Thursday, September 27, 2012

Stationary....

As Salam

entry : semua baru...

Tadi b4 gi keje aku ajak hata gi bli stationary siket kat Pustaka Seri Intan...
Al-maklum la...dh lama bebeno tgglkn alam pencil, eraser, sharpener & ruler...haha

 
Aku bli nie jer...ok la kan??? Bkn ko nk jwb exam smp 3 hari...3 jam 30 mins aje powwnnnn...haha
Nmpk x note aku yg berwarna-warni tu???
Action lebih je tu...isinya...hhmmmm ntah la...haha


Kwn2..doa2kan la aku lulus exam nie yer...eheh

 Blk keje nie kene gi bli susu che mek plk sbb kalo ikot calculationnya sabtu nie mmg dh tahap tggl sudu jer dlm tin tu..huhu


end

Wednesday, September 26, 2012

2 Hari lagikkk!!!!!

As Salam

entry : S.P.A

Hhmmm..2 days to go...rase mcm lutut dh mula geli2..eheh
Try bc & jwb soklan2 ape yg patut..tp kalo time kat MDC nie mmg x masuk se-habuk pun...tulis warna-warni aje lebih...beg sandang je bagai..tp note still terselit dlm beg...haha

Ok..lps exam nie, Hata mnt aku amik lesen kete...
Tapi rase mcm was2 jer nk amik...

Boleh ke aku control klash & minyak?
Ingat ke gear 1,2,3,4,5 & reverse nk kelek ke kiri or ke kanan???
Pandai ke nk amik side conner??
Pandai ke nk amik parking...??

Haha...kalo pikir2 rase mcm xmo amik jer...
Tapi mcm kene amik jgk ONE DAY nnt...

Haihhhh....hrp2 semangat aku nie kuat la nk pegang stereng kete...
Kalo rase x yakin aku minta postpone aje la dgn hata...tggu aku btol2 sedia...eheh
Tapi ntah bile masa & tmpt yg aku READY tu xtau la..kiki


end

Kelantan - 1 vs 1 - Arbil...

As Salam

entry : bola & pengulas...

Smlm blk dr keje aku singgah billion bli hotdog..konon2 nk goreng buat mkn2 time tgk match...skali smp umah my BIL bli pizza...so layan pizza with creamy chicken soup...

Alhamdulillah walaupun TRW x dpt nk sumbat 6-7 gol but at least TRW sumbat jgk la 1 goal hasil free kick from Ghaddar...

TAPI.....
yang aku x puas hati gile2 is dgn si pengulas game nie...mengulas asyik la nk kondem TRW jer...
- xde peluang la...
- xde harapan la...
- x berjaya la...
- harapan terkubur la..
segalanya TAK ADA...abih ko tu ade segala ka???
ko mengulas aje kan???
SO PERLU KE NAK BERI ULASAN YANG MENGONDEM AJE???...
ko dh ade title HAJI koootttttt.... cube la beri ulasan yang membina siket utk pendengar & penonton...
bkn smlm je aku perasan pengulas nie mngondem TRW...tp every match & game..mmg x lekang dr mulut die nie mngondem TRW...

Kalo negeri lain..ok plk ko buat ulasan...kalo negeri lain match dgn TRW pon...mmg xde la yg x mengondem TRW...

Plsssss la tlg jgn kondem mcmkn dieorg nie mmg worst gile...mcmkn TRW nie kaki bangku plastik sgt...naik menyampah plk aku tiap kali dengar ulasan dr dia nie...

Aku tau pengulas nie mmg super senior....
tp kalo stakat TITLE jer SUPER SENIOR xde guna jgk kalo asyik NK MENGONDEM org...kannnn???

OK....
Settle dah rase x puas hati aku dgn si pengulas nie....
Kalo sape2 kenal die ni..sedara ke..sepupu ker...spapat ke...sepipit ke....
Tolong la kasik peringat kat die nie...
TOLONG JGN KONDEM ORANG LEBIH2..nnt org mnyampah dgn ko..haha

end

Monday, September 24, 2012

Menyesal Tak Sudahhhhhhh...

As Salam

entry : my mistake..

Hhmm...arini aku rase stress siket sbb dh buat kesalahan besar yg mmg aku mnyesal x sudah smp la ke saat type entry nie...nk nangis pun x guna sbb mende dh jadi...

So utk menenangkan rase kesal & mnyesal x sudah ni..aku ajak hata mkn ABC kat hayaki..walau service mcm siotttt...tp aku layan je ABC nie...haha
Hoho...
Stress sbb kecuaian sndiri...
Will remind to myself to be more be careful on next time & hopefully FOREVER...

end

Weekend..Layan Colek...

As Salam

entry : weekend

Smlm aku, hata & my Qaisara kuar umah lps zohor...biase pkol 10am dh cabut..but smlm x dpt brbuat demikian sbb hata kene amik, wrap & post bunting & banner ke KL & aku plk kene buat note ape yg patut utk mngadap exam sabtu nie...hoho

Lps zohor gerak..then aku ajak hata gi mkn colek kat Pantai Irama...rase mcm dh lama x mkn...eheh

Kami order air sirap je...sbb smlm mcm panas siket..so bg aku kalo pekena sirap mmg layan... =)

Skali order smp..nmpk lain sgt...
 Special kan syrup nie..
gambo kiri before..gambo kanan after we kacau2 it....
creative tauke nie create idea walaupun it's  JUST A SYRUP...eheh
Colek pilihan...
aku pilih udang, isi ketam, kepok lekor, fishball kecik & beso...

Melayan 2 mende nie sambil ditiup air laut...release sekejab tension yg berkejar-kejaran dlm otak aku nie...huhu

Lps mkn kami gi our kedai kejab sbb hata nk vaccum..then pkol 4pm smp umah...
Aku, & hata join setilam dgn my Qaisara yg dh lena dr dlm kete lg...kene plk lps kami lena tu hujan lebat...sudahnya pkol 6pm baru tersedar..haha

Then pkol 6:20pm my Qaisara dh mngamuk nk naik moto plk...bwk la round ke tmn tengku anis & berbuaian sekejab..pkol 6:50pm gerak blk...

On de way blk hata singgah 7E bli topup..aku tggu kat luar jer...tetibe ade sorg mamat nie boleh plk bergurau senda dgn my Qaisara...then boleh la plk tny..."Anok ko??"..aku angguk je la..kang org kate sombong plk..pastu bleh plk sambung ckp.."putihnya dio..ikot sapo la..?"

FINEEEEEEEEE!!!!
Aku tau la aku nie x gelap sgt...tp terasa tu...haha...
Mmg my Qaisara cerah dr kami berdua..Rezeki Allah nk bg anak aku cerah...aku terima je dgn senyum smp ke telinga..huhu


end

Saturday, September 22, 2012

Add As Friend - FB

As Salam

entry : mmbr hata

Raye ke-3 yg lepas..aku ade story gi beraya umah mmbr hata yg baru pindah umah kannnn?
His friend is GURL...

Then last week x silap aku...she request me as friend dlm FB...
Owwwwhhhhh...plssssss...!!!!!

Aku bkn sombong or bias...tp aku mmg xmo hata's friend ade dlm friend list aku...cukup la stakat jumpe kat luar je...jgn lanjutkan smp ke FB plk...even friends aku..sorng pun xde dlm friend list hata...Tau2 aje la status FB aku..mcm2 ada...haha

KECUALI 2 org mmbr hata nie SAHAJA...sorg tu aku kenal since kami couple year 2001 lg...so aku dh boleh ngam & wife die join skaki ade dlm friend list aku...his wife aku kenal last 5 years...ok la kan???kalo nk add as friend...lgpun they is not hata's schoolmate but time kat LKW dulu...yg sorg lg nie plk kenal last 8 years ago...yang nie pon mmg ok...so aku xde hal nk add die as friend...

Kalo yg gurl2 nie aku kureng sikit la...haha

Sbb aku nie kuat jelessss...kang kalo gurl tu komen ape2 &" they" had some conversation..x ke aku akan terasa???so better x payah...ko nk friend dgn hata...proceed..nk aku join group korng....sorrryyyyyyy...haha



end

Thursday, September 20, 2012

Kun Fa Ya Kun...Alhamdulillah...

As Salam

entry : Hata's story AGAIN

Tepat jam 6:10pm smlm hata kol aku & bg keputusan yg die dpt & akan decide bile smp KB subuh nnt...Alhamdulillah..berita yang tdk menghampakan walau ada dugaan yang perlu ditempuhi kelak...Aku bersyukur sgt2 sbb berkat dr solat istikharah yg hata buat selama 3 mlm..Allah berikan kami skeluarga petunjuk keputusan yang aku rase "this is what I want"..huhu




sambung esok siang la plk ek...
mggu nie mgkn byk siket story ttg Hata...
But should I care ape org nk ckp??
This is my Blog...
Wa punya suka la wa mau cerita apa...
kahkah...

end

Wednesday, September 19, 2012

Dup..Dap...Dup...Dap...Alahaiiii...

As Salam

entry : Hata

Alhamdulillah pkol 6am td hata dh slmt smp KL...mnumpang kat umah mmbr sekolah dulu..ok la..dr kau menepek kat surau yg blom tentu ahli masjid bg kebenaran..kan???

Skrg dada aku dh start mcm nk sesak nafas + + kepala lutut dh geli2...hhmmm...

+ + tgn aku pun tetibe je jadi sejuk time type entry nie..eheh

Ok...now I'm just waiting any news from Hata...
Good or Not Good aku terima dgn redhanya...
Mesti ada yg lebih baik dimasa akan dtg....



amin

Bukan Senang Nak Jadi Senang....kan???

As Salam

entry : hhhmmm...

Arini..pkol 9pm hata dh gerak naik bas to KL..ade job yg kene buat kat sane...we have to close our kedai for 2 days...Aku x dpt htr td sbb tgh koje...xde maunye bos aku nk kasik blk awal...haha
Now kene tdo ber2 aje dgn my che mek...wa!!!!!!!!!!!!!!

Keputusan telah dibuat dgn berat mulut..hoho
Aku dh accept offer from my bos & canceled yg kat cmpny baru...Alhamdulillah the bos can accepted my rejection...punya la sesak nafas aku nk bina ayat yg paling terhormat.++ tergeliat lidah aku speaking...haha

Ok...
Skrg aku tgh pening review soklan yg mcm ala2 target utk jwb exam bertulis S.P.A nnt...aku nie mmg buta berita terkini ttg Malaysia...kalo tgk online news pon mmg jarang sgt amik tau hal2 ekonomi/NKRA/PR1MA/TGVH or segala yg berkait la.lps tu plk kene jwb soklan math yg ade rumus la..kebarangkalian la..ukuran itu..ini..segala bagai la..mmg kene bukak blk kotak time study dulu..mujo hata ade temankan aku selongkak kotak2 tu smlm...eheh

Aku dh mnt cuti on 28hb & 29hb/9 nie...Alhamdulillah my bos accepted...

Walaupun byk berita gumbira yg aku terima dlm 2 mggu nie...tp nk menemui kegembiraan & kesenangan tu bukan la lurus mcm highway utara selatan tp x jgk bengkang bengkok mcm highway ke genting highland...tp still boleh tahan jgk dugaannya Allah beri...

Aku hrp...kami skeluarga dpt hadapi ujian nie dgn mudah & capai kemenangan yg berbaloi dgn usaha kami...amin...


Aku berdoa agar hata bwk blk khabar berita gembira khamis nie..bkn Hata aje yg berdebar..dgn aku-aku skali geli kepala lutut tggu berita ni..hoho..
end

Monday, September 17, 2012

SPA....

As Salam

entry : berdebar2

Baru aje skejab td my MIL ketuk pintu bilik & said ade surat 4 me...
Aku rase mcm konfius skejab sbb rasenya brng2 yg aku redeem lmbt lg akan smp...
Then aku turun bwh & my FIL gave me dis...
My FIL said ini mgkn surat panggil exam SPA...
Skali bukak...tidak syak lagi....itulah jwpannya...
Bile tgk2 lg....
kat ganu le pulokkkk....
end of this month... 29th Sept..
Harus la kene mnt cuti jumaat & sabtu to my bos...aiyyooo...

Tetibe lutut rase geli sbb memikirkan soklan2 yg aku kene jwb nnt...tp kalo nk ikotkan pd tajuk mcm hampir sama dgn soklan yg my SIL kene jwb on FEB aritu...

Ish..ish..ish...
All in One...
News by news aku terima dlm 2 mggu nie...
Syukur alhamdulillah...
kat ganu ke..klate ke, itu blkg kira...janji aku gi jwb exam nie & kene make sure aku lulus...kalo x lulus tu maksudnya mmg bukan rezeki aku..tp Allah nk uji aku & aku pasti ade rezeki yg lain utk kami...huhu [pdhal 1 soklan pun aku x dpt nk budget...kiki]

sesapa ade contoh soklan / web portal utk soklan2 SPA nie???
pls share with me...huhu


end

My Qaisara & x-box..

As Salam

entry : last punyer cite...

Time hata buat keje & time aku surfing tenet....last week...

tetibe my Qaisara panggil hata sambil pegang joy stick kat tangan...joy stick ke nama die??ntah la...eheh

skali tgk..rupe2nya my qaisara ajak hata on tv utk main x-box...x hengatnya che mek nie...huhu
Inilah aksi my Qaisara...
huhu


Layankan ajo...eheh

Sunday, September 16, 2012

Bile Bos Dh Start Sayang...???

As Salam...

entry : alahai bosssss

Hhmmm...baru je aku post bab kerjaya aku...tp 10mins b4 blk keje pkol 4pm smlm, my bos-Richard called me & he said he want to talked with me...ok..aku pon ikot la bos gi stor..[situ la tmpt mkn,smyng+juice..tp alhamdulillah..still selesa..]

Langkah aku & richard diekori oleh anaknya - vivian...aku x kesah pon...eheh

Memula my bos tny knp tetibe nk quit??x suke keje sini ke?sbb waktu kerja ke?

aku jwb bkn sbb semua tu...keje sini mmg layan...byng kan..kalo time xde customer, kami boleh layan movie kat youtube +++ aku plk melayan blog & sometimes my felt...mmg leparking giler arhhh...huhu

Tp..mcm yg aku cite kat entry sblm ini la...faktor ekonomi ++ offer yg diminta & diberi tu yg membuatkan aku kene quit dr MDC nie...hhhmmm...xkan nk mnt bos naik gaji kan??eheh

Then my bos pon bla..bla..bla..bla...
Die xmo aku BLAHHHHH..die nk aku STAYYYY & die & big bos sanggup UP kan salary aku skrg tinggi sikit dr salary yg aku akan dpt kat tmpt baru...siap ckp die akan try usulkn pd big bos ttg waktu kerja...aku sound awal2...aku x kesah bab time keje...aku xde prblm kalo nk keje pg or tghari...aku xmo la..smata2 sbb aku bisnes dieorg lintang pukang...betol x???..tp mgkn jgk sbb die nk amik hati aku utk x quit dr MDC nie...lg 1 he said he doesn't want to teach a new staff...malas katenyer...haha..mmg kalo xde basic komputer & system..kite akan blur..same mcm aku memula keje dulu..tp alhamdulillah aku boleh catch-up sbb dh ade basic...eheh

Aku pun btau la pd my bos...kene tggu smp khamis dpn...segala keputusan & kemungkinan akan terjawab on that day...ape die???kalo dpt izin dr hata aku story ok?eheh

Td aku cite pd my MIL & FIL..they asked me to accept the offer..sbb dgn salary yg my bos nk kasik berbanding kos sara hidup kat sini..dh consider mewah...siap boleh gi angkat 1 kete vios 2nd..hoho..pulak tu..bos mane nk kasik kenaikan gaji yg separuh dr gaji sebenar dlm masa hanya 6 bulan bekerja??aku dulu time kat netcare pon semput nk naik smp 10% stahun...eheh

Tp itu la yg dikatakan rezeki Allah...aku bersyukur sgt2 sbb Allah masih beri kami rezeki utk teruskan kehidupan...walau x mewah..tp sekurang2nya ia bertambah..huhu


Nnt ape2 news aku update lg..
Tgh berkira2 lg nie dgn hata...x sempat nk mngopi lg nie...eheh


end

Saturday, September 15, 2012

Gud Bye..Ehem..ehem...

As Salam

entry : nomad

Aku rase since duduk kat KB nie hidup kami mcm zaman nomad dulu2 plk..eheh

Mane taknya..memula duk KL..then rezeki ade kat KB plk..pindah 1 lori & beberapa kali ulang alik KB - KL - KB utk settlekan hal pindah..pastu aku dpt carik rezeki kat MDC nie..x smp pon stahun keje, aku dpt offer yg lebih baik dr MDC...[harus la dr segi gajinyer..eheh]

Actually last entry is related dgn my new job..Alhamdulillah la dpt...Start 1st Oct nie...A day before aku post entry "ehem-ehem" tu aku dpt kol kate aku success...& on 10th Sept lps aku htr surat tender...kira mcm sopan la sikit even tender less than 1 month...huhu..

Actually sayang nk tgglkn MDC nie...sbb keje die sgt senang..eheh..Tapi memandangkan faktor ekonomi skrg..aku terpaksa la berlari kemana tmpt yg offer tinggi...eheh

Smlm my MEM try pujuk aku supaya x teruskan niat utk resign..mcm2 la die ckp...utk tarik perhatian aku..tp semuanya x berjaya sbb aku dh pun htr surat tender tu..huhu

Tp skrg ade 1 mende yg x dpt keputusan muktamad lg...
Keputusannya is on Wednesday or Thursday next week plk..
Aku harap dpt dgr perkhabaran yang menggembirakan & melegakan...
amin...


end

Wednesday, September 12, 2012

Mngopi....

As Salam

entry : hata

Lately aku perasan yg hata dh 2 - 3 kali ajak aku mngopi kat luar b4 htr aku gi keje...hhmmmm...[sokmo2 gi kedai awal pg..]

Kami akan kuar umah either pkol 10:30am or 11am...mngopi kat area2 MDC je sbb senang nk htr aku bile smp time...last 2 days kami mngopi kat Hayaki...then 2day mngopi kat mc.D plk...hoho

Aku ikot kan sajo...org belanja...sape xmo...eheh

Then td aku bergmail with hata ask him "Y"
then he answered me with this statement :
Ok....
Aku pon xtau la ape yg kiteorg bincangkan sepanjang tempoh mngopi 2 hari ni..hoho
Ade la bincang2 ringan...xde ape sgt pon...
tp ade la...eheh

YES...
I agreed with him...
Mmg kat umah kami jarang berbincang yg berat2...tu sbb gmail penting bg aku sbb just with gmail aje la kami bleh borak2 pjgggggggggg...[kalo time aku xde customer]
Kat umah...kami tumpu pd my che mek sajo...kalo dlm bilik pon..bile berborak dgn hata..my Qaisara akan interrupt perbualan kami...ye la..pepagi kami dh gi keje..blk matahari dh terbenam...mane la ade mase nk mlayan..so time blk keje mmg HARUS mlayan my Qaisara...huhu

Now I know "Y"...
ade sesuatu yg merunsingkan hata skrg...
aku faham...
aku nmpk hata buat solat istikharah....
mnt petunjuk & mnt Allah bg hata buat keputusan yg kuat hatinya utk memilih apa & mana yg terbaik utk kami sekeluarga...
Aku as wife pon berdoa smoga apa yg hata pilih & buat nnt memberi manfaat pd kami sekeluarga...
Aku sokong smp xde percentage...eheh


okies...
rase2nye esok hata nk mngopi lg x???
huhu


end

Monday, September 10, 2012

Ehem..ehem...

As Salam

entry : my kerjaya

Alhamdulillah....
Actually arini adalah hari yg bertuah buat aku & hata...
Just 20 days left...

Hhmmm...

esok..esok aku update lg ek....
byk hari lg tu....huhu
counting starting from NOW...eheh



end

Sunday, September 09, 2012

Pendekkan....

As Salam

entry : quick update...

Just nk story siket jer nie...eheh

Arini aku berjaya ajak hata gi pendekkn rambut aku..eheh..tapi lamanya ya rabbi...smp dekat 2 jam aku kene tahan tengkuk...my Qaisara plk udah kesana kemari dgn hata...huhu

Alhamdulillah...
Walau lama..tp aku puas hati dgn hasilnya...



end

Friday, September 07, 2012

Survey...part I

As Salam

entry : bday my Qaisara

Memandangkan bday my Qaisara end of next month..so aku tetibe rase teruja nk buat preparation sbb that day jatuh 2 hari after raya haji...so aku & hata JUST PLANNING nk buat on saturday (27th October 2012)...

Smlm tetibe je aku meng-google theme bday yg cantik2...then survey doorgift..then survey worddrop...

Tadi plk..tetibe terajak hata gi kedai kek Muhibbah kat bando nie utk survey bday kek..aku rase nk amik kek kat kedai nie jer sbb majoriti org ckp sedap..tadi pon siap tny kalo nk order utk time raya haji nnt mcmane...huhu
gambar ehsan google
huhuh

We JUST PLANNED...
x sure jadi ke x...
Kalo Allah izinkan...InsyaAllah..akan ada la majlis tu nnt...eheh


end

Angin & Tebiat Baru...

As Salam

entry : oh my Qaisara

Slmt Hari Jumaat semua....
Lately...dlm 3-4 hari nie, aku peratikan my Qaisara suke sgt main dlm bilik kami...BILE AKU & HATA ada...kalo aku blk keje dulu dr hata pon same...x smp 5 mins aku kat hall umah trus ajak naik atas..ntah ape la yg bestnyer kat bilik kami tu pon..aku pxtau...xde la mainan mane sgt pon..just her "cekwan-cekwan" & a few things yg x de yg luar biase...

Smlm pon...jenuh la aku nk memujuk smp ke pkol 10:40pm smata2 nk tggu ulangan & new episode ADAM & HAWA...eheh..itu pon jenuh aku digomolnyer....haha

Then skrg nie..time tdo my Qaisara is 12pm to 1am...gile lewat..aku dh sangap2 dh mlayan...tu pon mujo la mlayan tgk youtube..eheh..

tp smlm my Qaisara buat hal plk..pkol 2am baru tdo..then pkol 5am smp ke subuh mnangis..x sure nk ape..mgkn sakit perut sbb smlm sharian x poopoo..kentut aje kuat..haha..mlm td aku dh tenggongkn ke toilet pon bleh plk che mek nie igt aku nk basuh montot die mcm biase...adoiiii...

then pg td aku tersedar..netbook aku nie on then muka my Qaisara mngadap screen...gile ahhhh...

pg td aku trun bilik pkol 9am sbb nk mnyiapkan felt..ade bdk kat our kedai tempah...love & apple...naik2 bilik smula tgk2 my Qaisara duk mngadap smule netbook aku dgn tgk cite ini :
Backkom - Bernard


Ntah ape angin la my Qaisara tetibe nk tgk kartun nie...dh la x berckp mcm cite mr.bean...haha

tp layankan la jgk..janji x merengek...td pg..sound hata siap2..."sila la d/load kartun nie utk persediakan masa depan..haha"

my Qaisara x berapa nk layan la cite barbie ke..upin ipin ke...tp cite kisah zaman dahulu yg pasal si kancil tu my Qaisara layan plk..eheh


end

Monday, September 03, 2012

Vaseline - Perfect 10

As Salam

entry : try an error

Smlm lagi...
Sementara menunggu Billion bukak [sbb aku smp pkol 10:10am..bukaknya 10:30am] jadi aku & hata telah merayau melintas jalan ke watson...ini idea hata...konon2 nk cari wax rambut...skali nan ado...aku plk yg membeli...huhu

Time round2 sekitar watson...nmpk nie :
mende baru ek???
aku dh lama x masuk watson & round2 mcm kat kl dulu...huhu

bli la starter nie...
wangi bau die...hrp2 ade la feedback even pakai yg kecik dulu..huhu


end

Berkelah :Pantai Irama lagi....

As Salam

entry : makan ayam sambil mkn angin laut

Lps membeli di Mydin, aku & hata blk umah utk amik my Qaisara...smo umah pkol 1pm & tgk my Qaisara dh ready...sbbnya time nk gi bli susu my Qaisara still tdo..lps Zohor kami kuar umah semula & singgah KFC..tetibe teringin...aku lupakan kejab insiden dieorg yg lepas2..teringin punya pasal..haha ...

Then trus ke Pantai Irama...
Parking kat tempat biasa & berjln menuju ke wakaf yg disediakan...kami x bwk tikar..so duduk atas paper aje la...

Melayan KFC & melayan my Qaisara yg mmg takut tgk ombak..bila diajak boleh plk jwb..."taknak...eee..takotttt.." boleh??
bli yg 2 ketul spicy set + 3 ketul original set+ large cheesy wedges..huhu
Melayan drumstick yg x abih sparuh...huhu
seronok jer tgk bdk2 nie main layang2...
angin kuat time nie...
menjamu si kucing putih jgk..huhu




Last but not least...
Layan la gambo che mek ambo deh...haha
we ask her to make "muka jughuh"
means : muka budak baik...haha
lagi...
dan lagiiiiiii...
with her ayah....
pose like a model???
haha

time nie my Qaisara dh poopoo...so terpaksa la kami singgah our kedai utk basuh her poopoo...mujo la 15mins je dr pantai nie...eheh

Time blk..x smp 15mins dh lena smp ke pkol 6:30pm...huhu


end

From Black Cupboard to Blackboard...

As Salam

entry : bedak

Mlm td aku terkejut dgn senario ini...
wah..wah...wah....
Galak je jari kecik my che mek nie melukis kat pintu almari aku...
siap buat corak2 bagai..si hata plk sengih aje bile aku tgk...siap boleh tunjuk botol bedak lg pd aku...kang bkn my Qaisara yg kene kutil...tp si ayah nye yg aku kutil...haha....

Layankan aje la..bkn x bleh hilang..lg pon almari nie dlm bilik...bkn luar bilik yg boleh buat tokma pegang dada bile tgk hasilnya..haha

Then melayan plk my Qaisara main mainan murah nie...eheh
bercekwan..cekwan la kite lps nie yer my Qaisara...susun itu & ini...smpkan pg td pon my Qaisara panggil aku utk main susun mende nie...hukhuk...

sedey plk tgk...wa!!!!!!!!!!!!!!!!



end

Restocked: Yu Yee & Balm Pala..

As Salam

entry : minyak angin

Smlm time kat Mydin Kubang Kerian aku rase nk carik mnyk yu yee & balm pala...

Dh lama rasenya xde mende2 asas bile bdn masuk angin nie...huhu

so smlm berjaya grab 2 mende nie...yg yu yee aku tgglkn kat umah..yg balm pala tu aku letak dlm beg keje...senang kalo aku ade ape2 emergancy ke..kan???

Bila bau aje minyak yu yee cap limau nie...tetibe teringat time my Qaisara kecik2 dulu...x penah lekang dgn minyak nie...eheh



end

Johnson's Body Care Powder...

As Salam

entry : bedak...

Smlm time gi memborong brng & pampers di mydin Kubang Kerian..tetibe nmpk bedak johnson's yg baru...light blue kaler...mcm menarik...so grab 1 botol yg kecik as testing..hoho
aku biase pakai yg kaler silver nie..bli yg botol kecik je sbb aku suke yg comel2..++ kalo bli yg beso kang jd bahan uji kaji my che mek plk...haha

muke aku nie x bleh nk pakai yg branded2..biase la...kulit bdk kampung...haha

Allah bg kulit aku pakai bedak johnson's nie pon dh bersyukur..eheh

so far...bau die wangi jgk...same mcm yg kaler silver tu...huhu



end

Rampasan Coklat....

As Salam

entry : her ayahsu punya

Smlm time hata buka peti sejuk..tetibe my Qaisara ternampak 2 bar chocolate cadbury yg beso...then she asked hata to open it for her..but hata refused...then she asked her tokma plk..eheh..then her tokma btau hata utk amik siket...

Jadi..sambil melayan cite lontong zaman dolu2...tetibe aku tgk hasilnyaaa...



kiri kanan tgn penuh coklat...
siap menjilat smp ke jari kelingking...haha

Layan la chocolate hasil rampasan dr mknn ayahsu nya...haha


end

Drypers - Redeem

As Salam

entry : kutip free gift..haha

Arini aku berkesempatan utk pos redemption drypers yg baru cukup point...lg sikit x cukup utk redeem 2 mende..so this time aku redeem 1 mende jer..huhu..ok la kan??
aku redeem beg makanan utk baby...eheh

Esok nk post yg bday treasure plk sbb td x jumpe sampul..eheh


skrg tgk berkira2 dgn point hasil kumpul foil dr Friso Gold my Qaisara plk..huhu

end

Bola - Kelantan vs ATM...

As Salam

entry : layan

Ari sabtu lps...my MIL smp dr Ganu around pkol 2pm...then pkol 4pm hata amik aku dr keje...smp umah tgk2 my Qaisara still tdo...rehat kejab...lps asar, kami mkn dulu...pastu aku & hata bersiap2 utk ke stadium...around pkol 6pm jgk la kami baru gerak dr umah...eheh

Smp2 kat stadium...Umat manusianya...Ya Allah...ramai yg luar biasa...berjembik..nk masuk pon kene berator pjng & lama...that time hari dh gelap mcm nk hujan..dgn anginnyer bertiup kuat..huhu..mujo la aku & hata dh siap sedia dgn baju hujan plastik ghok-ghak...eheh

Jom layan gambo yer..this time x dpt nk snap byk sgt sbb hujan yg lebat..huhu
Our Ticket..eheh
bersemangat dgn wedges yg baru...haha
[tp pakai takat dlm kete jer..haha]
Us...eheh
this time aku x pakai tudung merah menyala..sbb x jumpe carik..haha
Bukti...
Time nie hujan dh renyai2...
berbaju hujan yg gune plastik pasar mlm..haha
x smp pon 5mins aku pakai baju hujan rm3 nie...
hujan pun turun dgn lebatnyer...
aku, hata & my BIL pon terpaksa la duduk membatu
kat stadium nie smp hujan reda..
nk trun ke dlm perut stadium takut nnt xde tmpt duduk...
so terpaksa la...berhujan...mujo x pakai wedges...haha
mujo jgk la aku x demam...haha



On 2nd half...
time nie baru la gendang nie dbawak naik...
Time nie kelantan ketinggalan siket...
memula aku rasa mcm nak hampa dh...
tp bile gendang nie start berirama...
jantung dh start dup..dap..dup..dap..haha
x lama lps tu kelantan dpt 1 goal...
yeeehaaa!!!!
bersorak bagai la kami...
tp geram sbb lps je hujan reda makin ramai plk yg masuk...
smp org depan aku kene berdiri...
kadang2 aku pon terpaksa berdiri sekejab sbb nk tgk bola masuk gol ke idak..eheh


manusia smp ke pagar stadium berdiri...
Alhamdulillah Kelantan menang 4 - 3 ke atas ATM...haha

berbaloi berhujan berbasah kalo menang nie...eheh


end

Friso - Promo RM10 Voucher...

As Salam

entry : jom layan

Last month aku gi bli susu my Qaisara kat Billion Kota Bharu..tetibe plk murah rm1++ kat sane..so mmg aku rembat utk stock sbln as usual..huhu..then tgk2 kat rak susu tu ade promo...kalo bli rm70 boleh dpt voucher RM10...bile rembat..dpt la 2 keping voucher tu...

Last monthnyer voucher aku dh redeem...then smlm bli..dpt lg...Promo nie smp Disember 2012...kalo dikira2 dpt la aku redeem smp 4 kali..hoho...rezeki my Qaisara..eheh



end