About

Friday, April 01, 2016

Macam Dapat Henfon Baru...

As Salam

Hari selasa hari tu aku htr HP ni g repair port Headfon sebab hari tu aku accidentally tersentap wayar headfon tu kuat2 sebab tersangkut dkt tmpt tag ID nk masuk opis..huhu..Sampai rosak headset putih + purple..terpaksa beli yg baru..huhu

2 mggu lepas pulak terus port tu x bleh nk terima kemasukkn headset...Hari Selasa baru dpt htr g service center sebab baru dpt negotiate dgn che mek utk aku pinjam kejab hp NOKIA..huhu..Mujur still under warranty..huhu..So ape2 kerosakan akan diperbaiki secara PERCUMA...Alhamdulillah..

Semalam gi amik...Alhamdulillah 2 hari je dieorg repair...
TAPIIIIII..Udah namanya pulak dieorg g letak nama abah aku..Hampeh...menggagau staff tu double check nama...Aku ckp la.."Mohamed ..... tu nama ayah saya tu..".. Sengih aje la staff tu sambil kol technician utk double confirm...Mujur la betul...

TAPIII LAGI....
Staff technician x btau yg dieorg kena ade repair jgk MOTHERBOARD.. So kena reset balik HP...GONE segala gambo GONE...Hangin ajekan..Mujur la aku ade buat backup sikit....Gambar sukan che mek pun amik guna camera...Info yg aku save dr Facebook pun wassalam...Nak marah pun tarak guna..Mende dh jadi...Malas aku nk cari pasal plk...hoho

Dapat aje tepon smlm..Mula la aku menggagau...
Semua apps yg aku sokmo2 guna TERPAKSA re-install semula...Semua ringtone  & Lagu MP3 pun kena masukkn semula...

Setting position apps pun kena re-arrange semula...Tetiba rasa mcm baru semalam beli HP nih..ahah..Aku rase dieorg masukkn OS baru...Lain macam je aku guna dgn OS sebelum ni...huhu


Sekarang tengah belajar guna OS baru...Terkedek2 kejab...Haha





Beso gile ICON dgn screen HP nih...Luas mata aku tgk..kiki




End

2 comments:

uncle gedek said...

belanja uncle hp baru satu?

hp uncle sama tua dengan uncle! huhuhuhu

Qaseh Vee said...

betul2 mcm dpt handphone baru tu ...