About

Wednesday, March 01, 2017

Floria @ Putrajaya...

As Salam

Sabtu malam ahad lepas, Hata ajak aku ke FLORIA at PUTRAJAYA..kawan group cosplay ade bukak booth dkt sane..So kawna tu ajak Hata join utk letak brng2 yg Hata nak jual..Hata nk perabih stock ini :

No automatic alt text available.
Mug..
No automatic alt text available.
LED
Alhamdulillah, ade jgk yg terjual walau hujan on off & on smp time kami tutup booth...
Bile dah bawak anak2 ni, ko rase anak2 nk ke jaga kedai???Mmg TIDAK ye kawan2...

Che mek sibuk main scooter smp tercabut screw dkt tayar..Ammar duk main lari2 smp la penat..Aku pun same naik penat monitor dieorg..huhu

Dekat floria ni ade kete berlampu...Harga RM30 utk kete waksegan, kalo caravan RM35...Aku amik yg caravan..Boleh tahan lenguh jgk kaki mengayuh..kiki
Waksegan...Colorful sgt...huhu 
Kami..
Sebelum naik...
Lepas naik, kaki lenguh mcm kena berjalan kaki naik tangga smp tingkat 10..haha 

Sebelum korang memulakan kayuhan, staff akan brief sikit ttg kenderaan ni...

1. Beware of the front tyre sebab time nak membelok, the tyre akan mcm masuk kedalam sikit..(dekat dgn pengayuh)

2. Kalo agak2 kaki pendek (mcm che mek) tak digalakkan utk join the cycle sbb risau terlucut & kaki tersangkut dkt rantai ..

3. Guidance cara handle stereng , break & reverse..huhu

Cerah sgt dlm caravan ni...
mende dkt hidung cheq tu bukan taik hidung ye...
Tapi jerawat manja nk tumbuh situ..huhu
Korang jgk boleh pasang lagu guna fon/mp3 player sbb dlm kenderaan ni ada disediakan usb cable & speaker sekali...huhu 
Colorful

Dkt floria ni actually byk activity lain...Antaranya bg makan dkt rabbit, main ballon bubble, naik beca pun ade jgk..Cumanya mgkn waktu tu hujan...So crowd tak berapa nak memberansangkan..huhu

Siap2 kemas brng pkol 12tghmlm..Time tu jgk hujan turun dgn lebatnya...
Smp rumah pkol 1.30am...
Tidur pkol 2am..
= SANGAP..huhu



Che mek pun enjoy dgn activity yg dibuat...
Siap ajak aku & Hata dtg lg..huhu





End

1 comment:

Asha Lya said...

Nmpk seronok sgt ni che mek n adiknya, cntik n unik kreta tu