Wednesday, July 04, 2018

WALLPAPER KEDAI ECO RM2

As Salam

Minggu lepas aku pergi kedai ECO RM2 dekat AEON Big...Plan asal nak mencari papan pemotong & hadiah utk hari guru che mek yg akan diadakan esok hari (4/7/18)...Tetapi boleh plk terlencong ke bahagian wallpaper...Sebabnya mase tgh pilih2 barang, aku nmpk sorg makcik ni beli bykkk sgt wallpaper..So aku pun pergi la pilih 1 2 design...Terfikir plk nk deco sikit dinding tempat memasak memandangkan rumah kami xde kitchen kabinet...Terus beli 2 roll (RM4)...

Makanya hari Sabtu hari tu, selesai je Hata bersihkn bahan buangan Jerry, terus aku mintak Hata kerjakan wallpaper tu...huhu
Langkah pertama : Bersihkn dinding..Lepas tu sembur dgn air yg dicampur dgn sabun cecair pencuci pinggan.. 
Langkah kedua : Tampal sedikit demi sedikit dan gunakan pengelap cermin utk menyamaratakan wallpaper supaya takde bubble yg terperangkap... 
Ulang langkah pertama & kedua utk next level...Walaupun wallpaper ni dh ade gam, tapi Hata said lebih elok disokong dgn air sabun masa nk menampal utk mudahkan kite buat adjustment kalo tampalan lari...Hata dh biase buat tampal2 poster..So dia tau la ape yg dia ckp walaupun aku masih bersoal2 dlm kepala...ekek 
SIAP....
Alhamdulillah, selesai sudah mini deco dapur kami..Walaupun petaknya tak sama..Takpelahhhhh..janji bertampal...Ekek..Udah dekat setahun lebih duduk sini, baru skrg nk menghias rumah..Rumah sewa ni, aku takut sikit nk deco lebih2..Takut owner tak suka...Kalo ade rezeki lebih, boleh la berangan nk deco rumah sendiri..Ekek

Utk ketahanan wallpaper ni kite x tahu lagi sebab masih belum test masak dekat area yg di tampal...Harap2nya bertahanlah utk beberapa bulan...Ekek

Banyak jugak pilihan corak wallpaper yg ade dekat kedai ECO RM2 nih..Aku ade beli lg 1 roll kaler fevret meks..PURPLE...Tapi tak tau nk tampal dekat mane...Tak boleh la nk tampal sembarangan sebab rumah org kan?Huhu..Nnt la kite fikir nk tepek dkt mane...Huhu

Ok..itu je nk cite ttg wallpaper nih...
Tapi kedai ECO RM2 ni mmg berbaloi membeli brng2 dekat sini...
Nk cari brng2 utk goodie bag pun boleh je dkt sini...Tambah2 kalo stationary...Rasenye tak perlu pergi smp ke GM Klang kalo setakat nk mencari set stationary...Huhu






End

7 comments:

Aisya Ismail said...

Suka gak pergi kedai ECO ni.

Shafyqah Azahar said...

cun lah! sha kalau gi eco rm2 bukan habis rm2 je kadang lebih rm20 adududud

Warisan Petani said...

Cantik jugak

Normi Nieza said...

cantik dah tu..:)

Unknown said...

Aeon big kat mana ye?

this ni3za said...

Aeon big wangsa maju... Tapi selalu out of stock.. Yg byk stock dkt eco rm2 selayang..Tp x sure ade ke x design petak2 ni.. Huhu

Flower Nur said...

Wahh..sama la lbh kurg situasi sy..sy pun menyewa dah setahun lbih tp tetiba rasa nk mendeko guna wallpaper kat dapur nie..hihi..sama la tkut tuan rumah xska plak kita deko lebih2..hehe ckit2 boleh la😁