Monday, June 28, 2010

HIDUP BOLA - By MILO..


Salam

entry- MINUM MILO & MENANG!!!! - HIDUP MILO!!!

PROMO sgt bagus bagi penggemar MILO..ek3
just bli milo ikot suke saiz...collect mate & redeem hadiah..senangkan???ho3

aku tetibe rase teruja plk nk redeem..kat umah dh ade pek yg 400g..bli sket jer lagik tuk redeem..huk3...x rugi pon.so nk tau mate2 yg korng dpt hasil pembelian pek / tin2 milo...sile click pic kat atas...redeemption form pon bleh d.load skali...hu3

3 Step Mudah tuk redeem :
  1. Beli sebarang produk MILO® di atas.
  2. Lengkapkan borang penebusan MILO® HIDUP BOLA®
  3. Lampirkan bukti pembelian bersama-sama borang
    penebusan dan hantarkan ke:
    PROGRAM PENEBUSAN MILO® HIDUP BOLA®
    16, Jalan SS25/35, Taman Mayang, 47301 Petaling Jaya








end

Hari Mggu yg berbaloi2....

Salam

entry-berbaloi2

Smlm aku OFF DAY...rase sgt2 berbaloi OFF DAY on weekend2 nie sbb byk keje aku & hata bleh bikin tuk settlekan harta yg berselerak mcm tongkang pecah kat umah baru kami tu..huk3

sabtu pas abih keje kol 8am aku & hata g jmp client hata jab htr custom album..then g care4 tuk bli sket brng2 tuk umah baru..xde bli ape pon..mknn jer x silap..dinner kami mkn kat char kuey tiaw kat tepi jln umah lama jer sbb aku still kenyang...

pas g care4 aku & hata gi angkut sgala brng2 yg x diangkut lg slagi termuat dek bonet kete kami..penat ok..dh la aku kene wat keje slow & xleh angkat yg berat2..kami wat skali round jer sbb aku mmg dh sakit bontot & blkg..smp umah pon dh dlm kol 12pm..kemas pny kemas x sedar jam dh kol 2.30am..pergh!!!dh la smlm kene bgn awl2 sbb hata kene g FRIM tuk amik gmbr kat galeri FRIM tu..baru igt nk "melandau"..huk3

okey..smlm pas tmnkan hata ke FRIM kami decided tuk g tesco OU tuk bli brng2 tuk msk lunch..kan aku cite mgkn mmbr hata nk dtg mlwt..tp die x bg exactly time lg nk dtg kol brp..b4 mulekan actvty mini shoppeng(sbb da hujung2 bln..har3)..kami breakfast kat kdai mkn "jombali" dlm tesco tu..not bad la mknn die.. =)
aku amik nasi lemak biase & sirap longan..meriah mug die..ek3
dlm tesco nk amik troli pon kene brator OKEY!!!..gile berjembik org dtg...huk3

as per previous entry aku pon blila bhn2 tuk wat mihun grng & agar2 nata de coco aku..aku bli perencah mihun segera maggi jer..senang..ek3..huk3

b4 blk umah baru kami angkut lagi sket brng2 yg termuat dlm kete...smp umah aku dh lapa tahan azgaban...dh bunyik kriuk kriuk dh nie..trus jer aku rendam mihun & sdiakan bahan2 lain tuk msk..smntara nk tggu mihun lembut, aku smpt la tunaikan hasrat dihati nk wat agar2 nata de coco..ek3..aku wat 3 flavor..knp??sbb dh tersedia ada 3 flavor tu kat umah aku..orange, anggur & sarsi..huk3

settle masak tgk jam dh pkol 3 lbih dh..time to eat..nie xtaw la dlm category lunch / mnum ptg...hu3
nie la hasil pertama mihun goreng aku di rumah baru..ek3 rajin x aku goreng telor siap potong kecik2.. =)

pas mkn kami rht2 jab sbb my bontot mmg dh sengal2 gile...pastu ter..ZzzZzz smp kol7.30pm..melampau kan???huk3..nk wat camne..penat seh...ek3..

at last mmbr hata msg x jadi dtg sbb wife die ade hal laen..its ok..umah pon x brp kemas sgt lagi..so..our dinner is same menu la jadimyer...aku panaskan..goreng kepok & wat kopi..layan!!!!




lapang sket mate aku tgk suasana umah...dh bleh gantung langsir kat slinding door..walaupon singkat sket sbb tu sbnrnyer tuk pintu bilik..tp aku suke sbb baru nmpk mcm umah suasana skrg berbanding dgn dulu...huk3



mlm td my blackberry jd mengong x bleh msok yahoo w/site tuk tgk result bola..server busy..gile kentang network mlm td..dkt sejam baru dpt access & tgk result : GER- 4 : 1 - ENG chaiyok2 German...ek3









end

Saturday, June 26, 2010

Cerita Disebalik Kaca Tingkap..?????

Salam

entry-scary jgk nie...
Mlm smlm pny entry aku promised nk story something yg agak scary kan???
so di ptg sabtu nnt agak hening x hening nie aku nk tunaikan la promised aku nie...

nie 1st time aku face kejadian nie... HISTERIA...
smlm around kol 7.50pm kot pas aku blik dr surau tetibe dept broadband kecoh kejab dgn suara bdak ppd nie mnjerit & mngelupur...dept dieorg nie sblh dept aku jew..make dgn jelas la teriak die kami dgr...

sume org bdiri dgn headset still melekat kat telinga...2 of our netcarians trus logout & tlg pegang that gurl sbb makin diazankan makin kuat jerit die..yg pegang that gurk pon bkn calang2 org beso nyer..dh pegang pon bleh dilawannyer...do dieorg decide tuk bwk that gurl yg tgh mengelupur g kat loker room..

adoiyya...terus kecut perut aku..so i hug my bby sekemas2nyer sbb tetibe perut rase sakit sket..my bby scary jgk kot mcm ibu die..ek3...dh la time spilt break smlm aku x blk umah & tdo jab kat loker room tu..adalah sah-sah aku x masok dh bilik tu lps nie..seriau siot!!!!

dr kol 8pm membwk ke kol 9pm still x ok-ok lagik..mnjerit nyer aku dgr tiap kali bdak2 nie bukak tutup pintu bilik loker tu..skali dgr suara that gurl..skali lagik dgr dh mcm org laen plk..huih!!!meremang bulu rommm aku...dh pggl ustaz & one of my netcarian nie mmg tau la sket2 sembur nie..tp x jln jgk..kuat btol "mende tu"...skali bukak pintu aku dgr that gurl jerit.. SAKIT LA!!!!!!..huh!!!sume tercengang kjb...
pic contoh situasi mangsa.. =|

aku dgr cite that gurl tgh surf tenet kat 1 sudut terselindung kat dept broadband tu..tp blkg die ade staff laen la cume face that gurl nie x mngadap arah dak2 broadband nie..mngadap tingkat nuh...pastu katenyer die nmpk something kat tingkat opis sblh jer tmpt die mngadap pc..pastu die bangun & mngelupur...

PERGI KO DR SINI...JGN PEGANG AKU..!!!!Aaaahhhhh!!!!
sambil mngelupur & x terkawal..
huih!!!!..aku dh mcm..alamak....ape kes???dh la kol 9pm nk blk..mmg slalu trun lift tu aku sorg aje la yg terkontang kanting dlm tu...tp dh terbiase & ade la teknik kiteorg tersendiri camne nk mngadap lift tu kalo sorg2..ek3..trus aku sms hata soh mnt permision dr guard kat bwh tu, tuk naik lift amik aku kat lvl 8 nie..kalo time x ber2 aku x kesah sgt beb..nie dh berdua nie my bby is 1st..ksian kat die kalo ibu die dlm ketakutan..huk3

smp la ke pkol 9pm yg digeruni tuk aku naik lift..time nie suasana kat bilik loker tu still mcm kelam kabut tuk cntrl that gurl..dh ade yg siap2 amik wuduk'..skali hata msg.."bleh ke??" tnynyer???..time tu aku dh kat pintu lift & elok aje pintu lift bukak ade 2 lg bdak careline dlm tu & aku terus pecut langkah masok...perghhh!!!! selamat...nk tggu hata kalo... mggigil aku kat situ nnt...ek3

so..dlm kol 10pm aku gmail rosya & faezah-opismate aku yg still kat opis...aku tny ape situation kat sane skrg...rosya said ade ustaz lain & mak that gurl dtg skali skrg..jeritan die makin kuat & mcm maikn "mende tu" mngamok..so they all decide tuk bwk that gurl g surau lvl 7..dieorg ckp time usung bdk tu ke surau she look so weak...& sgt senyap ok..pastu time kat surau baru dpt pulihkan that gurl..tu pon secara paksaan okey!!!..sgt scary okey...dh la weekend2 nie surau lvl 7 tu mmg golap & xdok orghe..huk3


huh!!!..abih dh story yg aku posponekan smlm...tp biasenyer mende2 gini mmg ade kat mane2 building...kan?..antara mende tu nk show off dgn x & antara nk kaco dgn x jer..aku mmg seboleh2nyer mngelak dr mende2 gini..ilmu didada x cukup lagi nk face mende2 nie..huk3

so pd sape2 yg building tmpt kejenyer tinggi menjulang & keje plk lvl 8..sila abaikan entry ini yer..huk3









end

Friday, June 25, 2010

Weekend Planning ....

Salam

entry-mari memasak..
"Haihhhh!!!...this sunday hata said his fren Dee nk mari di umoh bwok anok bini blako...penin ambo nok jamu gapo ko demo...doh la ambo sgt2 tok panda masok..."

keluhan / rintihan??

aku pon x sure...tp aku dh suarakan pd hata dh...xtau mau buat ape & time bile dieorg nk dtg...nk tgk umah baru kami katenyer...nk bwk bby Qaseh yg dh pandai jln dgn tocang dua dikepala...musti Comel gilersss...huk3

x kire la tu keluhan / rintihan or bunyik mcm mngada2..
tp dlm kapla nie mmg dh ade mcm2 idea nk masak..ek3

aku plan if dtg mlm / ptg nk jamu nie :
menu nie mmg aku FAILED nk masak ok...JGN KETAWA...x baik...ek3
aku still terkial2 lagi nk blaja..tgk fmly masak penahla...tp nk menerainyer x penah2 lagi...huk3
resepi aku dh ready copy dr tenet dh..ek3
so igt this sunday nk masak menu nie & desert nie...
Agar2/puding nata de coco....yg nie aku tau la bikin..bkn susah bebenor pon..masak agar2 dgn gula..pastu buh nata de coco..sejukkan...very simpol...ek3..*berlagak seketika..har3

tp tgk la mcmane...kalo aku larat & berkederat...ek3.. tp hrp2 yg agar2 tu menjadi la...huk3 tp hata kene turun padang tlg aku jgk...huk3 tp bahan2 kene g bli dulu la...

byk nor TAPI nyer...TAPI insyaAllah aku akan tunaikan hasrat dihati...kite tggu & lihat hasilnyer this SUNDAY okey...






tgh2 keje nie, ade sesuatu yg terjadik...esk la aku cite ek..seram sejuk jgk nie...kene pospone cite sbb aku nk blk jab lagi..huk3








end

Thursday, June 24, 2010

Pelaris....??Penin2 lalat...

Salam

entry-penin2 lalat...

Mlm smlm pas keje aku & hata decide tuk mkn kat luar..
mkn kat area umah jer sbb hata tetibe teringin nk mkn nasi impit dgn kuah kacang...
skali smp kdai tu...makcik jual sate & nasi impit tutup...so hata kene la mkn menu laen...
yg bestnyer time smp kdai nie..xde customer langsung okey..sume staff dieorg duk melepet je...elok jer order kami smp..berduyun2 customer laen dtg...almost full table yg kosong kat blkg kami...ek3..

tu ke org ckp PELARIS???
ade tuah pelaris ke kami nie?huk3



pas mkn aku plk tetibe rase nk mkn durian...nk g bli yg kat uptown d'sara tu jauh nor..x larat aku nk duk dlm kete lama2...
bli la durian yg ade jual kat tepi jln on de way blk umah kami..mcm2 jenis ade..durian kmpg biase ade, durian kmpg bagus ade, durian kawin pon ado..tp aku pilih durian kmpg yg bagus jer..xmo yg kwin2 nie..ek3..tp durian kmpg yg bagus tu pon x mahal mane sbb aku amik yg kecik jer..cukup tuk aku sorg..sbb hata sejak2 aku berdua nie..langsung x bleh bau durian..terus penin2 lalat..smlm smentara nk smp umah pon hata dh rase penin2 sket sbb bau nan semerbak dlm kete..kalu mkn pon seciput jer..ade la seulas 2 aje kot..pastu hata kene mnum air 1 gelen..x pon pastu penin...huk3..

aku plk mkn dgn penuh selera ok..bby nk rase kot..huk3..
tp mlm td penangan mkn durian aku plk join hata penin2 lalat..rase2nyer aku dh mnum air byk dh..sbb org dulu2 ckp kene mnum air byk pas mkn durian tuk elak panas bdn..alah..iklan kat tv pon ado..iklan mkn durian pastu air cap badak ..tp aku x mnum la air cap badak tu...yg pling best smp ke la nie..penin2 lalat tu xmo hilang..aku still ting tong lagi skrg nie..

kene mnum air cap badak jgk kot..tuk kasik PENIN2 LALAT tu terbang jauh dr kepala aku nie..huk3


*tetibe tringat..time study..cuti sem jer kalo kene time musim durian musti aku & flmy g Gopeng umah acik mariah adik abah tuk mkn durian FREE...siap bleh bwk blk wat tempoyak..huk3..tp skrg die dh x membajak dusun durian sbb faktor usia...so skrg kalo rase2 nk mkn durian kene la pandai2 carik sndiri..silap beli mangko..hampeh x sedap langsung...hu3








end

Semangat...

Salam...

entry-semangat bola..

pic nie spatutnyer aku attachkan skali time wat entry world cup mule2 start dulu..tp lupe plk...ek3

saje nk story & show off semangat bola kat dept aku..siap dieorg jual jersey & ade tarikh2 tuk dress down dgn jersey ok...

nie schedule tuk dress down :

11th JUNE 2010 - SOUTH AFRICA
18TH JUNE 2010 - ITALY
25TH JUNE 2010 - BRAZIL
2ND JULY 2010 - ENGLAND
9TH JULY 2010 -

nie la deco2 my dept...meriah ok..ball tu sgt huge ok..mcm ball yg org wat senaman tu..ek3








*rmai org complaint ttg siaran from tv1..ade sape2 agree??aku agreed jgk..ek3








end



Wednesday, June 23, 2010

Hari yang CERIA!!!

Salam

entry-beshnyer!!!ho3

smlm aku off day...
1st..aku fllw hata g kdai gmbr kat area mc.D dpn mydin kota raya sbb ade job nk buat..pastu kami g mlayan kaki mlangkah ke mydin..saje2..dh lama gile x msok sane..hu3..pastu masing2 perut dh kriuk..kriuk..lapa..hata said nk blanje mkn 4 bday gurl..wakakaka...

igt nk mkn kat nandos sbrng jln dpn mc.D tu jer..tp aku plk mls nk mnyeberang jln..so kami decided tuk mkn kat jj jer..senang..dkt dgn umah..pas mkn blk umah pon kenyang lagi..pas mkn kat nandos kami g bli kek plk kat scrt recepi..bli yg slice jer sbb anak tekak ade 2 jer yg nk diisi..hu3

pas mghrib plk aku ajak hata g care4 sbb aku nk bli kain cotton tuk wat baju na o mei raye nnt..siap bli 3 pasang OK!!!...raye 1st smp raye ke-3..pastu siap2 bli baju na o mei yg dh siap as contoh tuk k.cik nnt..wah3..brangan..mcm approved aje cuti raye aku tu nnt...ek3..

hari nie mmg hari yg ceria sbb we all dpt spend mase sharian sbb hata xde kene gi mane2..+ kami jgk smpt kemas brng2 tuk pndah nnt...dh lebih sparuh dh brg2 umah nie dok dlm kotak.. =)



oh ya..story abt proses pndh umah aku nie..ade la uncle kat dpn umah aku nie mmg keje die bwk lori yg 1 tan tu..smlm hata kol la tny ttg ke'available'an uncle tu..skali die caj smp rm250 da...lori sewa rm120..upah org rm130..tkejut aku..upah lagi mahal dr sewa lori...brp rmai die nk pggil? brp rm sorg? aku rase kalo stkt brng kat umah aku nie 3 org pon dh ckup sbb brg2 aku bkn byk mcm brg dlm umah banglo..ho3..

* my SIL pesan..sila la bli garam batu, asam keping & blckpepper & letak kat umah baru tu b4 msok..reason??? org dolu2 jer tau..aku x sure sgt..i just fllw her order..ek3










end

Monday, June 21, 2010

20 Weeks Age..!!!??!!

Salam

entry-huk3

1st of all aku nk wish Happy Besday to myself..hu3

Happy Sweet 26..

Sweet lg ker?? Musti!!! ek3

haih...dh byk tu dh umo aku 2day...tp x tua lagik okey!!!ho3
mlm td kami x celebrate ape2 pon..just hata je wat supprise dgn bg card by handmade...abih felt aku di cekau nyer..tp xpe..janji die ikhlas..ek3..terharu siot..x sangka plk die sanggup buat greeting card sendiri..biase bli yer kan???..dis yer ntah ape anginnyer ntah ler..ho3

to myself...
- semoga aku senantiasa sihat sejahtera bersama sidia..pengarang jantung hati..hak3
- semoga aku lebih tabah hadapi sebarang dugaan yg Allah beri..
- Semoga Allah swt rahmati hidup kami sekeluarga...
- Semoga Allah swt curahkan limpah kurnia kepada keluarga kami...
- Semoga aku boleh jadi seorang IBU yg baik 4 our baby...hik3


kalo nk taip wish kat entry nie..smp mlm kang pon x abih...cukup la aku list kan yg penting2 jer...ek3

amin....




Okeh!!! As per Promise...
~menunaikan janji yg....~ek3

okey..Hhhmmm...malu ler pulok!!!!

as per entry title...
rasenyer sume dh dpt agak kot...
actually my baby dh 20 weeks age...
sbb tu la entry2 b4 this ade unsur2 morning sicknessla..sakit situ sana sini la..g klinik la...g spital la...tips itu ini la..yg ade related2 dgn pregnancy nie...hu3
actually..aku sndiri xtau nape tetibe rase malu nk cite...berat je jari nie nk taip entry ttg my pregnancy nie..pdhal HALAL dowh!!!hak3
bkn nk menipu ke ape ker...cume aku jer xde idea nk bukak cite...skrg nie baru idea tu dtg mencurah2..tp x securah air terjun la..ek3
sbb tu la my story mkn x hengat fiddunya...kerap tp dlm kuantiti yg x byk...

pic kat atas is my latest pic la kirenyer..last month pny pic...c my tummy..ek3..
time nie baru dlm belas2 mggu la..ho3
skrg dh kene start bli suar yg strechable sbb suar yg saiz M / L yg pesen khakis aku rase x selesa sgt nk pkai..rase nk bli blaus jer trus...senang..huk3
last month jgk dh mule mnum susu anmum...mule2 bli yg flavor choclate...tp x bleh blah seh!!!!..muntah aku mnum..so skrg mnum yg flavor biase jer..tu pon kene mnum dlm keadaan susu tu sejuk..sbb aku mnum 2 kali napas jer..aku xbleh mnum susu..MUAK..tp keranaMU BABY..aku gagahkan jgk..janji my baby healthy..cukup..hu3


skrg nie aku check-up kat KLINIK KESIHATAN IBU & KANAK2 pasar besar gombak jer...mule2 aku g yg kat sri rampai..pastu nurse soh g kat area2 gombak..gi sane...dieorg soh g yg kat pasar besar gombak tu plk...penin tp ok la..at least kite tau tmpt mane nk check-up..staff nurse2 kat sane pon ok jer stakat nie..nk g klinik biase tu bleh jer..cume aku jer xmo...cumenyer stdrd la kalo dh g klinik kerajaan nie..sah2 la pas subuh korng kene tercongok kat sane kan??? tp xpe..cpt g cpt siap..hu3
3rd check-up on 15 July 2010 (khamis)..this time check jmp doc skali sbb my 1st & 2nd appointment lepas just check-up dgn nurse jer..

igt lg time 1st time check-up..aku kene amik darah sbb fmly ade history diabetis & HB...sakit siot sbb 1st time staff nurse nk amik darah die x jmp urat darah aku..skali cocok...darah x kuar byk..means salah urat la..hadoi!!!!..try dgn staff nurse lain...tgn blah kanan...baru jmp & baru la darah tu mencurah2...tu baru 1st round..2nd round kene amik lps 2hrs..mujo yg 2nd time tu ok...
lps kene cocok aku kene mnum air glukos..sgt x sedap ok..rase nk muntah mnum..

tp sbb semangat check up aku mnum 3 kali nafas jer...abaikan segala ketidaksedapan itu...har3

so raye pose tahun nie aku dh plan nk pkai baju pesen na o mei jer..senang nk jahit..dh order dgn k.cik dh..tggu nk bli kain jer next month...hu3 ok..rase nie takat nie dulu story mory abt my pregnancy...hik3 nnt ade news laen aku update k..ho3


due date insyaAllah b4 raye haji tahun nie...amin...










end

Sunday, June 20, 2010

Selamat Hari Bapa!!!!


Salam

entry-hari bapa


20 JUNE 2010

Selamat Hari Bapa
Tuk Semua Bapa2 di Dunia..

Hhmmm..aku x penah wish kat abah sbb mak & abah x penah ajo celebrate2 mende2 nie...tp aku tetap wish kat abah *dlm hati*..huk3

nk wish face to face malu lol...huk3


ape pon..aku tetap sayang abah...hu3




selamat hari bapa buat my Abah..semoga abah sehat sentiasa & hidup dirahmati Allah swt...amin





end


Lin - June 2010 Blog Giveaway!!!

Salam

entry : June 2010 Blog Giveaway!!!



Giveaway lagik from Lin..hu3..
tetibe rase sgt teruja nk join giveaway nie...
this time giveaway yg diberikan is card mcm yg kat atas nieh...
blog k.lin nie mmg handmade card..ade mcm2 card bleh order / blaja buat sbb some design k.lin siap letak step & video tuk kite blaja...

so term & condition nk join sgt senang...
1- be a fllwer
2 - letak pic nie
3 - leave nickname & url kat comment entry giveaway nie...
4 - last skali story sket ttg blog tu...

senang jer kan?

so pada sape2 yg berminat dgn giveaway nie bleh la join..
CLOSED DATE : 30 JUNE 2010 : 11.59pm

just click @ pic for more info...




aku pon skrg tgh try2 ikot step yg ade dlm blog k.lin nie..mane tau bleh fllw..hu3








end




Saturday, June 19, 2010

Idea Is Coming...

Salam

entry-dh ade idea..

hu3...igt lg x entry terkial2 & terkebil2???

aku dh dpt isi & segala isi yg nk diceritakan...tp kene tggu isnin nie (luse) baru nk bukak wangi didada..hak3

cam suprise gile..tp actually xde mende sgt pon..story mcm yg org laen penah story jgk..cume aku nie jer tetibe jadik malu2 meow2 nk story..huk3

isnin nie aku akan story sume..insyaAllah..kalo ade free...


out of topic:
oh ya..lupe plk nk story..kamis mlm aritu, k.nik kol hata & btau check deposit umah yg aku x jadi bli dh smp kat umah die..so time die kol tu, die dh ODW to KL tuk bg kat kami..kami jmp kat OWC kat sblh kassim mustafa msjd india...gi situ pon sbb kassim mustafa fulled dgn org tgk world cup...alhamdulillah...ade rezeki kami..bleh la gune tuk byr sewa lori angkut brng pindah next week..huk3

mlm td..dlm larat & x larat aku dh msokkan mane2 baju yg agak2 x pkai within this 2 weeks dlm bakul..so nnt nk angkut brng senang..angkut jer bakul trus letak dlm bilik...igt kalo terdaya nk kemas plk pinggan mangkuk kat dapo tu..nk aku masokkan dlm mane2 bakul yg bleh sumbat sgala pinggan so that xyah masok dlm kotak...hu3






semangat pindah umah smakin membuak2 sbb skrg kat umah aku ade sorg bdak x lepas msok pertandingan Idola Kecil dok terpekik terlolong tiap2 hari dgn lagu yg sama...






end

This Is Story Of Me On 15-18 JUNE 2010

Salam

entry-my late grandma

seawal jam 6am hp aku berbunyik..tp x smpt jwb sbb bunyik tu aku rase mcm dlm mimpi & lagi plk hp tgh chrg kat meja solek...so agak mengagau dlm gelap nk cekau hp..

skali dh dlm tgn kol drop & tgk screen "Abah"..terus terbeliak mate aku & segar mcm bgn pagi nan indah...nk call smule crdt xde..sbb mmg aku cdng pg tu bru nk reload..so tggu aje la 2nd kol dr abah..12mints pastu abah kol smule dgn btau my opah dh pergi buat selama lamanyer...

tkejut aku...inalillah..hata pon tercengang kejab...

abih conversation dgn abah trus aku btau hata...trus kami kemas2 beg mane yg patut..tp hata kene g d'sara dlu sbb surpose die kene htr brg kat sane that day..so smp la kami kat kg kol 12tghari..time nie dh ramai yg dtg..trus aku msok umah salam sume, jmp mak & abah...

terus amik air smyng & sedekahkan bacaan yasin buat arwah...

sgt2 x sangka..tp alhamdulillah die pergi dgn senang..abah cite, kol around 6am tu my mak go to bathroom tuk mnd & solat subuh..elok jer kuar, tetibe dgr kipas dr master bedroom jatuh..trus my mak g tgk & nmpk arwah dh terbaring dgn nafas yg dh lemah..trus mak jerit panggil abah & abahla yg ajar mngucap & arwah hembuskan nafas terakhir kat situ jgk...

aku mmg xde semangat nk tgk arwah time mandi & dikafankan..aku xmo nangis..i must be a strong gurl...pas solat zohor jenazah dh selamat dikebumikan...
mlm plk buat knduri tahlil yg sgt simple sbb mane sempat nk bli brng nk masak beria2..kami just masak gulai lemak terung bulat & ikan masin, ikan kembung grng & sambal belacan je...

but at nite...

smp kol 3am aku, hata, mak, abah, k.cik x dpt tdo sbb bby fiqar nangis..pantang baringkan kat tilam trus nangis..mule2 nangis mcm sakit perut sbb nangis sekejab2..smp aku offer tdo kat bilik aku pon bby fiqar tetap nangis jgk...dh la dgn tetibe je letrik kat umah nie on off on off...meremang jgk bulu rom.. tp wat biase jer..

kol 2 am bby fiqar still nangis lagi..at last abah letak perut die kat lutut & kepala abah...k.cik aku plk yg uk..ak..uk..ak..kuar angin..pastu bby fiar diam kejab siap bleh main2 mcm x mo tdo..at last kami tdo dgn pintu bilik terngaga seluas-luas2 alam..hik3

Rabu - 16 Jun 2010
pg2 kami just merehatkan diri sbb tdo x cukup...kol 10am lbih aku, hata & my niece idris g tesco kampar g bli lauk tuk lunch & k.yong g bli lauk tuk msk kenduri mlm tu..lauk kami gulai tachu

sgt penat ok..sbb cucu2 lain sblh mak sume berat bontot nk tlg...kami adik bradik jer yg buat sume..dieorg tau dtg mkn & blah jer mcm tetamu..sgt kurang ajar ok..tp aku diam jer..mls nk bersuara sbb pk aku buat sbb arwah bkn tuk org lain..tp "org lain" tu mcm xde otak nk pk..keje je beso2 tp otak sume letak kat tumit...

Khamis - 17 Jun 2010
pg kol 9am aku,hata & my cousin zul grk blk kl..kol 11.30am smp kat STAR lrt kat Vistana Hotel trunkan zul & trus g FRIM sbb hata kene jmp client kat sane..smp umah dlm kol 2pm..sgt penat ok...lemah rase bdn smp rase sume nk berunjuk...rase nk baring jer atas katil...

akhirnyer smlm 18 Jun 2010 aku terpaksa amik CUTI SAKIT sbb tahap kepenatan nk x abih lagi...


Buat arwah...
Alfatihah buat mu disana...
Moga dirimu ditempatkan dikalangan yg briman & terlepas dr seksa kubur..amin...

*my relative cite...tanda2 b4 arwah pergi...
1- slama nie arwah mmg x penah nk bg baju2 yg x bleh dpkai pd anak cucu..tp smggu b4 arwah pergi die bg baju2 die pd cucu...
2 - arwah bergurau senda dgn anak2 sedara aku - means her cicit..siap bg upah sbb picit die..
3 - du suatu hari die bersuara pada my mak said rase mcm dh x lama kat sini sbb bdn asyik sakit2..my mak tenangkan gundah dhati die dgn kate kite dh berusia..mmg la bdn lemah2...








end

Sunday, June 13, 2010

BLACKBERRY 9700 WHITE



Salam

entry-new limited edition device by BLACKBERRY

hu3...dak opis da kecoh da ttg new device nie..special edition aku dgr..in white kaler...
fungsi same jer dgn bold 2 yg black kaler..skrg maxis dh kuakan offer dieorg dulu..ek3
price rm2499 dgn dpt free 12 months BIS data svc..means license blackberry & data svc tu x yah byr for 12months...


nk more info click sini maxis







entry ttg device di pagi2 weekend..huk3





end

Saturday, June 12, 2010

World Cup 2010..


Salam

entry - bola..bola..bola..

mgkn entry terlewat shari tp aku ttp nk share..World Cup 2010 is coming...
mlm kat kdai mkn smpt la aku & hata tgk opening FIFA nie...
layan je la walaupon aku x brp join game2 nie..ek3

skali brother kdai tu bukak mulut...ckp "wah!!! pengadil dr mesia ado skali kat world cup afrika deh???kayo dio bilo kelik mesia nnt nie..kayo.."..smbil pndang hata..aku pk..udah jmp geng dh...ek3..hata senyum jew dgr brother tu kecek klate..

smp umah sambung tgk skejab2 world cup Afrika(RSA) lwn Mexico..aku nie mmg xleh tgk lama2 kalo game2 yg mcm nie..musti bising mulut nie kalo time2 dieorg dh dekat dgn pintu gol..so, tuk elak dr aku terjerit terpekik mcm kene histeria..better tgk kejab2 jer..means tukar2 channel..dgr jiran depan umah jerit mcm histeria kami tukau channel tv1..hik3

td time blk umah jab dlm kete lagi hata dh btau..mlm nie kol 2.30am nk bgn tgk world cup..wah!!! hata nie...melayan jgk..ek3..tetibe tingt katun upin ipin..kunci jam 2.30am skali k.ros pi tuka alarm kol 6am..ho3..silap2 aku pon buat yg same mcm k.ros tu buat..kejam x???kejam kalo aku buat..silap2 aku lena diulit bantal...wakakaka...








entry ptg2 yg agak mcm xde point..ek3






end


A to Z

Salam

entry-jwb soklan dr blog mr.qamarguyz

Hu3..Saje isi mase kat opis dgn jwb soklan yg ade dr blog en. diatas..buat ayat sekreative yg bleh dr huruf A to Z..mcm besh jer nk try..ek3

so here is mine..happy reading.. =)

Aku rase smakin hari semakin mengembang..wakakaka…

Bile 2 jiwa jadi 1???jadi la mcm..

Cinta adam & hawa..kerana

Dia…cinta pertama & terakhir…jadi..

Engkaulah inspirasiku…walau..

First time kite jmpe dulu aku xde rase ape2..tp kau sabar jew…maka..

Ganjarannyer setiap perbuatan itu mesti ade..antara lambat & cepat jew..dgn itu..

Hari demi hari kite lalui bersama…kerana

Ingin kite miliki cinta yg dikurniakan oleh Ilahi..maka dgn itu..

Jika hati sudah suke..jgn tggu lama2..ek3..sbb..

Kalau hati rase sakit..jiwa kite akan jadi x keruan..

Lalu jadikanlah zikir itu sebagai pengubat hati..mesti

Muncul sesuatu yg akan tenangkan jiwa kite..walau..

Nanti mgkn akan ade dugaan yg lain..yang..

Org laen x mgkn akan mengerti…tapi

Peranan org yg terdekat itu penting bagi kite..dan..

Quran itu peneman hati duka lara yg paling baik…biarlah..

Rindu pada ilahi itu senantiasa ade..slain dr rindu kat sidia..biar ia..

Sampai bile2 hingga akhir hayat..

Terima kasih sbb bagi saya peluang tuk merepek disini..walau ia hanya..

Untuk mngisi ruang di entry ini...

Very2 thank you very much..sebab..

Walau hanya tuk suke2 & saje2 at least kite ade idea yg x brp..

X-treme nk dreka tp…

Yang pasti saye sgt enjoy jawab soklan nie…igt lah..

Zikir itu ayat yg paling ringkas & paling baik tuk tenangkan hati slain dr mkn coklat, mkn byk2, & dgr lagu jiwang2..ek3






So..kat sini aku pon nk tag SUMER BLOGGER yg visit my blog..fllwr / x sumer aku tag skali..just for fun..mane tau tetibe mcm2 idea kuar..fresh sket otak kite sume..ek3

to all bloggers yg visit my blog u are invited to answer this tag...slmt mnjwb..ek3






end

Makan2 @ AROMA Ikan Bakar...

Salam...

entry - mkn seafood lagik..

huk3..lupe lagi nk cite..6 JUNE 2010 aritu grup aku g mkn2 kat kdai seafood kat Jln Pantai Remis Kuala Selangor..dak broadband yg offer g sini sbb die mmg dh biase dgn tauke kdai nie...hu3

grk dr opis around kol 5pm..smp sane dlm kol 6pm lebey sket..agak jauhkan? tp kami g jer sbb nk try seafood kat sini plk..

meal2 yg diorder aku x snap sbb menu mcm biase yg seafood sdiakan..that day jgk aku rase sgt mls nk snap ape2 pic...i'm in mkn mood..not in snap2 mood..ho3..pas maghrib kami settle mkn n trus gerak blk sbb hata nie mmg x brani nk drive mlm2 + plk x igt jln blk..huk3

pic nie pon aku amik dr FB my opismate yg join mkn skali :
nie time baru smp AROMA ikan bakar nie...tmpt nie mmg besar okey!!..besar dr bagan lalang & river view kat kuala selangor tu..hu3..mmg ramai gile org yg g mkn kat sini...mujo kami order awal2..tmpt yg di reserve kan tuk kami pon mmg besh!!!..kat hujung skali..btol2 mngadap pantai yg time tu air laut tgh surut...view sgt cantik okey..hu3

lihat la aku yg smakin bulat..ek3..chubby sket kan??x budget plk gurl2 yg dtg pon pkai baju yg ade kaler merah & llki plk pkai baju yg dark2 gitu..x janji & kami xde tema ok..hu3

time mkn aku dh x igt nk snap2 dh..pas mkn plk dh x larat nk gerak sbb tank dh fulled..ho3..
okla mknn die..aku just focus kat cili crab & sotong grng die jew..yg lain mcm ikan siakap steam, siakap 3 rase, kerang bakar, kangkung blacan die aku x pandang sgt..hik3..air kami order tembikai, fresh orange, ais kosong & tersesat plk teh ais 1 jag..hik3

price die pon ok jgk..tuk sume tu mkn dlm 11org just rm265 jew..so sorg x smp pon rm30..hu3


smp umah dlm kol 9pm..aku & hata gerak dulu time dieorg benti kat petrol pump..aku mls nk tggu / melepak lame2..my home..my bantal is calling me..huk3..okla la mkn kat sane..so sape2 yg rase nk pegi bleh google search jer yer..kami g ikot meru klang...







end


Happy Mom To Be...

Salam

entry - Slmt Menjadi Ibu to my pren


Huk3..nie entry bkn tuk aku..tp 4 my mmber opis yg skrg tgh tggu mase jer nk deliver..

KAK LIZA

orgnyer yg masih slim b4 tawin..yg pkai tudung ala2 maroon kaler sblah kiri skali tu...die kwin last year..so skrg tgh sgt2 sarat...huk3...

jangka deliver die 22hb June nie..

apepon..slmt melahirkan to my opismate kak liza...smoga selamat dr segala2nyer...aminn...






saje nk share story..idea terkial2..terkebil2 dh ade dh sket..hik3







end


Friday, June 11, 2010

Terkial2..Terkebil2...

Salam

entry-aku buntu siot!!!

Huk3..hata dh byk kali tny bile mau masookkan ini story dlm ini blog...

tp masalahnyer.......

aku still TERKIAL-KIAL nk carik intro tuk story nie...

aku still TERKEBIL-KEBIL nk carik content story nie...

aku tetibe jadi blur nk carik idea..pdhal bukan susah sgt pon..cume aku jer rase mcm x confiden nk cite..hu3



IDEA??!!!

IDEA??!!!

IDEA??!!



Come to ME...hik3






end

Wednesday, June 09, 2010

Sherk - Forever After...

Salam

entry-baru nk tgk...huk3

Nie lagi 1 cite tertinggal..terjadi DRAFT plk dlm blog nie..hu3

last off day aku & hata g tgk shrek..saje buhsan2...dr i c u...u c me jer kat umah better kami kuar amik angin luar..huk3

kami tgk movie ptg..so time weekday nie mmg x brp rmai org dtg tgk movie kcuali fmly2 yg turut serta bercuti sempena anak2 cuti sekolah...
cite nie mmg klakar la..suke tgk & mmg ade lesson yg bleh kite amik dr story nie...
insaf ker??? its just a lesson..hargailah segala yg ada didepan mate & jgn memikirkan yg sebaliknyer sbb skali kite pandang kebelakang..susah dowh..huk3

time g tgk kat GSC OU nie mujo dieorg still tayang kat hall besar so mmg puas hati la..ek3
*tetibe terigt 1 blogger nie pny kisah die & shrek & ibu die..huk3


abih movie kami g mkn sbb kalo nk blk time2 org opis kuar nie mmg duk lama dlm kete mcm aku blk kg..so better kami ronda2 kat dlm OU nie dulu smentara tggu jln reda...

kat Jusco mmg tgh sale skrg nie tp I'M NOT IN SHOPPING MOOD..ek3..so xde ape2 yg dishoppingkan skadar cuci mate jew..
tu la aku story dulu..time ade duit lebey sket xde plk dtg nafsu nk brshopping..tp bile dh tggl bbrp keping jew note dlm purse nie..gatal btol tgn & mata nk tgk & capai brng...ek3..tp ok la kan??better aku smpn tuk bli 1 mende yg lebey penting nnt...ek3








end




SONY - New Digital Camera


Salam

entry - new digital camera by SONY

halloo...new from SONY..model camera nie DSC-TX5/G

retail price skrg rm1499.00*

feature campac camera nie is :

The compact Cyber-shot TX5 is built to be water-, shock-, dust- and temperature-proof! With features like Intelligent Sweep Panorama, Handheld Twilight and Anti-motion blur, TX5 give you the photographic power to shoot in style whenever, wherever.

• Water-proof (up to 3 meters)
Handheld Twilight
• Intelligent
Sweep Panorama
• “Exmor R”
CMOS Sensor
BIONZ Image Processor
• 25mm wide angle
Carl Zeiss® Vario-Tessar lens

nie aku amik detail sket jer dr itu website...so nk more info click kat model SONY kat atas tu ek...







end




My 1st Felt Design...

Salam

Entry-My 1st trial

hu3..setelah berusaha keras nk try ini felt design..at last nie la result yg sgt cikai...hu3
nie sume hasil peniruan berkala dr tenet..aku mmg try mane2 yg aku rase bleh blaja dgn senang & mudah...ek3


mlm td aku ade try lg 2 design..ladybird atas daun & bunga lagi..tp baru half way jew siap...esok off day..if rajin aku siapkan & upload k..hik3


**masih lagi blaja tuk suke2...ek3**







end



Tuesday, June 08, 2010

Sesi Cuci Tanpa Muzikal & Mkn..eh3

Salam

Entry-cuci smp kilat..

Hu3..Smlm aku OFF DAY...so pg pas sarapan dgn hata..kami decided tuk g bersihkan umah baru yg akan kami duduk july dpn..xde ape sgt yg nk dibersihkan sbb b4 this bdak ppn melayu yg duduk + owner umah pon dh bersihkan..so kami just basuh toilet, mop dapo, bilik & hall jer..aku tlg sket3 je sbb lantai licin + aku skrg cpt penat..hu3..aku tlg gitu2 pastu landing kat bilik no.3 tggu hata siap basuh..huk3..

okies..nie sket pic umah baru kami..bleh la kan???janji selesa..hu3

nie master bedroom..

nie plk bilik 2nd..sejuk jew rase sbb lantai kayu.. =)

nie plk bilk 3rd merangkap mini opis tuk hata nnt..bilik nie kat dpn skali..kat sblh slinding door.. =)

nie plk hall, pintu masok & dapor..
kitchen kabinet & rak tv tu owner pny..so akan kami donatekan sbb umah kami dh ade lemari yg lebey kureng same..watpe byk2..ek3

(*sila abaikan mamat yg sgt rajin itu..huk3*)

siap cuci umah dlm kol 1pm..trus g mkn sbb aku xde mood nk msk kat umah..pas mkn blk umah & hata siapkan keje..terlelap dr kol 2.50pm smp 3.30pm..penat siot..huk3..

ptg pas asar tetibe nk rase nk mkn kyros kebab..trus g SOGO sbb tmpt tu je yg paling dekat dgn umah..mujo time g x jem..smp2 trus g mkn sbb aku dh lapa giler..time nk order..ade rase mcm nk penampar itu cashier sbb wat keje sambil terkinja2..gedik mcm ...@^F$#)I&..kene sopan sket sbb nnt ade org lain dgr..huk3..aku rase dh separa jerit dh ckp nk air ape..tp jari die berkudis kot, sbb tetap jgk nk punch air lain..pastu ckp salah aku sbb x verified btol2..time aku mkn dh la dkt sgt dgn area counter die...terkinjai2..terpekik2 plk dgn stuff Fish Market kat seberang kyros kebab tu..hadoi..kalo ikotkan hati nk je aku sound.."Ko kalo time ade customer concentrate la sket..jgn nk terkinja2 kat sini bleh???"..tp tu just terluah dlm hati jew sbb aku mls nk lyn bdak2 hingusan yg mcm baru dtg KL..huk3..

aku pon penah keje kat kdai fast food jgk..aku pon penah g training cust svc skill..tp kalo tgkkan muke ko..mmg xde muke cust svc skill langsung.. ZERO!!!..manager ko bg ker ko brckp2 dgn bdak kitchen/yg lain time cust tgh ckp ape menu yg die nk???rase2 nk kene sound dgn cust / manager..bikin la..pelik aku bdak2 keje fast food skrg nie..

aku dulu diajar...
-pas abih cust mnt order..PLSSSSS repeat cust order..bdak2 skrg..aku ckp nk order ape..siap tulis kat order sheet pastu trus blah..bile order smp salah..aku mngamuk ko buat muke P#^*&..dan aku pon akan buat muke singa kelaparan kat manager ko..

- pastu tlg..tlg..tlg..jgn menyapu kat kuku kaki cust yg tgh mkn bleh x???mmg la tmpt ko tu berhawa dingin..tp time ko sapu tu..habuk kecik2 yg berterbangan...ko nmpk ker???..nie idak..x menyempat2..tetibe sawan rajin dtg smp cust yg tgh mkn pon ko nk seluk2 penyapu ko kat kaki cust..aku mmg pantang kalo mkn kat mane2 mamak ke, kdai biase ke, fast food ke..time aku nk mnyuap mknn tu la kot tekedek2 dtg dgn pemyapu & pnyodok nk mnyapu..mmg ko mkn sound aku la..aku nie bkn la particular sgt..tp kebersihan tu penting OK!!!


Okey..dh smp disini saje luahan saye setelah 5 hari tak menghupdate blog...ek3..tetibe jer emokan??? biase la..dh lame x update..skali skale wat emo entry x salah kan??

ek3...







end

Thursday, June 03, 2010

Tinggal Kenangan...

Salam

Entry-ala2 si ikan kaloi..huk3

Ni cite last month tp baru skrg tringt nk story mory..hu3...

al kisah my MIL & FIL pny ikan yg dok dlm kolam tu...cite sedehnyer adalah sume ikan2 tu dh wassalam dok dlm perot si memerang jalanan..isk3..baru jer time blk kwin mmbr hata ari tu kami bersihkan kolam nie..skali dpt tau ikan2 tu dh selamat dh dlm perut memerang..tp my MIL cite memerang nie mkn ikan2 nie half2 je..lg half die tggl gitu jer..sadis & kejam btol memerang itu..apesal ko x mkn kasik habis jer??ksian my MIL tgk bangkai ikan tu..

aku rase mgkn memerang tu dtg sbb tgk kolam tu dh bersih & air dh jernih..ternyata jelas la nmpk ikan2 tu berenang2 ketgh & ketepian..huk3

my MIL & FIL dh decide xmo lagi bela ikan sbb still sedey sbb ikan2 lama dh mati kene bunuh dgn kejam oleh itu memerang...konon2 nk berkabung slagi mau la..huk3

aku pon tumpang sedey jgk sbb aku pon join dua2 kaki & tgn tlg bersihkan kolam tu even x byk mane pon kederat yg aku gune...hu3



ok la..saje je nk memenuhkan entry dgn cerita ala2 siikan kaloi nie..cume die x kene sumpah pon..tp care mati jew sama..MATI KENE MAKAN...ek3









end

Wednesday, June 02, 2010

Selera Baru...

Salam

entry-tmpt mkn baru..

mlm td pas maghrib aku sgt nakkan fettucini carbonara...igt nk mkn yg kat wangsa walk mall jew..tp hata plk kene jmp client kat plam spring d'sara..
abih jmp kami trus g OU..aku nk carik sluar baru..seluar2 skrg sume dh x muat...

tgh lenguh bjalan n nk carik kdai mknn tuk isi perut yg dh terpekik terjerit mintak isi..at last kami jmp 1 kdai pizza kat level yg same dgn tgv...named :
mule2 mcm ragu nk msok..pastu nmpk 2 couple melayu siap gurl tu pkai tudung mkn kat situ..baru la lega...meal2 die xde la mahal sgt mcm kat pizza2 laen..speghatti die pon not bad...jadi disebabkan perut aku mau diisi dgn fettucini..jadi aku order la fettucini carbonara nie..rege die dlm rm8.50 x silap...
rase die bleh tahan jgk la..sedapnyer..tp aku x mkn abih sbb tetibe rase kenyang plk even baru mkn dlm 5 sudu...hu3..hata plk amik meal nie..rege dlm rm7.50 jew..tp nama die aku x igt sbb pnjg sgt..but the taste mcm pasta tu digaul dgn tuna dlm tin ayam brand..hu3..pd tekak aku la..tp hata abih jew die mkn..ek3
pas mkn...kami order plk waffle aiskrim with mix fruit..rege rm5.99..pic x smpt nk snap sbb terliur tgk fruit yg dieorg serve..even waffle tu x setebal waffle ka waffle house..tp buah die sedap..mix fruit tu ade kiwi, pisang & peach..aiskrim tu kami pilih coklat..pastu ditabur dgn coklat cair & kacang..hu3..sedap btol..ek3
pas mkn...muke sengeh aje la yg dpt aku pertontonkan..hu3...
muke & jari2 aku dh nmpk semakin tembam & mulat sbb skrg berat dh 50kg...seluar sedia ade time berat 48kg pinggang pon area 24-26inch jer..mujo baju2 yg aku bli bkn stok sarung nangka pny saiz..kalo dok lelah plk nk kumpul duit bli baju plk..ek3
nie plk mamat yg x dok diam pas byk gile mkn..abih pasta die..fettucini aku pon die bedal jgk sket..waffle aiskrim pon die yg abihkan..har3..kalo x die yg abihkan sape lagik kan??nnt mmbazir plk..ho3...pic goyang sbb time aku nk snap pic nie la die nk angkat cup tu ke mulut...hu3


walaupon doc soh aku rehat..tp aku yg lapa nie kene bjalan jgk tuk isi perut..xkan sume nk beridang & sua kat mulut kan???








story yg aku nk cite tu...
title hata dh bg idea dh..
tp intro jer aku tgk penin nk pk..
apesal la petu sgt aku nie.. bia btol???







end