Thursday, December 06, 2018

WORK : ANNUAL DINNER 2018

As Salam

Dah selesai edit gambor, baru la boleh cerita ttg annual dinner opis baru kan?...Alhamdulillah sebab diberi peluang utk join the event walaupun aku adalah staff baru...Mgkn sbb aku under HR & join jgk sikit2 dgn event preparation...Itu yg aku diajak jgk..huhu

Pkol 1tghari hari Jumaat aku blk rumah sendiri sbb Hata gi solat Jumaat utk letak bag & salin baju...Sambil2 tu buat jgk project bling2 kasut aku tu..Haha..Pkol 3.15ptg Hata htr ke LRT..(Hari tu Hata amik cuti sbb anak2 kena amik mcm biase..Kalo Hata keje, alamat tido dkt taska le anak2 sbb Hata akan smp rumah lewat..huhu)..Pkol 3.50ptg dh smp ke Hotel Grand Hyatt..Byk jgk company yg buat annual dinner...Jadi, agak menggagau jgk aku disana..haha

Smp2 je terus bg dokumen yg my HR mintak aku buat mase dkt opis separuh hari td..Lepas tu tlg committee settlekan setup doorgift area...So meh le layan gambor2 yg aku sempat snap ye...

Bergambar sebelum membizikan diri & org ramai dtg..Haha 
Siap dah susun door gift 
The Grand Ballroom View...main stage sebelah kanan gmbr ni..huhu
3 jenis penambah perasa....
Tak tau apa nama soup ni..Tp dlm ni ade 2 cube isi ayam, cendawan tu (aku x mkn)..Boleh la... 
Sedap...Udah le aku mmg suka brokoli..huhu 
Nasi goreng cendawan & ayam..Not bad..Tapi x habis mkn sbb dh mkn giant butter prawn 4 ekor and few others food yg aku x sempat nk snap..huhu
Ice cream booth... 
Ice cream merah tu masammmm...
Vanila + strawberry tu sedap..
Coklat mmg fevret...huhu

Dessert booth....Banyak dessert dkt sane.... 
Tapi aku amik 3 ni jer..Reason yg sama..Sebab dah kenyang..huhu 
Dessert dari pihak hotel...

Event ni diselang seli dgn lucky draw, best dress competition, most liked instagram challenge, long service award & table game..Table game tu, meja aku terlibat, tp x menang..Haha...

Lucky draw pun, rezeki belum memihak pada aku..same goes to others category..Hahaha..Tak pe lahhh..Janji enjoy kan? Dah lama rasenye x join event besar mcm ni..huhu...

Majlis habis pkol 11.30 mlm..Hata dtg amik dgn anak2..Igt dpt la blk rumah terus, skali Hata ckp kena gi jmp kwn sekolah dia sbb kawannya ada mintak Hata buat 1 design...So nk htr la printing desing tu ke sana...Last2 smp rumah udah pkol 1 pg...Tak lalu le teman nk mengemas bag wehhhhh..Lepas selesaikan ape yg patut, terus ZZzzzzz..Esoknya pkol 5pg dah celik mata...



So far pada aku event ni ok jer...


Company kome dh buat annual dinner dah?



End.

4 comments:

Normi Nieza said...

untung la company wat dinner..kita dinner sendiri jer..biskut kering cicah air milo..haha

this ni3za said...

hahhaa..Jgn gitu kak..Rezeki jgk tu..huhu

Shafyqah Azahar said...

bestnya, tempat kerja kita sorang je kerja, nak adakan dinner cemana kan haha!

Mrs. A said...

Kononnya nak buat dinner 23 November aritu tapi postponed la pulok!
Haish! tak tahu la bila jadinya huhuhuuhu...

Excited tengok puan blog punya Annual dinner, psssttt doorgift dapat apa tu menarik dalam kotak gitewww.