Wednesday, July 11, 2018

ADVANCE AMMAR'S BIRTHDAY CELEBRATION

As Salam

Alhamdulillah, rancangan nak buat birthday Ammar akhirnya berjaya dgn cukup sederhana...Kami ajak kawan2 tak ramai..Dalam 20 org je...Itu pun termasuk my SIL yg dkt Kajang...Kami tak berani nk ajak ramai2 sebab masih belum pandai buat budget..Ekek..

Al kisah aku plan nk order bday cake Ammar pada akak yg biase aku order utk bday cake che mek dkt taska..Sekali what's app, akak tu tak free on Saturday sebab ade event lain...Terus otak ligat memikir...Lepas smyng Jumaat, terus hangkut anak2 gi kedai bakery Pistachios dekat Taman Permata..Jenguk2 ade kek yg murah dari budget cake yg kami plan..Terus aku amik 2 biji kek..1 utk Ammar, 1 lg utk che mek....Rupa2nya, Allah nak bagi aku bertindak adil pada anak2...Huhu..

Hari Sabtu pagi dlm pkol 9.30pg kami g amik cake & pkol 10.30 start masak nasi, goreng ayam & buat sandwich tuna yg Hata dah buat siap2 mlm Sabtu tu..

Oh Ya...Menu kami hari tu simple aje...
1. Nasi putih lauk ala Kak Wok. ( Ayam potong kecik dgoreng, gulai kari kopeh ayam, sambal cili & timun )
2. Nasi impit dgn kuah kacang.
3. Pudding Caramel.
4. Sandwich tuna mayonis.
5. Dessert : limau sunquick.
6. Air : Oren Kordial.

Simple aje kan? Ok la..Menu utk makan tghari...Huhu..
Lgpun hanya aku & Hata je yg masak...Nak masak banyak menu, risau jgk kalo aku & Hata hanya berbaju tidur je waktu tetamu dtg..Haha...

Meh layan gambar ye...Gmbr menu tak sempat nk amik..Tak teringt..huhu..Gambar dgn opismate yg dtg pun tak terigt nk amik sebab mereka terlalu kenyang..Huhu..Cuma gmbr sandwich ni aje yg sempat aku amik sebab letak bday stick tu..Ekek.. 👇👇👇
Ammar punya bday cake..Aku pilih rainbow sponge cake dgn ultraman toys sebab Ammar mmg duk tgk toy itu je mase gi pilih..huhu...Sedap cake ni..Soft sgt...huhu...👇
Cake yg sama cuma toy adalah hello kitty utk che mek...👇
Ini antara gmbr2 kenangan yg sempat aku snap...Kami potong cake mase opismate aku smp...1st guest is my new jiran sebelah..Lepas tu ticer2 taska Ammar...Then baru opismate meks smp..Mujur jgk dieorg tak dtg 1 shot..Boleh la meks layan dieorg..Huhu

Happy face of Ammar & Che mek...Huhu..Selamat Hari Lahir anakku..Semoga jadi anak yg soleh & solehah...Yg ikut perintahNya & tinggalkan LaranganNya..igt, restu ibu & ayah sentiasa ada bersama kamu berdua...
With my opismate kids...👇
Alhamdulillah, ade jgk budget meks nk buat sikit goodie bag utk anak2 tetamu yg dtg...Inilah rezeki utk anak2 tetamu...Simple je..Tumbler, air kotak, baloon, trompet, 3 jenis biskut jajan & duit raya sikit.. 👇
Rezeki Ammar utk dapat hadiah birthday kali ni...Huhu...Jiran sebelah meks, sanggup gi beli hadiah utk Ammar lepas blk dr rumah kami & teruskan plan berjalan dieorg...Sebabnya dia x tau kami buat mkn2 sekali dgn bday party utk Ammar..Aku tak mengharapkan ape2 dari tetamu..Cukup la dtg utk meriahkan majlis utk Ammar..Huhu

Ammar with some of his bday present...Dpt ultraman, stationary set, lunch set, yg xde dlm gmbr is  coin bank, wild animal toy, water pump pistol, school bag jgk...huhu..👇
Ini hadiah yg ticer2 taska Ammar bagi..Terharu meks..Tak sangka dieorg nk bg sebab aku faham ekonomi dieorg..terharu meks..terima kasih byk2 ye...Ammar suka sgt...huhu
Dkt bawah ni plk hadiah dari aku & Hata utk Ammar...Jgn igt hadiah Ammar je...Hadiah che mek pun ade jugekkk...Haha..Suka sgt dpt...Mase smp2 rumah lepas beli terus pasang..Bukan anak2 je yg suka...Ibu pun actually suka toy2 gini..haha..
 
Alhamdulillah, rezeki meks plk bile opismate dtg beraya, dtg bersama hadiah bday meks..Pelbagai plk tu..huhu..Walaupun dh berlalu, tapi tetap tidak dilupa...Bukan setakat hadiah bday utk meks & Ammar...utk che mek pun ade..Kuih raya pun kawan tu bwk sekali..Huhu...Rezeki sgt..Huhu

 Alhamdulillah, majlis kami berjalan lancar...Lauk semua pun ade lebih smp keesokan paginya je...Majlis ni brlarutan smp pkol 9.30 mlm sebab kawan yg dkt kem wardiburn tu smp lepas isyak..My SIL pun smp waktu yg lebih kurang...huhu

Alhamdulillah, seronok dpt jmp kawan2 & bersembang lama sikit..Takde yg tak terlayan..Huhu

Harap2 tahun depan, kalo ade umur panjang & bezeki lebih boleh jemput ramai lg kwn2...Huhu





Kome buat open house or close house?huhu




End

2 comments:

Normi Nieza said...

majlis ringkas tp meriah..:)

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah....