Friday, December 07, 2018

WEDDING : ASMIDA

As Salam

Hari Ahad lepas adalah hari bersejarah buat seorang lagi anak saudara aku...Alhamdulillah majlis berjalan lancar walaupun hujan turun sedang elok je pihak lelaki nk grk blk..huhu

Hari Sabtu, pkol 5pg dah bangun utk kemas2 bag..Tak larat nk kemas bag Jumaat mlm Sabtu tu sbb aku penat sgt...Mujur la tak banyak baju yg kami bwk sebab tidur semalam aje...Kemas sana sini, pkol 7pg grk dari rumah..Pkol 9 smp dkt Tesco Kampar sebab my kak cik pesan buah2 tambahan utk gubahan mknn pengantin..At the same time aku beli brng2 utk rumah mak sikit....

Pkol 11pg smp rumah mak..Letak brng2 duduk berehat kejab, then dlm pkol 12tghari pergi naik rumah my kak yang..Jom layan gambo...
Dapat jgk merasa buah durian dari pokok yg abah tanam dkt blkg rumah..huhu
Tolong potong kaki ayam kome...Sampai melecet tangan teman...Pisaunya tumpul kebona..Haha
Sebelah mlm ade kenduri sikit...Ini gambar my cucu yg no.4..6 bulan umurnya..Geram aje teman nengoknya..Rase nk picit2..haha 
Sengih aje cik ya...huhu
Selesai kerja dekat rumah my kak yang, aku, Hata & Ammar pun blk rumah..Selesaikn ape yg patut, pkol 1pg jgk baru dpt luruskan tulang belakang...Penat jgk tu...huhu

Esoknya, pkol 6.15pg aku & my kak cik dh smp rumah kak yong utk settlekan menu & gubahan mknn pengantin...
Peacock fruits..huhu
 
Fruits basket...
Meja mkn pengantin...
Ade lg gubahan mknn lain mcm ikan 3 rasa, rendang ayam golek, udang galah panjat buah nenas tp x sempat nk amik gmbr..huhu
The pengantin..
Baju pengantin perempuan kakak aku jahit sendiri..same goes to baju melayu lelaki..Kecuali sampin..huhu
Bergambar dgn pengantin sebelum diserbu...Haha
Selit kejab..haha
The flower girls...
Sempat bergmbr dgn kakak sorg ni je..Huhu
The most wanted cucu sebab dia aje yg belum pandai berjalan lg..Yg lain ntah kemana perginya..So kite grab dia aje la....huhu

Kepenatan giler wehhhh....Dah la mase pengantin mkn, si pengapit boleh lari plk sbb malu...Udah aku plk kena temankn pengantin kejab..Bukan teman mkn, teman uruskan meja pihak pengantin lelaki...Berpeluh keti** meks tau...

Pkol 3.15ptg mcm tu kami sekeluarga blk rumah mak kejab utk selesaikan ape yg patut & kemas2kan bag sebelum dtg semula rumah kak yong & terus blk KL...

Pkol 4.20ptg dtg semula rumah kak yong yg mana dia celebrate bday anak ke-2nya...
The homemade bday cake... 
Segala jenis bentuk agar2..huhu 
Agar2 ikan plk..huhu

My kak yong buat laksa jgk...Makanlah kami sebelum blk kl..Pkol 5.30ptg baru grk blk..itu pun terpaksa singgah rumah mak semula sebab che mek tinggalkan bag quechua yg baru dibeli dkt tesco...minat sgt dgn bag tu..Tapi boleh jgk trtinggal..sabar aje aku tau..Haha..

At last, pkol 9.30 mlm baru smp KL..Penatnya Masya Allah...Plan nk htr lauk ke Kajang terpaksa dibatalkan sbb aku rase penat sgt2..2 hari 4 jam aje tidonya wehhhh..Haha..

Pkol 10.30mlm semua dah selamat dibuai mimpi...

Esok pagi anak2 ceria aje bangun..Aku je rase lemau lagi...huhu

Ape2pun, alhamdulillah majlis berjalan lancar...Mane ade org yg x penat kalo buat kenduri masak sendiri iye dak?Tak pelah...Janji semua ok...Pihak lelaki puas hati dpt mkn...ekek...

Aku doakan semoga pengantin kekal bahagia selamanya...Amin





End

5 comments:

PeRdU cINta said...

Moga ikatan yang terjalin diredhai Allah hingga akhir hayat.

Nor Azimah said...

Cantik baju pengantin tu, dah trend sekarang ek baju pengantin takde sangat dah warna cam dulu, putih, cream kan..tapi kena pandai pilih warna kan.

Kalo kt kampung mmg kendurinya masih masak sendiri kan, penat mmg penat tapi itu yg meriahnya

Shafyqah Azahar said...

tahniah pengantin! cantik mak ai baju dorang

Warisan Petani said...

Tahniah mempelai
Semoga bahagia berpanjangan

this ni3za said...

Terima kasih semua... =)