Thursday, February 07, 2019

KELIK KELATE PART I : FOOD TRUCK DEPAN JEWEL HOTEL

As Salam

Hari Sabtu pkol 3.30am kami grk dr rumah menuju ke KB...Dsebabkan hari Jumaat tu aku sorg aje yg cuti, makanya kena la blk hari Sabtu...Huhu..Hari Jumaat kite jejak kasih dgn ayah & tggu dkt tesco...Disebabkan anak2 x tdo dari bgn tdo pagi, maka pkol 8.30 mlm kami dh mintak dieorg "guring" at the same time kami x bgtau lg che mek yg kami akan blk KB..Nak suprise anak2 la kononnya..hahaha...

Smp dkt gua musang pkol 7.30pg..Beli sarapan, mkn dlm kete then teruskn perjalanan...Jammed jgk at this time...So kami gunakan WAZE utk cari jln lain yg x jammed tapi tempoh perjalanan tetap sama...Smp lah kami dekat rumah pkol 1tghari...Almost 10hrs perjalanan blk kali ini...( Beku pinggang )..

Smp2 rumah letak aje bag2...Terus makan & berehat..Kuruskan pinggang & tulang belakang..Kesan mkn pulut panggang masih berbaki, so mmg mengantuk sgt2...huhu..

Sebelah ptg, lepas asar Hata bwk aku gi pasar gok kapor..Mmg tempat fevret kalo aku nk mencari colek...Mini hot dog dkt akak ni boleh kecek kiro..Hahaha...Tak sabar punya pasal, sanggup aku mintak akak tu asingkan 3 cucuk utk aku mkn dlm kete & lebihnya bwk blk kasi anak2 & haffiy mkn..
Mini hot dog yg sedap once dpt cicah tuuuu..Sweet + spicy...
Hasil grab...ekekek

Smp2 rumah, anak2 aku masih belum blk lepas ikut my SIL blk rumah dia...Time ni aku & Hata turun utk bersihkn kebun sikit2..Kite tolonglah mane yg termampu...

Sebelah malam my SIL ajak makan dekat dataran mcm ala2 food truck gitu...Tempat ni dekat depan hotel jewel..Korang boleh waze aje..huhu..

Meh layan gmbr menu kami...
Biskut berasap...RM12/cup 
Somtam... 
Colek buah...
Makanan ni femes dkt thailand...They called it
Ikan talapia / siakap goreng tanpa buang sisik yg disalut dgn garam...
Then mkn dkt soohoon, sos sambal hijau & salad...Not bad...
Daging black pepper...
 
Sotong bakar...
Lepas makan, anak2 membodek mok su nk aiskrim plk..Dpt la sepotong sorang aiskrim nih...
Suka la tu mlm2 mkn aiskrim... 
Bestfriend nih..Smp lupa adik...hahaha

So far pada aku mknn dkt sini harganya masih affordable...Jauh jgk beza harganya dgn food truck KL..ekekek

Lepas mkn, korang kena kemaskan meja ni sendiri sebab sini xde cleaner...So kalo rase xmo pening2, bwk tisu byk2..Then bwk nespaper..Lapik sebelum mkn..Lps mkn, korang wrap aje dgn newspaper tu & terus buang dlm tong sampah yg disediakan...

Nak pergi sini kena awal, if not, korang kena mengendeng tepi meja mkn org..Huhu...

Time ni, lepas maghrib my SIL gerak dulu..Aku & my fil gerak lmbt kemudian sbb nk settlekn hal rumah semua dulu...

Blk rumah terus selesaikan ape yg patut & Zzzzz..Cover blk penat yg masih belum habis...Org mcm mcm jetleg...Ekekek






End

0 comments: