Hari Raya Ke-22 : Mini Makan-Makan

As Salam

Hari Ahad hari tu aku & Hata berpeluang utk buat makan2 sikit dekat rumah...Memula mcm x jadi nk buat sebab Hata bz nk handle open house opis..Tapi Alhamdulillah..Allah swt permudahkan semua urusan...Antaranya...

1. Hari Sabtu pagi Hata ade event dekat HKL utk anak2 yg sakit leukemia ... Dapat la pymnt sikit..Boleh topup utk beli brng2...

2. Sabtu petang, my kak yong & kak yang sukarela nak turun KL datang rumah aku...

3. Lauk & Nasi semua cukup...

Alhamdulillah sangat2...Semuanya smooth je rasenye...Sabtu pagi, aku buat air gula & kemas pinggan mangkuk...Aku x pakai polisterin sebab jemputan x ramai...Sabtu malam Ahad tu aku tido pkol 2 pagi..Siapkan goreng ayam, bakar ikan keli, buat agar2 & kemas rumah sikit..My kak yong dah siap2 tlg potongkan bawang, rebus cili..

Lepas subuh kami sekeluarga dah siap2 masak & susun makanan..Alhamdulillah..Pkol 11 pagi aku dah boleh jemur kain...My kakak2 dah boleh berehat sekejab & bersiap2 utk majlis yg brmula pkol 12.30 tghari..

Pkol 1.30ptg..Tetamu pertama adalah opismate aku..Lepas tu dtg lg 1 family ex-opismate & cikgu2 che mek..Lepas tu dtg plk kwn cosplayer Hata... Alhamdulillah..Ruang tamu masih boleh tampung tetamu2 yg datang... Pkol 3.30 ptg my SIL yg dekat Kajang datang..Rezeki lagi bile mereka datang bwk kek coklat moist & lasagna.. Pkol 5pm geng AHRFC dtg..Pkol 6.30pm cousin Hata pulak dtg...

Pkol 8.30pm htr my kak yong & kak yang ke ETS dkt KL Sentral ...Pkol 11pm smp rumah..Anak2 semua dah tido..Aku & Hata kemaskan ape2 yg penting je dulu..Penat wehhh..huhu

Meh kita layan gambo ye..x banyak yg sempat diambik...Kalo aku sibuk bergambo, sape nk layan tetamu ye dak?kiki
Pagi sabtu...
Dah ready dgn 10 botol air sirap & sarsi yg sedia utk diminum...
Kalo habis, Just refill je dalam bekas air...Tak perlu buat air gula dah...huhu 
Kite sibuk mengemas, 2 beradik ni sibuk buat khemah plk bwh meja...Adehhhh 
Soup fish ball makan dgn yee mee...
Menu dinner dari my kak yong..huhu 
Menu :
Nasi Minyak
Ayam masak merah,
Acar mentah ( timun & nenas )
Ulam peria katak yg comel sgt..huhu
Nasi impit..
Kuah kacang
Kuah Banjar (Ikan keli bakar)
Bihun goreng 
Pudding caramel... (Made by Hata)
Agar2
Candy
Keropok sayur
Lasagna..
(Sponsored)

Aku rase bersyukur sgt2 sebab rase majlis ni smooth sgt tau...Aku masih boleh melayan tetamu...Tak perlu refill lauk 10 kali sebab mmg dah siap2 letak dalam bekas besar... Masa tggl 1 fmly je pkol 2.30 pm tu, aku sempat basuh pinggan & cawan2 utk re-stock blk ... My kakak2 pun dah boleh berehat secukupnya...Seronok smp nak menangis rasenye sebab my kakak2 sudi dtg utk tlg..Kalo dieorg xde, rasenye...menangis aku & Hata buat berdua je..ekek 
Tuan rumah...huhu 
Tetamu pertama..
Opismate... 
Tetamu kedua..
ex-opismate..
AHRFC Buddies...
At KL Sentral..
Ini je gmbr aku & my kakak'syg sempat diambil...
Muka aku paling berminyak..huhu
Thanks a lot to my kakak...
Hanya Allah swt je dapat balas jasa mereka...

In shaa Allah, Kalo ade umur panjang, rezeki lebih, tahun depan kite buat meriah lagi..boleh jemput ramai lagi...Kali ni kami tak jemput ramai sebab 1st time buat..Masih tak pandai lagi nk budget..huhu

Ape2 pun..terima kasih sekali lagi pada kakak2 aku..Kome le penyelamat yg Allah swt htr utk bantu aku & Hata supaya majlis kecik ni berjalan lancar...huhu..Terima kasih jgk pada my SIL sebab sudi sponsor cake chocolate yg moist & anak sedara Hata yg sponsor lasagna...huhu



Sedih sikit sebab mak & abah xde...
Kawan2 doakan angan2 aku utk yg berikutnya berjaya ya..Amin




End

2 comments

Alhamdulillah syukur....

Reply

alhamdulillah ada yang membantu..mudah urusan
JanjiKita

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top