Friday, November 02, 2018

ME'NATE STEAK HUB - SETAPAK

As Salam

Yeay!!!! dapat mencuri masa mencuri laptop Hata sekejab....Huhu..

Hari Rabu malam Khamis yg lepas, aku sekeluarga bersama dgn my MIL,FIL & BIL pergi makan dekat Me'nate Steak Hub - Setapak..Ade rezeki lebih tu kita share2 la ye?huhu..

Tghari Hata & My FIL pergi booking..Pkol 8.15 mlm my BIL smp dr Shah Alam..Lepas tu terus gerak..Mujur la jarak Me'nate dgn rumah dlm 10 minit gitu je...Risau jgk kalo lmbt & tetibe dieorg open table booking kami pada org lain..Sebab kedai tu mmg full house mase kami dtg tu...

Lepas bgtau booking atas nama Hata,staff Me'nate terus guide kami ke meja mkn...Kalo nk order mknn dlm menu, panggil waiter & kalo nk pilih daging, sila ke freezer & bgtau terus dkt situ nk masak ape daging yg kite pilih tu...Meh aku bwk korang layan gmbr yg sempat aku snap...
Macam2 ada....
Daging Wa'gyu...
Kalo tak nak ambil air FREE, boleh order air berbayar...huhu
LAMB 
Kite amik 1...Ini kami amik daging lembu... 
Takmo mkn daging, boleh pilih ayam... 
Sedap aje nmpk....huhu 
Kaunter air...Time ni ade ice peach tea & ribena..
Ada air panas mcm Ricco choc, white coffee, latte & x igt 1 lg...huhu 
Ada live band jgk..Mase brother tu nyanyi lagu Hattan, aku igtkan penyanyi asal....Rupenya bukannnnn..Tapi suara mmg serak2 basah mcm Dato'Hattan...huhu...

Sekarang meh layan ape menu yg kami amik pulak.... 
My MIL tak boleh mkn daging sgt sbb gigi pakai polident...So risau jgk..Jadi my MIL amik Meat Ball Bolognese Pasta...Sedap jgk...huhu 
LAMB grill...Jenis masakan medium well grill
Closed Up sikit....Huhuhu..Menu sama dgn my FIL...
Tulang Rusuk lembuuuuuuu..Masak BBQ... medium Well jgk
Dekat sikit tengokkkk...
Isinyaaaaa...Sedap jgk...Cuma aku add on cicah dgn blackpepper sauce..menu ni aku share dgn Hata..
Pepperoni Pizza pilihan che mek...her fevret...Layan aje la alang2 dh birthday kan....huhu 
Closed up lagi....Crunchy & lembut pizzanya...

Lepas mkn, rehat kejab dlm 10 minit sebab aku bukan mkn portion yg aku share dgn Hata aje tapi kena mkn sikit portion FIL & BIL..Dieorg rase byk sgt..So transfer la pd kami...Kenyang sgt wehhhhh...Dgn my MIL suh perabih meatball lg..huhu

Mase dh dlm kereta plk baru perasa pacifier Ammar HILANG!!!!!
Berlari anak semula ke kedai mencari...TAPI MALANGNYA dah tak jmp...Aku xtau la dekat mana jatuhnya pacifier tu...Samaada jatuh bwh kereta & kami x cari mase nk masuk kete or jatuh dlm pinggan tapi tak perasan sbb pacifier Ammar tu kaler putih..Tak pasal2 aje kena mncari pacifier baru..Sabo aje le teman kome wehhhh...

Actually, mase pkol 6ptg kot aku keluar kejab dgn Hata gi beli bday kek che mek..kami beli yg kecik aje sbb tau my parent in law tak layan sgt kek...Beli 2 kek mini cartoon utk 2 beradik ni...Plannya nk bwk la gi Me'nate..Sekali trlupa daaaaa...

Dah la mase dkt Me'nate tu ade jgk org lain buat bday celebration siap dgn lagu happy bday & 1 kedai mnyanyi...Sedih kejab & Hata..Nk blk rumah amik, rase mcm buang masa plk..Jadi kite buat aje la dekat rumah lps blk dr Me'nate ni...huhu

Smp2 aje rumah, kami suruh che mek tutup mata sambil dikawal oleh Hata..Dan kami pun keluarkan la kek mini cartoon che mek.... 
Mini Cartoon Cake - Hello Kitty... 
Mini Cartoon Cake - Batman utk awe Ammar saya....Mane aci kakak aje yg ade kan???huhu 
Dua beradik yg happy walau dpt cake comel...Huhu

Che mek tanya Hadiah mane????Aku jwb tak sempat nk beli sebab lepas beli kek sedar2 dah pkol 6.50ptg...Terus kena blk ler sbb dh nk maghrib wehhhh..Dkrg ni maghrib dkt KL sgt awal...Nnt ade mase free ibu pegi beli ok???huhu


Alhamdulillah....
Tak sangka ade jgk rezeki nk mkn dkt Me'nate Steak Hub ni..Budget kami smlm dlm RM300...Tapi time byr total is UNDER BUDGET...Ade la lebih sikit dari budget tu...huhu

Kalo korang nk pegi utk 1st time & ade anak kecik..Boleh la amik 2 jenis daging & 1 order utk anak...Air dah free dah..Melainkan korang nk minum air lain yg brbayar..So boleh la budget dlm RM150-RM200 ikut jenis daging yg korang pilih..Daging pun rasenya tak perlu ambil daging yg berat2 sgt utk satu satu jenis sbb korang amik 2 jenis kan??? Kalo jenis mkn byk lain la citenye...huhu

Dieorg ade 3 jenis tahap masakan...Medium cooked, Well Medium & Well Cooked...Pd aku kalo mkn lamb better amik well cooked..yg tulang rusuk boleh amik medium well..Itu pendapat aku la..Tekak memasing, memasing la rase iyu dak??? Sebab kalo daging biase kite pilih Medium Well, its still pinky, juicy & little bit chewy..huhu


Ape2 pun, pada aku semua ok..Staff pun ok jgk....



End

5 comments:

LilyRayme Animation said...

nampak sedap (^_^)

farhanna jafri said...

ingatkan menate semua menu mahal rupanya ada je harga yang affordable untuk poket sengkek macam saya haha. Happy birthday che mek molek! Comel kek dia

Jepun Mari said...

sanah helwah.. comel kek kecik macam tu.. sukalah dua beradik tu

Normi Nieza said...

hepi bestday che mek..:)

this ni3za said...

Thank you everyone for the bday wishes...

Farhana : betul.. Ade course yg mampu mkn jgk... Huhu