Friday, February 08, 2019

KELIK KELATE PART II : PENGKALAN KUBOR

As Salam

Hari Ahad, my SIL amik cuti, jadi kami plan utk ke Pengkalan Kubor sbb dah lama x pergi & aku plan nk beli coklat Daim...

Pkol 8am gerak dari rumah dgn 2 kereta..Memula gi breakfast nasi lauk itik serati dkt simpang 3 selepas simpang nk ke Pengkalan Kubor tu...
Menu kami...
Sementara menunggu mknn smp....
Lepas mkn dlm pkol 10.30pg gitu, kami pun terus gerak ke Pengkalan Kubor..Kena pergi awal sbb nk mencari parking..Kalo smp lmbt....Mmg bercinta mencari parking...

That day hujan sekejab dgn sini...Mujur tak lama sgt..Huhu...Sebelum start mencuci mata, kami nmpk mural ni..baru aku tahu dkt sini ade mural..Nmpk sgt dh lama x pegi...huhu..Jadi, moh le kite bergmbr sekeping dua...
Basikal tua... 
Bekerjasama berganding bahu..Tolong menolong bantu membantu....Ekekek
Dikir Barat kiter... 
One with my pencuri hati..Eh? 
With my MIL...
Cantik mural2 yg ade dkt wall 1 lorong dkt pengkalan kubor ni...Mmg kalo pandai amik gmbr, gmbr tu mmg superb...Huhu

Satu cerita sebelum ke sini, mase OTW nk smp KB,waktu tu dlm kereta..

Che mek : "Ibu, Jom kite pegi TANAH KUBOR..."
Aku yg terkejut : "Hah? Nak buat ape?"
Che mek dgn confirdent jawab : " Nak beli gelang yg ada loceng tu...Yg mcm dulu tu.."
Aku pun jenuh memikir..Bile dah dpt capture ape yg che mek cuba smpkan aku pun cakap...

" Itu PENGKALAN KUBOR...Bukan TANAH KUBOR!!!"

Berdekah2 aku & Hata ketawa dlm kete time tu..Ammar aje yg blur2..Che mek dah emosi..nak ketawa jgk or nk marah sbb kami gelakkn che mek....Hahaha

Haih..Mcm2 che mek ni tau...

Masa pergi sini mmg itu g che mek cari dulu...Mujur la ada & dpt la che mek 2 utas gelang tu..Adehhh...Keras usus aku & Hata ketawa dgn statement over confident che mek tu tau...Hahaha...

Lepas beli coklat & mainan anak2 yg DIPAW...Kami pun blk...OTW blk jammed gilers...Smp rumah lepas selesaikan ape yg patut mmg zzzzz la..huhu


Sebelah petang, utk dinner kami masak aje..Tak larat dah nk berjalan...Huhu





End

0 comments: