Thursday, December 27, 2018

KISAH QAISARA : BAJU, KAIN & KASUT SEKOLAH MURAH DI TESCO

As Salam

Ini cerita diperap.. Baru berkesempatan nk share...Huhu

Beberapa minggu yg lalu, aku ke jualan Pakaian Hari2 dkt kepon yg VIRAL hari tu..Tapi aku hampa sebab baju2 yg RM1 semua baju sekolah kemeja & byk kesan kuning2..kena cari betul2 baru dpt yg ok...org bersesak2...Baju yg elok adalah pd harga standard dkt Pasaraya Hari2 yg lain...

Bagi mengubat kehampaan, aku ajak Hata pegi TESCO sbb last year, aku add on baju sekolah che mek dkt sini jgk..MURAH!!!!..Bile dah smp, mmg MURAHHHHH pun..Diskaun up-to 50%...Bile kire2 kos beli kain then jahit, baik ler aku beli yg dh siap ni haaaaa...Lagi jimat duit, masa & tenaga..Haha
Berjayalah aku membeli 2 pasang kasut dgn harga RM17 ( tanpa kotak - jenama little pony & transformer ), 2 helai baju & 2 helai kain dgn diskaun 50%.. Ok la kan? Murah sgt dh tuuuu...Buat masa ni, aku belikn ini aje dulu..Ibu baru dpt keje nak...Gaji pun x nmpk bayang lg...

Gaji ayah lmbt lg...Nk beli sekali harung tu mmg idak le...Baru2 ni udah kena tukar bateri kereta, tukar tayar...Jadi budget tu lari sikit..Ni hujung minggu kena beli buku sekolah dah...In Shaa Allah, 1st gaji ibu nnt ibu top up mane2 yg xde lg ye?huhu

Korang yg ade anak bersekolah dh siap semua brng2?






End

4 comments:

Normi Nieza said...

mahalkan pakaian sekolah sekarang..huhu

ejulz said...

semoga dipermudahkan urusan persekolahan anak2 :)

Wan Syahida Kahar said...

Selamat tahun baru, Semoga dipermudahkan urusan.

Wan Syahida Kahar said...

selamat tahun baru 2019.. semoga dipermudahkan urusan