Wednesday, June 10, 2015

Grrr!!!. "DIA" Buat Hal Semula...

As Salam

Usianya baru mnjejak ke 2 tahun..Di usianya 1.5 tahun yg lalu, mula buat perangai pulak bile kena htr ke service center utk cuba diselamatkan...Namun, bile diberitahu kos-nya yg mcm x masuk akal, terus je aku cancelled-kan rawatan ke-atasnya & alhamdulillah TETIBE boleh pakai semula walaupun performance-nya x sehebat mase 1.5 tahun yg lalu...Sampai aku terpaksa mencari pengganti sementara utk dibawak blk kg mase kes banjir dulu sepanjang tempoh "dia" dimasukkan ke wad...

Wahhhh..Boleh buat ayat bahasa sastera dh ni..haha...

Jumaat lepas...
Gadget ini buat PERANGAI semula, bile Jumaat malam sabtu tu, tetibe hang & off sndiri...Aku igt battery dh abih, pegi la chrg..Tggu dlm 10 minit, try on semula..hanya signal lampu hijau dkt bwh tu je yg mnyala..Tapi opening motion xdok...hati dh start risau...

Aku tgglkn di-chrged smp jam 5.00am..Time ni bangun utk siap2 utk blk KB..

Try on..Still x bg respon...Lampu hijau je yg mnyala...

Aku biarkan dulu...Bile pegang, motherboard nya terasa panas..

Terpaksa biarkan lagi smp battery habis semula...Motherboard still panas..

Smp dkt KB..Dh petang tu, baru la TOTALLY OFF sebab kehabisan battery...Hata try chrged & Alhamdulillah ON semula...Tapi kekuatan LINE pulak mcm hidup segan mati x mahu smp la ke hari ini...
Kalo dlm LRT bawah tanah...Dr LRT Ampang Park ke :RT Damai, jgn harap la LINE tu nk timbul..Silap2 "X" terus..Tggu la LRT tu brgerak ke Dato keramat..baru timbul "E"...dh otw ke LRT Jelatek baru ade "H"..
Semput aku tgk gadget nih...

Kalo time kerja, mmg aku jarang pegang gadget ni...
Melainkn ade hal2 tertentu yg penting....
What's app GROUP pun kalo masuk, aku jarang layan slagi xde perkara yg penting..
Time tu la die buat perangai...Lama x sentuh...
Line xde la...
Nk kol x boleh la..
Kena restart baru OK...

Kalo dkt kg (Perak) Sejak kuar ward..Memang aku kena pakai hp ASHA 501 ...Gadget dkt atas tu...Mmg kuar signal "X" terus...mmg stock simpan dlm bag je spjng aku dkt sane...

Tetibe aku terigt mase dkt service center dulu...
Uncle ni baru je beli HP Z2 selama 10 bulan kalo x silap..Then ade prblm smp terpaksa bwk ke svc center...
Tetibe die bising ckp..

" No wonder la kawan sy ckp, if u pakai sony..after 1 year, SURE ade problem dgn NETWORK die.."

Haih...memula aku xmo amik kisah sebab dr dulu aku mmg suka sony...
Gadget lama yg bukan android.
Mgkn nasib kami sama..Dpt gadget yg ade prblm berbeza dgn insan lain yg bernasib baik sebab dpt gadget yg x bermasalah...

Owhhhh..HP tolong la jgn buat hal..
Poning kepala tuan kamu ni memikirkn budget...
Kalo TERPAKSA mncari penggantimu...
Harus la aku akan terus cari gadget yg boleh bertahan utk jangka masa pjng..

Kalo ade rezeki kali ni aku nk beli gadget yg jangka hayatnya boleh capai smp che mek masuk darjah 2 ke darjah 3 ke..or smp habis sekolah rendah..haha..

Tak kuase aku nk tukar2 gadget nih...Kalo nk keja..Mmg x terkejar...


Tetibe duk servey HP baru...

Eh....



End

1 comments:

mun said...

hmmm mun punya samsung galaxy tab plak..dah 3 bulan tersimpan dlm almari..motherboard dah rosak.. aisshh ntah bila la nak g baiki... sayang sgt tu...dah 3 tahun pakai..huhu