Ammar & HFMD

As Salam

Udah seminggu x bersiaran..
Kebizian sikit..huhu

Hari khamis lepas, badan Ammar x berapa nk ok...demam tapi not to serious..
Khamis mlm jumaat terus bwk g klinik bile ticer ckp demam ammar mcm x kebah & ade bintik2 merah dkt kaki & tangan...

Bile g klinik, memula doctor ckp xde ape2...
Then Jumaat, aku amik EL sbb nk monitor Ammar..
Hari Jumaat tu la baru si HFMD ni tunjuk diri...
Alhamdulillah, HFMD Ammar x teruk mcm org lain..Just a few dkt tapak kaki, tangan & luar mulut je..Kira mcm minor HFMD la...Start dr Jumaat, aku mmg sapu Calamine Lotion je utk elak Ammar rase gatal yg teruk..Smp ke hari Ahad still ade lagi..So, nak tak nak aku kena jgk g klinik SEKALI LAGI utk double confirmkan penyakit ni dan kalo betul, harus la aku kena request support letter dr doctor so that aku boleh request utk WORK FROM HOME..

Bile dh confirm, terus aku mintak Big Big Bos utk WFH start isnin smp rabu..Alhamdulillah bos approved..Risau jgk..huhu..

Mujur la hari Jumaat tu aku lari dtg opis kejab amik laptop..Ade keje yg aku kena siapkan...
Mujur la bwk laptop since friday lagi..So boleh la buat keje dari rumah start isnin smp rabu..
Kalo la boleh keje dari rumah terus kan best?kiki

Ammar ni, even sakit, tapi alhamdulillah..takde la terjelepok duk diam je...Masih aktif jgk..So that aku xde la risau sgt...

Badan putih bagai tepung gomak tetap main wrestling jgk dgn kakak...huhu

Alhamdulillah, hari ni HFMD tu dh xde..So boleh la aku start keje hari ni...
Thank you encik bos sebab memahami...huhu

Bila aku tny taska, rupa2nya, since dr MONDAY dh ade bdk yg kena...So bile sekali dia dh dtg taska, tak mustahil yg lain pun ada kebarangkalian utk kena jgk..Mcmane nk salahkan taska bile hari Sabtu & Ahad taska tutup??? Ade jgk parent yg berfikir pakai tempurung lutut..

Ape2 pun, harap2 both side akan lebih menjaga kebersihan..






End

2 comments

Alhamdulillah Ammar dah sihat...

Reply

amboi..dalam tak sihat tu..kemain dia senyum

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top