yg aku support smp bawak 1 family...

Then mase dekat Wangsa Walk plk, AGAIN aku bawak 1 fmly utk tgk KUA...

Mase movie dah nak start, aku g kejar si Aiman utk bergambar..Lepas tu si Admin ni ade jgk..Mase Aiman nk gerak, si Admin tu ckp depan2 aku & Aiman yg aku & family support his 1st movie...

Makanya, terhasillah special reward ni dr Aiman :
Huhu...
Tak sangka Admin announce berita gembira ni dekat dlm MDO group...huhu

So, kite tggu la si Admin ni free utk pass the reward...huhu..Kami set jumpa dkt Little Penang KLCC..
Thank you Kak Feza sbb bgtau Aiman yg aku 1 fmly support KUA..huhu

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|


Yeay!!!!
Dapat t'shirt KUA & sampul Duit Raya...huhu

Alhamdulillah..Tercapai jgk keinginan nk dptkan t'shirt ni...
T'shirt ni bukan utk dijual ye...Sesiapa yg dpt is as gift from astro shaw...
Mase dkt Wangsa Walk hari tu, Aiman, Emma & Aleesya ade buat draw..Tapi bukan rezeki time tu...Tak sangka plk akan dpt terus dr arahan Aiman...huhu


Suka sangat...huhu

Harap2 lepas ni ade lg activity dgn Aiman..hahaha





End

AHRFC Day Out

As Salam

Hari Jumaat, Hata bagi aku "ME TIME" ..Dah lama rasenye x dapat peluang ni...Ekek...Biase dpt time dekat rumah je...huhu

Makanya, hari Jumaat lepas kerja, aku jmp team AHRFC dekat KLCC...Lepas tu kami ke FLORA KAFE dekat Ampwalk...

Meh layan kami ye...
Apple Assam Boi... 
Soto Nasi Impit  
New Friends...
Ain & Jijah... 
Kenal sape si kumbang tu?huhu
Buat bday suprise jgk utk Nana... 
Kafe ni mmg tempat tumpuan org nk celebrate bday...
Boleh dikatakan, setiap 15 minit akan ada lagu happy bday dimainkan..
Boleh dikatakan jgk, stp pengunjung yg dtg is utk celebrate bday...huhu
So kalo rase nk celebrate dkt sini, rajin2 la jenguk FB Flora Kafe ni ye
Kalo nk siap sekali dgn decoration, dieorg ade sediakan jgk..
Cuma part price tu kena tny sendiri..huhu
Layan lagi...
Cermin mata tu xmo kalah..haha

Tak sangka dapat kenal dgn AHRFC team yg otaknya x berapa nk center sgt...Bising nau group kami time nih...huhu 

Banyak jgk yg kami borak & bincang..
Hopefully akan terus dapat berjumpa mcm ni lagi next time...
Tak sangka akan dapat KAWAN BARU pada usia aku yg skrg ni..haha.
Hopefully ape yg Head Admin of AHRFC plan akan dapat dijalankan...
Bergambar lagi sebelum blk...
Semua mcm dh weng..kiki
Nice decoration just on our head...huhu

Mase blk, aku tumpang Nana..Mujur la mek tu sudi nk htr aku blk..Kalo x..Terpaksa la Hata angkut anak2 semata2 nk amik aku...huhu


Semoga persahabatan yg baru terjalin ni berkekalan smp bile2 hendaknya..huhu




End

Kisah Qaisara : SUKAN SEKOLAH

As Salam

Jumaat lepas, aku amik cuti halfday sebelah pagi sebab that day sekolah che mek buat hari sukan...Aku sorg je yg pegi..Hata kerja.. x bleh nk cuti..Ammar pun aku htr dkt taska...Risau panas2 dkt padang tu nnt..

Lepas htr che mek pkol 7am, Hata blk rumah semula..Pkol 8am gitu, hantar Ammar & Hata hantar aku ke sekolah che mek...This time hujan renyai2...Mujur sgt la aku x bwk Ammar...

Dekat pkol 9am baru acara bermula...
Opening...
Teringat time sekolah dulu...

Lepas persembahan perbarisan semua, pihak sekolah mulakan acara dgn student pra sekolah & darjah 1...Aku igt che mek x join sbb pagi tu aku tny, che mek jawab xde main ape2... Tapi, bile aku cari che mek dekat dewan, xde...Mujur la jmp kawan che mek..Bile ditanya, katanya che mek ada acara..Boleh??Pening mak...ekek

Maka ke padang la aku mencari che mek...Dengan lecaknya...Adehhhh... 
Acara lari sambil pegang kain..Lepas tu, sauk kain tu dekat kawan yg lain...
Memula team che mek leading..Tapi lagi 3 org nk habis, terus jadi no.4 sbb last 3 tu agak lmbt & kain x pegang proper... 
Habis je acara, terus ke sesi penyampaian hadiah....Huhu..
Ok la..No.4 pun merasa dpt medal....ekek..

Acara che mek abih dlm pkol 10 kot..lepas je penyampaian hadiah, terus che mek ajak gi makan..Aku makan mihun goreng & che mek mkn nasi lemak dekat kantin...Lepas tu, tny guru kelas che mek yg kebetulan ade dekat kantin samada kena tggu atau boleh blk...jawapannya?? BOLEH BALIK!!!! ye haaaa...eheheh

Aku amik GRAB CAR je utk blk rumah...Charge RM3 jer...Smp2 je rumah, terus suruh che mek mandi..Dgn aku2 sekali kena mandi sebab rase melekit & kasut + kaki lecak mcm main dkt sawah padi...huhu

Pkol 11am aku & che mek ZZzzzzzz....smp pkol 12.45...Lepas tu, siap2..Aku htr che mek g taska & aku g keje...

Alhamdulillah che mek dpt jgk join activity sukan sekolah...Walaupun x menang, janji che mek enjoy...huhu




End

TELUR MASAK KICAP EXPRESS

As Salam

Hari tu OTAK jadi beku sebab tetibe je BLANK memikir nk masak ape utk dinner...hehe..

Makanya, aku siap GOOGLE cari style lain utk masak telur kicap paling simple tapi baru bagi aku..huhu

Google punya google, aku jumpa la resepi ini :

Simple je..tapi kena 3 kali peringkat memasak...

Step PERTAMA : Goreng telur mata kerbau...Dah masak angkat dr kuali & ketepikn..
Step KEDUA : Goreng bawang & cili padi...Dah masak, taburkan atas telur mata kerbau..
Step KETIGA : Masak kicap..Masukkan kisap pekat sikit, kicap manis & sedikit air..Dah masak, curah atas telur mata kerbau tadi..

1st time try masak gini...Sdap jgk rupanya ye..huhu



Next time kalo agak2 BLANK menu makan, bleh la masak lauk ini je..huhu




End

Avillion Legacy Melaka

As Salam
Dah lama tak berjalan..This time kami pilih Melaka Bandaraya Bersejarah. Memandangkan Melaka memang terkenal kerana pada suatu ketika dahulu, sinilah pelabuhan yang paling famous di Asia Tenggara. Sperti yang semua tahu, kat sini banyak bangunan-bangunan lama yang boleh korang lawati dan tahu sejarah pembinaannya. Sejarah mengingatkan kite tentang perjuangan dan pengorbanan yang mereka buat untuk negara kita supaya jadi macam sekarang. Kecantikkan reka bentuk bangunan yang boleh menyejukkan hati kita jugak..kan?. Hahaha apa yang aku merepek nih.
So aku telah book Avillion Legacy, setelah aku tengok latest offer on Avillion Legacy Melaka di internet. Hotel nie location dia bukan lah betol2 di tengah2 bandar melaka tu.. Tapi tak lah jauh sangat... kalau nak bagi senaman pada kaki, boleh la jalan kaki. Tapi lepas tu confirm pengsan..Hahaha..The truth is, korang still kene berkereta utk jejalan ke bandar...Pada aku OK sajok.. Still convenient laa... kalau nak tahu location sebenar.. sila google ya.
Hotel ni ada 228 bilik and korang boleh pilih dengan syarat bilik yang dipilih is under budget korang. Hotel ni nampak gah kan? So pada aku hotel ni memang sesuai sangat untuk mereka2 yang nak bercuti or datang untuk urusan kerja.
Sebabnya? Sebab kemudahan yang ada memang akan banyak membantu korang. Bilik yang ada adalah dari superior hinggalah suite bergantung kepada berapa ramai korang nak sebilik. Aku ambil superior je hari tu tapi cukuplah kelengkapan yang ada dalam bilik. Kalau ada apa apa boleh je rojer room service.
Lobby...
Cantik sangat OK...

Meh cheq jamu sikit bilik-bilik yang korang boleh pilih :
Superior Room...
Sesuai dan luas untuk kami 4 beranak..huhu
Studio Room
Luas jugak...
Premium Studio...
Besar sikit dr studio
Suite..
Luas sgt tau...Boleh main lari2..ekek

Perut yang lapar harus diisi...So kite ke Coffee House hotel ni.. Coffee house ni bukak dari pukul 7 pagi sampai lah ke 11 malam. Siap free wifi so nak layan youtube takyah risau data habis ( Especially kalo nak throwback cite2 Aiman )ekekek. Luasnya Coffee house ni boleh muat 200..So kalo nak buat iftar or wedding event memang sesuai sangat tau. Breakfast buffet memang terbaik sebab macam macam ada sesuai dengan diri aku ni yang suka makan...Makan...dan makan. Cumanya kat sini tak boleh pakai slipper, singlet so kena sopan la sikit ya, dah nama hotel, sebab untuk keselesaan tetamu yang lain.
 Luaskan Coffee House ni???
Ini pulak Lounge...
Agak2 nak privacy sikit, boleh la ke sini

Hotel Avilion ni jugak ada dewan untuk buat mesyuarat agung atau event atau kursus untuk company yang besar besar atau kerajaan. Diorang memang ada pakej untuk semua tu termasuk bilik dan makanan. So kepada sesiapa yang nak buat event kat Melaka boleh la tengok pakej apa yang ada. Yang paling best sekali adalah diorang juga ada pakej perkahwinan yang lengkap. Dari a-z servis yang diorang boleh tawarkan. Pakej yang pasti dapat memuaskan hati korang yang nak buat kenduri korang di hotel ini.
Luaskan??
Sesuai sangat untuk event wedding...
Decoration keliling pun cantik tau...
Bilik utk buat mesyuarat tahunan pun ado..
Bilik untuk buat seminar kecik2 pun ade jugak...

Antara kemudahan lain yang dekat hotel ini adalah gym. Jangan ingat kat tempat korang tinggal je boleh nak bergym tapi untuk abang-abang sado di luar sana, korang pon boleh teruskan aktiviti korang tu di avillion ini. Kalau nak main golf boleh book seawal 3 hari di padang golf yang berdekatan. Korang boleh juga set dengan pihak hotel untuk jalan-jalan heritage trail dimana korang akan dibawa bersiar di sekitar kawasan bersejarah. Aku suka yang itu.
Swimming Pool diorang ada di rooftop untuk yang nak berenang bagi menguatkan otot atau baru nak belajar mengayuh. Bukan apa, berenang ni penting sebab mana tau satu hari nanti kita akan naik kapal macam titanic so tetiba tenggelam, kenalah berenang. Bukan mintak tenggelam tapi sebagai persediaan.
Cantik kan?
Kolam untuk budak-budak pun ade...
So korang yang bawak anak2 kecik jangan risau ye...
You still can enjoy main air...huhu

Aktiviti malam lak aku suka ke jonker walk untuk jalan-jalan, beli barang dan makan. Memang syok sebab jonker walk ni dekat dengan hotel. Memang famous so jangan terkejut kalau ramai orang.
Macam Macam ade...
Sediakan duitnya aje...huhu

Naik beca pon tiada masalah sebab beca di sini special sebab dihias banyak lampu untuk menarik pelancong.
Ehsan Google

Lepas penat berjalan tu, balik hotel aku terus try refleksologi dalam hotel ni. Yalah dah puas berjalan kena relax pulak kan. Dah ada servis urut kaki tu teruskan jer niat.
Foot Massage
Sekali kena urut..
Rase nk tido terus...kiki

Pengalaman ni takkan aku lupakan dan memang aku akan syorkan kepada member member aku dan korang semua..

So kalo nk bercuti, tak semestinya kena ke over the sea kan?huhu




End


MOOD LIPSTIC

As Salam

Semenjak dua ni, tak tau la ape angin dalam badan ni duk nak melayan lipstic2 yg kaler mcm ala2 matte dgn lipstic ala2 budak Gothic gitu...Apakah???

Hari tu aku dah beli lipstic #richterracotta lepas tu beli lagi pulak lipstic kaler gini :
Plum Perfect & Daring RED

Tetibe rase suka lipstic2 kaler mcm ni...huhu..Apekah?
Hari tu mase mula2 beli, aku terus je try lipstic Plum Purple ni.. :
Ehsan Google...
Korang boleh imagine tak aku pakai lipstic kaler ni???
Kebetulan pulak lepas pakai tu aku ade discussion sikit dengan big bos...
Sampai 2 kali bos toleh aku utk kepastian...Apesal staff dia tetibe jadi awek ala2 Gothic ...ekek
Bile dah perasan boleh mcm pelik, aku terus je ckp : "Jgn terkejut..I buat testing je nih"..terus bos aku tersengih..hahah

Lepas tu blk rumah aku try lipstic Daring Red pulak : 
Daring Red

Mujur la Hata tak berapa nak terkejut sgt mcm big bos aku sbb awal2 mase dkt opis aku dh btau aku beli lipstic kaler ini..huhu...Mujur hata x lepaskan aku je..haha..Oppssss!!!!


Ape angin ntah la mengumpul lipstic plk skrg nih...
Adakah sebab faktor usia??? Hmmmmm....
Korang rase?





End

PERLER BEADS : STAR WARS

As Salam

Dah lama x mengulit Perler Beads... Stock yg sedia ada pun setia je duk dlm bekas x berusik...huhu
Hari Sabtu malam Ahad, gigih aku tido pkol 2 pagi semata2 nk siapkan perler beads ni utk Hata bw g Publika..huhu

Meh layan perler beads yg aku dh siapkan...
BB-8 
R2D2 
Light Saber 
Boba Fett

Sementara buat perler beads ni, tetibe je dtg idea nk buat utk hadiah teachers day nnt...huhu
Simple but different then other student..Ok la kan?ekeke





End

GULAI TEMPOYAK IKAN PATIN

As Salam

Sekali lagi kami ke Restoran Sambal Hijau semata2 nak merasa gulai tempoyak ikan patin...huhu..
Alhamdulillah, time smp tu x ramai lagi yg dtg..So kami dapat duduk dekat meja dalam kedai...

Kami x amik banyak lauk..Cukup dengan ikan patin, sup tulang & kerabu mangga..
Gulai tempoyaknya mmg mengancam...PEDAS & PANAS...huhu..
Ikannya pun FRESH ..takde bau langsung..Memang layan sgt ..huhu
Gulai Tempoyak Ikan Patin
Muka gembira lepas makan & lepas kena cium..ekek

Kalo korang free, bleh la try gi sini..
Restoran ni bukak dr pkol 7am smp malam...
Harga yg reasonable dgn rasa...huhu





End

MENCARI SPONSOR UNTUK SEGMEN : NEW BLOGLIST WANTED

As Salam

Aku plan nk buat segmen seperti perkara diatas..eheheh

Agak2 korang sokong x?

Kalau korang rase2 nk sokong dan nak jadi sponsor, komen sini & email detail pada aku dekat sini : thisni3za@gmail.com ye?

Saje je aku try mencari sponsor...Mane tau dengan cara ni boleh meriahkan lagi page / jualan / activity yg korang jalankan sekarang...

Aku nak buat 10 new blogger list...

Kalo rase nak sponsor, ikut suka korang nk bg ape...Cuma syarat2 tu kalo boleh maximum 2 syarat aje la ek..huhu

Kalo ramai yg nak sponsor, aku akan add on penerima hadiah..


Aku akan tggu email korang yg sudi sponsor & sokong segmen ni bermula dari 19hb April smp 23hb April 2017

Kalo xde sambutan, aku tetap akan teruskan jgk segmen ni, cuma limit to 10 blogger list je..Kalo ade rezeki lebih, boleh laa aku add hadiah ye?




End

TIKUS

As Salam

Hari khamis kot...Hata nampak ade TIKUS masuk dlm rumah dr pintu dapur...Terus mintak Hata utk letak foam dekat bawah pintu dapur memandangkan gap antara pintu dgn lantai tu agak luas.. Tapi malangnya, cik TI tu berjaya gigit & lobangkan foam tu..mcm gmbr bawah ni:
Berjaya dilobangkan oleh cik TI
Hari Jumaat, tgk2 dah lobang mcm ni ha...Tak ke tanjat kau?? Terus je ajak Hata gi mr.DIY mencari perangkap tikus jenis gam mcm gmbr bawah ni aku beli 2 terus :
 
Sabtu pagi2 hasilnya 2 EKOR cik TI yg level2 remaja...Terkejut dan geli kepala lutut aku tau..Aduhhhh...Trus je pagi tu aku & Hata tggu contractor jiran sebelah ni utk mintak tlg simen je ruang dkt pintu dapur tu...Tapi lepas dinasihatkan, kami just letak kayu besar mcm dkt gmbr yg dilobangkan tu...

Lepas tu upah contractor tu tolong simenkan sikit ruang mcm bendul dkt porch kete ni...Agak bahaya bile tiap kali Hata nk parking kete sbb kena lajakkn sikit utk naik ke atas...Ini pun utk mudahkanAmmar main kete tu..huhu..

Anak2 aku x pernah tgk org buat construction, dari smp Z tgk org tu buat keje..huhu
Activity letak simen sahaja dkt lantai sebelum letak simen + pasir... 
Tauke dgn Proses berikutnya...
Ralit nau anak2 cheq..huhu
Upah utk kayu & simen is RM25..Ok la kan? Mujur la tauke ni baik nk luangkan masa dlm 15 - 20 minit utk layan kami...huhu..Tq bos!!!

Malam ahad pun aku letak lagi perangkap tu..bukan ape..risau ade lg geng2 dia kan??
BETUL jangkaan aku...Pkol 8am aku keluar breakfast...Blk dr breakfast pkol 9.30am...
Ade lg SEKOR kau!!!!! kali ni yg DEWASA...Lagi la geli aku tgk...Time Hata nk lipat perangkap tu..Nyaring je dia menjerit...

Lepas tu aku pegi beli lagi...Takut ade lg serangan...Tak tau la yg sekor ni masuk ikut mane...Sedangkan aku dh letak kayu dekat situ..Tapi aku syak dia masuk ikut tingkap dr bilik air tingkat bawah....Udah kena cari jaring plk this weekend...Hmmm..

Tarus aku rase geli..Semua barang aku basuh blk...lantai mop kaw kaw...Risau tau...

Malam ni dah masuk malam ke-2 perangkap tu dkt situ...
Alhamdulillah, setakat ni xde lagi serangan..Aku harap2 xde dah serangan dr mane2 pihak..huhuhu

Aku & Hata syak serangan ni berlaku sejak renovation jiran sebelah rumah aku ni...confirm dieorg dh robohkan sarang cik TI..so that cik TI kena cari port baru...Rumah lain semua dh SEAL mcm penjara bahagian dapur..Cuma rumah aku je yg terbukak mcm open house...huhu



Harapnya xde serangan lagi...
Aku dh siap letak racun jenis makanan lagi utk elak dr serangan yg berikutnya...
Inila risiko rumah landed dekat bandar ni kan?
Rumah landed dekat kampung serangan lain pulak..hukhuk




End

OFFICEMATE DAY OUT...

As Salam

Tajuk post mcm fames nau..hahaha

Actually rasenye dh lama x makan pizza hut...So smlm ajakla my bos pegi makan...Lepas tu sesaja je ajak opismate lain...Tak sangka pulak dapat sambutan...hhihi..

Semalam aku & my bos smp dulu..Then baru la others smp...
Meh kite pilih set mane nk amik ye....
Serius je...ekek
Bergambo sementara tggu makanan smp..
Memasing muka kelaparan..ekek
Bos HR & Bos FINANCE..

Kami amik set utk 4 org yg RM80...Add on air & soup..Meh layan menu kami pulak ye... 
Appetizer : Nachos
Sos tu rase mcm sos pasta..Tp sedap..huhu 
Appetizer : Garlic Bread with Cheesy Mushroom Soup... 
Island Tuna Pizza...
New Pizza..Layan jgk nih...huhu 
Super Supreme 
Dapat 4 ice cream...
Pilihan aku harus COKLAT..huhu 
Assam Boi Fizz..
Sedap & layannnn..

Fuh!!!!!...Alhamdulillah...Kenyang...

Rasenye dah lama x makan Pizza Hut ramai2...
Rasenye last year pun makan sebelum puasa...Bayangkan???huhu


Alhamdulillah...
Ade good news ttg company...
Harap2nya akan ada sinar harapan utk kami yg bertahan ni...huhu

Dgr2 cite opis sekarang akan move out ke opis yg baru...
Bile? Dekat mane?
Aku dah tau nanti..Confirm aku update dkt sini k?





End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top