Friday, March 21, 2014

SPM!!! - Result

As Salam

Entry : Flashback

Smlm result SPM udah keluar...mcm2 news aku dgr kat radio (kat tv x sempat tgk..huhu)

Tahniah pada yang berjaya & tahniah jgk pd yang x lulus..at least adik2 semua dh cuba sebaik & sedaya nya..kan?

Tadi mase otw gi keje, dekat JOHARA, dieorg buat segmen "Cara nak beritahu ibu result SPM"..mcm2 yang aku dgr..ade yg ok..ade yg byk IKLAN..haha

Terigt plk mase aku dulu2..year 2001..selamber aje aku btau mak abah result smp yg stock org mcm gatai nak menikah...haha..lepas tu, my abah plan suh blk kg je belajor kat sane..tp aku menangis wa!!!wa!!! xmo balik..terus cari kolej yg boleh terima result aku..Alhamdulillah jmp dgn kolej PTPL..

Terus ajak Hata pegi..dengan naik moto Honda C70..haha..Then mase hari pendaftaran, boleh plk staff HEP(Hal Ehwal Pelajar) ni mengantoikn aku..ckp"Hari tu dtg dgn abg ye?" Cis!!!..haha

Alhamdulillah aku berjaya abihkn belajar dekat sane..hoho

Bile time mintak keje..majority interviewer terkejut tgk result SMP berbanding result DIP..kiki..ye la..result SMP mmg stock idup segan mati xmau..tapi aku berjaya bangkit mase dekat DIP..kiki..Lepas abih DIP, my mak pernah offer utk aku sambung Degree..tp aku plk xmo sebab aku rase, cukup2 la menyusahkn mak & kakak2 yang lain..

Lepas SPM, aku keje setahun lebih jgk b4 sambung belajar..keje macam2..keje cashier parkson ade(3 bulan)..dapat duit gaji enjoy dgn kwn2 g cameron..kiki..paling lama keje dekat Kenny Rogers USJ Taipan..la ni xde dah..seronok keje kat sane..MAKAN FREE..hoho..Itu sebab kalau staff2 fastfood bg service yg KURENG pada customer, aku mula la nak meroyan..sebab aku pernah keje dlm bidang itu..aku pernah serve customer..I know the way how to treat customer..Manager aku penah nasihat supaya TIDAK MENYAPU DI MEJA YANG ADA CUSTOMER..Tapi staff sekarang aku tgk..main redah je..janji sapu..aku pernah sound MAMAK ni supaya x menyapu dekat meja aku..elok2 je setakat tisu duk kat lantai tu..bile kau sapu..kau kauk tisu, aku sedut habuk..kan?Aku pantang sgt...sebab my bos treat me to not do that to our customer..kot ye pun tmpt tu bersepah, kau cepat2 la kemas b4 customer masuk..kalau customer tu tak menyabo sgt nak duduk, mase ko nak kemas, siap2 bwk penyapu..jgn la menyapu mase customer tgh mengadap makanan..kan?kiki


Yang pasti, time SPM 2001..mmg meninggalkan 1001 sejarah dalam hidup aku..tahun tu la aku tgh HOT bercintan-cintun dgn Hata..tahun tu la aku duk jauh dgn family..tahun tu la aku berperang besar dgn housemate..tahun tu la aku mula kenal dunia KL dgn meluas sekali..kiki..bermula dari tahun 2003 baru la aku bangkit & Alhamdulillah, aku masih berjodoh dengan Hata..dan Alhamdulillah berjaya jgk dlm pelajaran..huhu



Korang plk mcmane?




End

4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

masa nak bagi tau result SPM, terus call jer... hu hu hu.... tak der selindung2 pun...

Akak Adek said...

Kenangan kan semua tu ... :D

Mar Mansor said...

SPM 2001..sama la kita..& SPM bukan titik noktah segala2nya..sekarang ni terlalu byk peluang belajar kan..

Asha Lya said...

lya baru brkesempatan menyinggah cne..result lya yg sedang2 saja hihihi