Tuesday, April 17, 2018

LAKSA DEPAN KILANG SONY R&D BANGI

As Salam

Hari Rabu yg lalu(gitew), lepas che mek & Ammar g school, aku temankn Hata ke LIM KUP WANG...Eh...bukan..LIM KOK WING,Cyberjaya...Ade urusan sikit dkt sane...Time blk, saje ikut Putrajaya - Kajang - Tol Sungai Besi - Rumah..Mase lalu dkt area Bangi - Sungai Merab, dekat depan kilang SONY R&D dan dekat jgk dgn DENSO, aku duk perati je khemah brother jual laksa superb bukak ke idak....Sebabnya dulu mase kerap ke sane, brother ni tutup gerai smp nmpk mcm dah terbiar sgt...Mmg nmpk mcm takkan bukak dah la...

kalo korang nk try dtg, waze aje SONY R&D bangi..kalo nmpk SONY R&D tu dekat sebelah kiri korang, maknanya gerai tu sebelah kanan...Begitulah sebaliknya..Gerai ni terletak dkt tepi jalan dkt depan parking lot staff SONY R&D...

Mgkn rezeki aku time tu, brother tu dah mula beroperasi weh!!!!!..Terus paksa Hata berenti dan pergi makan...Rasanya masih macam dulu cuma kali ni kalo korang nk makan situ, kena self service cedok kuah laksa / kuah mee rebus...Gerai ni ade jual 2 jenis mknn je...Laksa & Mee Rebus..Air plk cendol je..Kalo x silap la..xde ais kosong ye...Huhu...
Laksa Superb..
Rege laksa ni RM4..Murah dah kalo life dkt KL nih...Huhu...Otak udang yg ade duk dkt sudu aku tu, bukan diberi oleh brother tu..Tapi dicedok sendiri oleh aku sebab brother ni sediakan 1 bekas dkt setiap meja..Korang nk mkn brp sudu pun amiklah...jgn smp jd otak udang sudah...Haha

Puas hati wehhhh..Dah la guna laksa beras, kuah masih pekat tak air sgt tak beku sgt & kena dgn tekak...Sayur daun selum yg dipotong halus tu mmg layan...

Next time boleh la dtg lg bwk che mek & Ammar plk...Huhu

Lepas makan terus blk sebab Hata kena masuk opis semula..Bos udah mncari...Aku amik anak2 pkol 2pm..Soronok le mereka...Dapat tidur siang dkt rumah mase hari bersekolah...Huhu

Entry makan lagi!!!!

Sabar ye...Lately ni meks mmg ade cerita makan je...haha






End

6 comments:

Asyiqin said...

sedapnyee. one of my fav ni

Hana Chie said...

Seriously terliur haha ^^

Mar Mansor said...

terliur tengok gambar laksa tu tau

Auni Sofea said...

Tengok laksa ni teringat laksa feveret kat Puchong..makan dengan cendol, mak ai sedapnya..

this ni3za said...

Mmg nmpk sedap kalo dh peminat laksa...Haha

Dunia Alam said...

Laksa...oh Laksa...tengok pun dah kecur air liur