About

Monday, March 28, 2016

Kisah Qaisara : Kindergarden Sport Day

As Salam

Sabtu lepas adalah hari sukan utk taska che mek..

Tempatnya dkt Sri KDU Kota Damansara..Siap ade diberi sticker utk masuk...Kena ada dkt dewan pkol 8.15am..kami smp pkol 8.30am gitu sebab lmbt kuar rumah..huhu..Tapi smp2 tu event x start lagi..Masih dlm proses pendaftaran & preparation anak2 dalam setiap rumah sukan..

Aku xde bawak bekal yg berat2..Bawak ini je :
Roti inti milo utk che mek..
Roti inti tuna utk aku & Hata..
Tapi che mek punya NERVOUS smp x lalu makan & minum time ni...huhu

Smp2 je terus cari kerusi spot yg x berapa nk best..Takpe..Janji Ammar x beronar..hoho
Lepas letak bag terus aku htr che mek dekat rumah sukan...Che mek masuk rumah hijau..huhu
Dah jadi panglima cilik..kiki
Ready utk perbarisan & lalu depan VIP 
Shake-shake u alls..huhu
Seronok dpt jmp kawan..Pdhal hari2 gi school pun jumpe...huhu 
Ada 5 buah rumah sukan...
Merah, Hijau, Biru, Kuning & Purple 
Lepas perbarissan ni ada acara cheer leader..Tp x sempat amik gmbr...Amik video je...huhu
Antara game yg che mek join...
Pancing Botol...
Yeayyyyy!!!..Dapat..huhu
Game masuk air dalam botol.
Game menunggang kuda...
Ada 2 lg game aku x igt namanya..xde gmbr pun..kiki
Tidur jgk Ammar..huhu
Alhamdulillah Ammar x mengamuk pun sepanjang sukan berlangsung....huhu
Acara parent - Hias anak..
Time ni idea aku dh LOST sebab TER-STEPLER jari sendiri...Berdarah jgk la sekejab..huhu
X menang pun game ni..Huhu
X pe lahhhh..Janji join..kiki
Ammar bangun tido je...terus aku bg makan bekalan yg dh siap bawak dari rumah..
Bagi sementara ada game2 yg che mek x join sedang berlangsung..
Che mek join 5 game..huhu

Dah abih game anak2..Game bapak2 & ibu2 plk..Hata aku masukkn dlm acara tarik tali dlm dewan ni jgk...Alhamdulillah menang...wakaka

Dah settle semua, masa utk penyampaian hadiah plk...Seronok je anak2 sebab dari nombor 1-5 semua pun akan dapat hadiah...huhu
Che mek beratur amik hadiah & semua hadiah yg dapat pass dekat aku sebab aku berdiri dkt tepi acara penyampaian hadiah je..haha 
Dah kenyang Ammar tido semula...
Ini je gmbr yg aku ada dgn che mek...huhu
Che mek dgn 5 hadiahnya...huhu
Hata dgn hadiah jgk..kiki 
Dapat la towel...
Towel utk mandi tau..Bukan hand towel..huhu 
Inilah hadiah2 yg che mek dapat...
1x 1st prize - Tupperware + Tumble..(utk game tunggang kuda)
2 x 2nd prize - Tabung ( x igt game ape)
2 x 3rd prize - Stationary & bag ( x igt jgk game ape..huhu)

Terharu sgt tgk che mek main setiap game..huhu
Terharu bile tgk che mek tersipu2 malu amik hadiah...

Bangga sekejab dgn keberanian che mek join game2 ni...
Sebelum time hari sukan ni..Hari2 che mek cerita activity latihan sukan yg die buat...
Utk pertandingan cheer leader pun che mek demo dgn kami dkt rumah..huhu

Ibu so proud of you sayang...
Walaupun x semua menang no.1..Tapi ibu tetap bangga sebab che mek berani join game..

Aku rase che mek ni ikut aku mase kecik2 dulu..mase tadika dulu , time maulidurrasul, tadika ade buat macam2 activity..mcm hafazan, bacaan, dan mcm2 lagi..Semua pun aku masuk sbb nk dapat hadiah..huhu...Dapat mcm2 time tu..Tudung la..tupperware la..Seronok tau..Blk2 rumah..Bwk byk hadiah..Mak aku pun terkejut...tapi aku tetap bangga sebab dpt bwk balik hadiah..haha

Harap2 che mek akan terus berminat nk join game2 bile dh sekolah rendah nnt..huhu




Tak sangka anak dh besar..Dah boleh join activity2 sekolah..huhu
Sob..Sob..Sob...



End

1 comment:

Mar Mansor said...

comelnya diorang ye..teringat zaman umur macam diorang..alahai..cepatnya masa berlalu