About

Tuesday, June 13, 2017

2 warna tema pilihan aidilfitri

As Salam

Marhaban Ya Ramadhan semua!!!

It was already 3rd week of the LAZADA - RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST...!!!

Korang yang nak join, klik je http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ .

Kalo rase macam tak sempat nak bukak banyak page...Meh sini aku share dekat sini terus la ye...Moh baca sesama :

1. The contest runs from 19 May until 25 June 2017 (4 Weeks) 
Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu) 

2. During these 4 weeks, there will be 1 contest held every week with a different theme (in totality there will be 4 contests held during these 4 weeks). Every contestant may participate in more than one contest. 
Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali. 

3. To take part in any of the following contests, each contestant (blogger), during the relevant contest period, shall write an article and post on his/her blog (“Article”) on the relevant theme. The Article shall contain such relevant contents and answers to all the relevant questions specified below: 
Untuk menyertai pertandingan ini, peserta hendaklah menulis tentang topik yang ditetapkan mengikut tarikh pertandingan tertentu . Peserta hendaklah menjawab soalan-soalan berikut: 

1. Week One Contest:

 Contest period: 19 May 2017 – 1 June 2017 
 Title of the article: Recipe's name 

Theme: Delicious Ramadhan 
 a. What are your favorite Iftar dishes? 
 b. Share the recipes of the dishes 
 c. What kind of products can you find on Lazada’s platform to help you prepare the dishes? 

2. Week Two Contest: 

Theme: My Ramadhan Home 

 Contest period: 2 June 2017 – 8 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. How are you decorating your house to be Raya ready? 
 b. Share your house decorating tips for this Raya 
 c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya? 

 For your references :
 My Ramadhan Home(link) : Discount up to 80%

3. Week Three Contest: 

Theme: Looking Good & Beautiful 

 Contest period: 9 June 2017 – 15 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. What's your color theme for this Raya? 
 b. Share your outfit details for this Raya 
 c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 

4. Week Four Contest: //COMING SOON 

Theme: Travelling Back Home 

 Contest period: 16 June 2017 - 25 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. Where do you celebrate Raya this year? 
 b. List down your "balik kampung" essentials. 
 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"? 


3. The Article must contain screenshots of the products mentioned in point 1.c, 2.c, 3.c and 4.c 

4. Contestants need to mention Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/)that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). 

5. Contestants are required to submit the link to their Article via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest 

6. Contestants are welcomed to post the article in any language. 


Minggu ke-3 ni temanya adalah :
Looking Good & Beautiful 


What's your color theme for this Raya? 
Tema raya kami sekeluarga tahun ni antara 2..Samaada warna UNGU atau HIJAU EMERALD..Dua2 warna menarik dan tertarik...Tapi masih belum dapat diputuskan lagi yang mana satu menjadi pilihan terakhir kami sekeluarga...


Share your outfit details for this Raya
Tahun ni plannya aku & che mek nak pakai baju kebaya/kebarung...I just love that fashion..Pada aku fashion itu mmg nampak semangat raya yang membara dalam diri aku..huhu..Tema tahun ni rasenye utk kami yg gegurl ni, nak kain kosong (tanpa corak) so that kami bleh pilih tudung yg brcorak..last year dah pilih kain bercorak...So this year kite twist plk ye?huhu..


What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 
Banyakkkk sangat pilihan yang boleh kami pilih dari Lazada ni...
Meh aku tunjuk pilihan yang aku boleh dapat dari Lazada ok?

Kebaya Rokiah Mangosteen Purple
Rege MURAH lagi dari dekat jalan TAR...ekek
PURPLE...!!!
Matching pulak dengan tudung ini 👇👇👇

JELITASARI SHAWL
Shawl dari jelitasari ni cantik2 tau...Harga pun mmg harga mampu milik...

KEBAYA ROKIAH - EMERALD GREEN
Cantik jugak!!!!
Kalo style ini 👇👇👇pun mcm menarik tau...

LOSRAVELDA ALEEYA - EMERALD GREEN
Fashion mcm ini pun rasenye tengah VIRAL skrg kan?
Kembang2 princess gitu....Aduh!!!!..Banyak betul pilihan...
Aku pilih shawl ini 👇👇👇 untuk matching-kan dengan baju hijau emerald ni :

JELITASARI SHAWL - Emerald Green...
Suka corak pada shawl ni..Soft je...
Harap2 aku pun ayu jgk bile pakai shawl ni..eheh

Bile dah ada baju & shawl, mesti la kena ade kasut raya kan???
Kalo tak, rase mcm x complete plk....huhu..
Skrg Carlo Rino & Sembonia ade buat SALE...
Suka kasut ni sebab tumitnya tak terlalu tinggi...
Masih selamat untuk aku pakai sambil mengendong Ammar..huhu
Suka yang ini jugak...

Kan aku dah cakap?
Banyak sgt pilihan yang ada dalam Lazada nih...Rambang mata nk pilih tau...huhu

Ok..Ini adalah gaya & fashion yang akan aku pilih masa Aidilfitri nanti..
Korang pilih fashion mcmane pulak?
Rasenye terlalu banyak yang korang boleh survey dalam Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale dari Lazada ni...Harga pun memang berpatutan...Boleh jimat tenaga membeli belah time bulan puasa ni..huhu



Semoga gaya & fashion pilihan utk Aidilfitri ni jadi kenyataan...
Semoga syawal aku kali ini lebih bergaya dengan pilihan baju raya dari lazada...huhu







End

2 comments:

Warisan Petani said...

Mudah2an ada rezekinya.

this ni3za said...

Amin...Thank you.... =)