Monday, March 25, 2019

HARI SUKAN ANAK-ANAK

As Salam

This month sukan utk kdua2 anak meks...Sukan sekolah che mek adalah pada 9 March 2019 & Hari sukan taska Ammar is on 16 March 2019...Sukan sekolah che mek ni mengejut2 sebab 2 days before sukan baru cikgu2 bgtau dlm whats app group & bg surat...Sepatutnya that day aku & anak2 follow Hata jadi minder sbb that day Hata jadi cosplayer Pikachu dkt hospital KPJ Selangor...

Jadi on that day terpaksa la kami saperate...Again Hata x dpt tengok che mek bersukan...Sedih jgk ar.....huhu...Mujur la mase sukan Ammar Hata free...huhu...Mase sukan sekolah che mek, aku hangkut Ammar sekali sbb hari Sabtu kan...Mujur la Ammar tak beronar time matahari dah naik pkol 9.30pg tu...Huhu..

Mase dtg, Hata drop by kami 3 beranak dkt sekolah..Then Hata trus ke KPJ Selangor..Time blk aku bwk anak2 naik grab ke AEON Big belanja mkn sebab che mek dpt silver medal...Lepas tu trus blk sbb tau anak2 mesti penat..Smp2 je rumah, terus mintak anak2 mandi & guring!!!!..Dgn aku2 sekali join guring (tido)..Hahaha..
Tahniah anak...Dpt silver medal sbb mase 1st runner tu terlanggar palang..So larian dia trganggu sikit..but ok la silver medal...last year gold medal..Harap2 next year gold semula ye...huhu
Penyampaian hadiah..Time ni mmg panas ting2...Huhu

Hari Sabtu 16 March 2019 is turn hari sukan taska Ammar plk...Tema sukan tahun ni adalah pekerjaan...Taska Ammar pilih ASKAR WATANIAH....

Kisah mencari baju Askar ni mmg byk tmpt aku cari sebab nk dptkn harga yg murah jer sebab aku tau nk pakai sekejab walaupun lepas tu mgkn akan pakai lg lepas sukan...Tapi aku tetap nk dptkn yg murah...Haha..Memula cari dkt msjd india smp ke SOGO..Tp x jumpa dgn harga yg over budget...Jumpa pun yg ade sticker VIRAL that time...Mmg idak le aku nk beli...Haha

Lepas tu cari dkt Uptown Danau Kota...Tak jumpa jgk...Last2 kami ke Uptown Kota Damansara a.k.a KOTA DAME....Alhamdulillah jumpa dgn harga RM10..Walaupun jauh tetap rase berbaloi sbb lps membeli dpt mkn..Haha...Jumaat mlm Sabtu plk mncari sport shoe Ammar sebab baru terigt nk yg kasut sukan Ammar last year dh x muat...huhu

Mase hari sukan, Hata ada ofis activity plk dkt Ulu Yam...Pkol 7.30pg dh keluar dr rumah..Pkol 11.30pg baru blk rumah utk ke tmpt sukan Ammar dkt Shah Alam...

Mase OTW, kete tgh slow dkt TOL, tetibe aku rase kereta senget sebelah dkt site aku....Lepas aje tol, terus berenti dkt Petrol pump shell yg betul lepas tol tu aje....Mmg SAH tayar pecah smp keluar dawai dah...berpeluh plk si Hata menukar tayar...Dugaan....Last2 kami smp stadium dlm pkol 1tghari..Mujur time ni event yg patutnya start pkol 12.30 belum mula sbb stadium tgh dibersihkn lepas sekolah lain guna...

Pkol 1.45 gitu, aku & che mek keluar mncari surau...Lepas tu bertembung dgn Ammar yg tgh OTW nk ke dlm dewan....
Ready for the activity sukan....
Lepas solat bergilir2 dgn Hata, dpt la duduk dgn tenang tengok perbarisan & persembahan sebelum turun ke court utk bg sokongan pd Ammar..Huhu

Ammar dpt main 3 game...Game tangkap itik, masukkn air dlm botol & bwk bola ping pong dlm sudu...Bile dh petang mmg MOOD anak2 dh set ke tidur time...Sempat la tengok drama  Ammar air mata sekejab sebab kawna x pepasal tolak ammar...Mujur ade cikgu tlg tenangkan...

Kali ni penyampaian hadiah trus by group aje..Takde sorg2 mcm dulu sbb team playschool ade 5..Team kindergarden ade 11 (team Ammar)...So cpt la sikit proses penyampaian tu...Hadiah2 cikgu bg hari Isnin...

Bersungguh Ammar tggu hari isnin nk tau ape yg dia dpt...Kemenangan ditentukan dgn kepantasan...Takde kire siapa yg selesai dulu..So ok la kan?Huhu...Ini adalah hadiah2 yg Ammar dpt... 
Stationary set...Puzzle, medal, file, tupperware & tumbler set...
Ok la kan?
Janji anak2 happy ok ler....


So lepas ni dh boleh tarik nafas sikit dgn aktiviti2 sekolah anak...Tggu le time jamuan hari teachers day, jamuan hari raya & jamuan akhir tahun nnt plk...Huhu

Alhamdulillah Jumaat lepas 15 March 2019, aku dah dpt surat confirmation from probition to permanent  utk company baru...Bukan lg dgn company INI...Panjang kisahnya..Nnt free aku update ye....Huhu


Semoga 2019 ni dpt memberi lebih byk kebaikan buat aku & family...Amin..





End

2 comments:

Cik Nor said...

tahniah semua..:)

aizamia 3 said...

Puas hati bila dapat tengok sendiri anak-anak beraksi kan.. ;)
Tahniah buat anak-anak Hanieza dan Hata..