Tuesday, July 03, 2018

SYAWAL KE-10 - POTLUCK

As Salam

Walau cerita hampir expired, tp aku tetap nk abadikn dlm blog..Ekekek...

Pada syawal yg ke-10 lepas, my SIL buat potluck dekat rumah aku...memandangkn my BIL pun ade sekali, jadi meriah la rumah aku...

My SIL bwk butter chicken & lasagna..Aku pulak masak tomyam ayam, telur dadar, sayur campur & air...Cukup la utk kami 13 org...Huhu

Pkol 12tghari baru g aeon big mencari bahan2...Pkol 2.30pm start masak & pkol 4pm dh settle semua...Dh siap lap2 pinggan, susun cawan semua..Huhu..Pantas kan?Pantas le sebab masak simple je..Bukan susah nau..lgpun kerjasama tu penting...Ekek
Menu Potluck
Alhamdulillah, semua pun kenyang...Pkol 6.30pm my SIL gerak blk..Pkol 7pm aku htr my BIL & SIL ke LRT sbb dieorg stay dkt hotel LeApple before blk Brunei on Wednesday...

Kami mkn bersila sajo..Meja makan aku cukup2 utk 4 org...1 kerusi dah naik tgkt atas utk Hata buat keje...1 kerusi udah longgar screw...ekek...

Ok la kan potluck gini..Family members jer..Sekali sekala mkn ramai2 best jgk...
Aku & Hata tgh berkire2 nk buat open house mcm last year....
Memandangkn birthday Ammar pun masih dlm bulan syawal, jadi kami masih dlm perkiraan budget..Kalo ade budget kite buat kecik2 mcm last year..Kalo xde budget, kite beli kek kasi dkt taska je..Huhu..

Harap2 ade budget mcm last year..Ekek







End

1 comments:

Normi Nieza said...

simple tp sedap..:)