Masak-Masak with my lovely Qaisara

As Salam

Semalam Hata ade training smp mlm... Makanya dihantar la kami 2 beranak blk rumah dulu... Mase amik dkt school che mek tgh tdo.. Dalam kete mcm mamai2 je.. Tapi bile smp rumah, segar bugar plk..huhu

Smp rumah, aku start dgn project DIY aku..

Lepas Asar ajak che mek main masak2 dengan aku dekat dapur.. Nak tolong sgt kan?? Moh kite kubangkan dapur..hoho

So smlm aku bg tugasan pd che mek.. Memula basuh nasi utk buat bubur nasi request by che mek.. Then aku bg task patahkan spaghetti.. Ok la..Even though ade TERpjng & TERkontot..janji buat keje kan?kiki

Sampai part merebus pun che mek tolong masukkan jgk spaghetti dalam periuk.. Bdk2 ni slagi x kena mmg x dgr kate.. SO kite bagi die rase WAP air yg mndidih.. Tapi che mek ni mcm syiok je.. Kental sungguh..huhu

Then tibe part menumis paste.. Mase utk panaskan minyak & tumis bawang ( style aku )..Time ni che mek kena percikan minyak + bawang yg sedikit berair.. Kedut sikit je muka mnahan pedih..Bukan byk pun...huhu

Takpe..Kita layankan..Hingga la part aku masukkan ayam, paste & sebagainya, che mek tetap jgk setia memegang sudip aku..
CHe mek saya...
Tersengih2 je mengacau..Mujur la x meleleh air liur.. 
Jgn risau ye...Aku sentiasa ada dkt dgn che mek...
Aku pun gigil jgk tgk semangat che mek nih..Tapi bile lagi nak spend time dgn die kan?huhu

Bile time Hata kol ckp dh OTW blk, terjerit2 btau ayah "Ayah!!! Sara masak spaghetti" !!!.. Bile Hata smp rumah pun x abih lagi report die...huhu

Alhamdulillah dah boleh diharap sikit walaupun kekadang tu suara aku mcm ala2 halilintar nak mintak tolong...hoho

Pada aku as long as ko nak buat, silakan... Jangan nnt dah besar nak mintak tolong sikit je dah tarik muka..Tarik muka kalu...Meh aku tarik cuping telinga tu pulak..haha

Kadang2 kita x payah guna ROTAN pun nak mngajar anak... Byk alternatif lain lagi yg kite boleh gunakan.. Mak & abah aku dulu, jentik aku pun tak pernah.. Tapi aku akan berpeluh dingin tiap kali abah bersuara ( sound direct..haha )..Sebab biasenya, abah aku kalau nak menegur, mak yg jadi perantaraan, kalau dgn mak mcm x jalan, time tu abah akan bersuara, time tu jgk kau akan berpeluh dingin.. Tak payah angkat tangan, angkat rotan, angkat getah tayar bagai..haha...Mcmane kite boleh respect ibubapa kita walaupun dieorg x pernah naik tangan dengan kita?.. Alhamdulillah, jadi manusia jgk aku skrg ni haa..hoho

Cuma mgkn dsebabkn anak2 kite skrg terlalu terdedah dgn teknologi yg kite sndiri dedahkan.. Jangan salahkan kawan2 anak or cikgu sgt bile anak kite blk rumah, ckp perkataan / ayat2 yg pelik2..Kite sndiri as ibu bapa kena pantau sebenarnya..

Mcm hari tu mase che mek main dkt kidszoona, anak org tu depan2 mak die tolak2 Qaisara dgn kasar..Mak dah larang pun anak buat jgk.. Sebab ape? Mgkn cara kite larang tu x begitu tegas or cara kita larang tu mcm bersembang.. Aku pandang je budak & mak dia.. Kalau lebih2 mmg aku akan masuk campur...

Aku takde ajar che mek main tolak2 kawan kalau bermain dkt tmpt2 gitu.. Kita byr, org tu pun byr jgk utk masuk... So main la same2..Kalo xmo kongsi, g bwk mainan tu tmpt lain..Abih cite..

Aku sound che mek senang je.. Nak main ok..Tapi kongsi.. Tak nak kongsi, either kite balik or pegi la cari mainan lain.. Jangan berebut dgn org.. Kite buat gitu dekat orang, tak mustahil org akan buat lebih lg pada kita..kan?



Eh...membebel lebih plk...hahha..Layan aje la ye..huhu




End

Lost & Found - AGAIN

As Salam

Selamat pagi & Salam Jumaat semua...

Alhamdulillah..Syukur Ya Allah...
Hari ini adalah hari yang melegakan hati aku yang selama ini sedikit gusar..
Bukan gusar ape..

AKU LUPA TEMPAT AKU LETAK GELANG QAISARA...

Dari bulan 4 last year lagi aku dah x nampak box gelang tu...
Yang aku ingat, aku bagi che mek pakai..Tapi terpakai bawak smp ke school, then masa pulangkan teacher masukkan dalam envolope (mase dkt school lama teacher bukak).. Then aku transfer masuk dalam box yang disediakan.. Then aku dah tak ingat letak dekat mane.. Cari dalam box yg lagi satu pun xde..

Tapi Hata just mintak aku relax je.. Yakin sangat yang gelang che mek tu still ade dengan kami.. Kalau betul jatuh, mgkn mmg bukan rezeki kami.. Byk kot aku add on utk dptkn yang baru buat che mek tu..hoho.. Mahunya aku tak rase ralat smp kelat kalau betul2 GONE!!!

Pagi tadi, tergerak plk hati nak kemaskan drawer opis aku ni... Bukan sebab byk brng..Just PERKEMASKAN lagi..kiki..

Tetibe ternampak 1 box kaler dark pink terselit elok je skrg sblh USB speaker.. Terus jari capai & Eh..Mcam kenal je box nih..Terus bukak... Ternganga sekejab aku..


Alhamdulillah jumpa semula gelang che mek.. Pening kepala aku duk memikir lokasi terakhir box tu..hoho
Laju je tangan capai HP & What's App pada Hata..
Lega betul hati ni...Terase mcm baru baik dari semput..hoho
Gelang ni aku beli mase dkt KB..Beli pun sebab rantai leher che mek dah putus..Kebetulan plk time tu aku dpt Ang Pau dari opis..Trade-in dan add on la guna pitih Ang Pau tu sikit..



Alhamdulillah...Masih rezeki my Qaisara..
Takde la pening kepala si ayah nak cari gelang lain time raye nnt...haha




End

Ada Logo Halal.. Tapi....

As Salam

Just nak share ape yg opismate aku sharekan dkt what's app group kami..

Pada sesiapa yang suka makan pizza sejuk beku, mgkn next time kena lebih behati-hati.. Jgn just tgk pada tanda HALAL je, then terus grab... Mgkn this time kena tgk semula ingredient die sekali lagi..

Aku pesen yg mmg x pernah beli lagi pizza frozen nih.. Kalo blk KB pun mmg my BIL buat sndiri.. Beli bahan2, tabur & bakar sndiri.. Mood dgn pizza pun jarang datang..huhu
Click image utk lebih jelas...

Ini aku share search dari google, logo HALAL yg diiktiraf oleh JAKIM setakat FEB 2014 :
Click image utk lebih jelas...

Semoga kita lebih berhati2 lepas ni...
Dengar kata, ade jgk logo2 HALAL dari negara luar yg sudah di-band oleh JAKIM..
Korang bleh g w/site JAKIM utk info lanjut kot..






End

Satay Kajang Haji Samuri

As Salam

Semalam plan nak ke pasar malam terpaksa cancelled sebab hujan renyai2.. Aku x harap badan che mek kuat utk tidak selesema lepas tu. So kami lajakkan kereta ke Selayang Mall.. Dekat sikit dgn rumah...

Memula sampai kasi che mek main gelongsor dulu...Then g makan dkt sini :
5 Ayam
5 Daging
5 Perut
5 Hati + Pedal ayam

Ini je yg kami mkn mlm td.. Itu pun x habis..Siap bungkus bwk balik..

Lepas makan, aku ke kedai kain dekat seberang kedai ni..

Rambang mato cheq tengok kain cotton.. RM70 jgk la berterbangan note-note dari dalam purse aku malam tadi khas utk cotton je...hoho

Itu pun rase x puas lagi membeli.. Aku ade new project nak dibuat.. Harap2 berjaya siapkan ikut date yg aku estimate..huhu

 Aku ade beli 1 corak kain cotton ni, punya la che mek suka..dibawaknya ke bilik tidur buat selimut.. Sabar aje la... Tapi corak tu pada aku mmg cute pun.. Corak kapal terbang warna warni.. Bidang 60 rasenye..

So..Next mission, tambahkan lagi koleksi cotton utk 4 project yg duk menari-nari dalam kepala..hoho


Ape menu dinner korang?




End

Dinner Nasi Goreng express

As Salam

Sarapan ape kawan2 pagi tadi?

Saje je nak cite...
Malam tadi smp rumah around pkol 8pm..Singgah beli nasi putih & telur...Lepas smyng smua, cepat2 bersilat dekat dapur goreng nasi... Express sangat dengan gunakan serbuk nasi goreng perisa ikan bilis dari SERI AJI..kiki
Ini la menu dinner kami malam tadi...
Dalam express2 tu, sempat jgk la goreng telur mata kerbau, goreng kepok, goreng ikan bilis, goreng telur omelet.. X sampai sejam dah siap masak...

Hata & che mek amik tender buat air..

Settled dinner mlm tadi..
Disebabkan selera besar Hata, disuruhnya aku masak 3 bungkus nasi putih ni..
Last2 pagi tadi panaskan & buat bekal breakfast dkt opis plk...
Jimat belanja breakfast hari ni...hoho

Jarang betul mood menu dinner bwk ke breakfast...
Sekali sekala layan ok la..
Kalo selalu aku x bleh masuk...kiki




Blk ni dah plan nk ke pasar malam plk...
Che mek dah request nak nugget bentuk / gambar angry bird..
Layankan selagi x OVER..hoho



End

Baby EXPO 2015 - MID VALLEY

As Salam

Dah lama rasenye x g baby expo semenjak che mek masuk school..
Tetibe rase mcm nak pegi pulak...kiki
Mane la tau boleh tambah collection legging che mek.. Stokin che mek...kan?
huhu





End

Pisang Goreng Cheese Chocolate

As Salam

Aku & Hata baru 2 kali merasa menu diatas setelah org lain mgkn dh jemu nak makan..haha
Semalam blk dr amik che mek badan ni mmg mnjerit2 mintak bantal..kiki
Then mmg HARUS LA TAK MASAK utk dinner... So Hata g belikan nasi kukus ayam dara...
Aku pulak g beli ini :
Goreng Pisang Cheese Coklat - RM6

Selesai mase OTW nak balik rumah je...
Qaisara just mkn pisang + coklat yg lembut..
Yg crispy2 ni x dilayan..
So far dah 2 kali beli dekat kedai yg sama mmg layan..
Aku rase kalo ikut betul pisang ade la dlm 3 biji aje kot...
Yg buat nampak jadi byk sebabnya dieorg potong slice2..Then buat 2 layer...
Itu yg nmpk penuh 1 polisterin.. Ok la..Berbaloi bayar RM6..kiki



Korang pernah buat sndiri x?




End

DRAMA QUEEN

As Salam

Isnin yang indah ini aku nak cite sikit je ttg my lovely Qaisara..

Semenjak 2 ni..Mmg DRAMA QUEEN sgt tau che mek dalam gambar ni...!!!
Sabar je aku nak melayan.. Tak layan kang kesian...
Dilayan kang..Mcm OVER sgt request die...

Sabar aje tau...
Kena bagi jadi kakak kot, baru ok sikit DRAMA QUEEN die..
Hahaha...


Ok..Itu je nak bebel ttg che mek..




End

Paradigm Mall - Pancake House

As Salam

Ahad, Plan nak pergi Tesco D'sara je.. Sekali time nk U-Turn dkt OU jammed tahap boleh habis minyak smp setakuk dua..terus Hata lajakkan kete ke Paradigm Mall, KJ...

Smp je sane, kami bwk che mek g main2 dulu.. Then kasut aku mkn tuan la pulak... Terpaksa g cari kasut lain.. Kali ni terus cari kasut yg boleh dipakai smp tamat riwayatnya..haha

Lepas bwk che mek...Tekak rase mcm nk mkn sesuatu... Maka meround plk smp ke 1st floor Paradigm Mall tu mncari kedai mkn yg berkenan...

Kami ke sini :
Pancake House - Paradigm Mall...
Menu aku : Blueberry Pancake..
Yg bulat cantik 1 scope tu bkn ice cream ye...
Itu butter... Mak tertipu..wakaka
Menu Hata : Peach Pancake..
Menu utk DRAMA QUEEN a.k.a che mek
Mini Pancake - Kids Meal..
Dtg skali dgn drinks - Ice Peach Tea
Tacos..
Kalau korang member card Watson VIP
yg skali dengan TnG, 
Korang akan dpt free tacos ni dgn stp pembelian
RM50 & above...
Tapi kene tunjuk card watson VIP tu pd dieorg & make sure 
pembelian korang > RM50 ye...huhu

Semua menu pada aku boleh masuk tekak..
Che mek siap hirup madu tu...huhu

Korang jgk bleh pilih samada nk 2 pcs or 3 pcs..Rege lain2..
2 pcs bg aku dh cukup..huhu..


Lepas mkn semua, g tesco..
Memborong susu che mek utk stock bulan depan...
Then blk rumah... Memasing terbongkang..

Malamnya aku masak bubur nasi je..
RAJINNNNNNN sangat nak masak..haha



Ape activity korang pulak?




End

CNY 2015 - Decoration Idea

As Salam

Salam Jumaat semua.. Sarapan ape pg tadi??

Hari ini smp opis lmbt dari biase sbb MRR2 JAMMED.. Accident katenye...

Ok..Bukan nak cite ttg keje or JAMMED... Ni nak cite deco CNY year 2015..huhu

Memandangkan tahun ini tahun kambing, maka...berusaha aku memikir kambing mana yang akan jadi model utk tahun ini..hoho

Idea dah ade..Cuma tggu sikit mase je lagi nak siapkan.. Badan kambing dah dipilih...

Nnt dah siap aku up lg ye... This year buat yg simple2 jgk mcm last year...kiki





Opis korang dh start deco dah?




End

3rd Day School

As Salam

Orang lain, anak 1st day school dah up gambo & update dkt dlm blog..Aku??? Dah hari ke-3 baru nak up...kiki

Nak buat camno..hari ni baru MOOD che mek nk bergambo datang...haha

Jom belanja sikit che mek dengan uniformnya...
Che Mek saya...
(abaikan kualiti gambo ye..Janji nmpk..haha)

Subuh tadi mase jemur kain, angin kuat sgt...Nak mandi pun rase mcm nak mandi dgn air panas..haha...Smp nk keluar rumah tadi pun angin still terasa.. So kami pakaikn che mek sweater sebab risau che mek kesejukan... Actually uniform ni dress... Aku dah jarang pakaikan che mek dress...Makanya..masa dkt kg hari tu, gigih ajak my kak cik g PASARAYAKU mencari legging yg MURAH2..kiki..

Uniform ni dipakai every Monday, Wednesday & Friday..Hari yg lain pakai uniform sukan..BERSELUAR PENDEK..So mmg harus kena beli stock lebih sikit legging tu...huhu

Alhamdulillah, setelah 3 hari dkt school baru yg memulakan sesi pembelajaran, dah ade la 1-2 perkara yg che mek duk ulang sepanjang dlm kete hingga ke rumah... Alhamdulillah che mek igt..Kadang2 kalu lupe tu..Time nak mandi pun tetibe memory tu re-call..Boleh?huhu

Semoga che mek terus fokus dalam pembelajaran...
Dekat rumah, aku jarang mengajar sebab fikir time dkt school dah penat perah otak..
Ade hari2 tertentu sahaja yg aku akan keluarkan buku & pencil utk sesi pembelajaran dgn che mek..
Nnt dah naik darjah 1 baru kite beratkan sikit kepala che mek dgn sesi pembelajaran bersambung dirumah ye..huhu

Untuk sesi bahasa Inggeris, sekarang aku dah ajar sikit2 dah...
Tapi semalam che mek kejutkan kami dgn sebut ayat ini..

" How are you today?"

Then che mek jawab..

" I'm fine.. Thank you.."

Alhamdulillah..Dah nampak ape yg teacher ajar & ape yg che mek dapat terima..
So from now onwards, kena la sokmo2 speaking dgn che mek...Walaupun speaking ibu ni, speaking Pua Chu Kang..haha..Bukan xmo ajar dari kecik mcm anak org lain yg besar che mek ni dh speaking mcm bertih jagung, tapi aku nak bg che mek rehat dulu...Nnt dah pandai sikit baru la kite ajar secukupnya..kiki

Biarlah anak2 kite merasai kehidupan macam kanak2 lain..Jgn dipaksa belajar sgt time umur gini...
Nanti bdk2 stress. Kalo terlebih belajar..Nnt naik darjah 1, anak2 dah bosan sebab dia dah pun belajar sejak awal lagi...kan?

Ajar sikit2 ok je..Jangan la x ajar langsung pulak..huhu


Ok x pendapat aku?





End

Cerita Exchange Gift...

As Salam

Udah masuk tahun 2015, baru la aku ber-mood nak cite ttg exchange gift last year..haha

Ok..Cite byk x payah..Layan gambo aje ye...kiki

A day before or 2days before, group kami dah buat 1 exchange gift.. Saje je suka2..Sambil2 tu celebrate bday 1 of my opismate jgk..

Acara berlangsung di satay pulau depan menara celcom Jalan semarak...
Bday Gurl...

Dekat sane, kami just makan SATAY semata2..xde la yg order nasi ke...mee ker...Just satay only..huhu
Lepas sesi makan & kemaskan sikit meja utk bg ruang pd gift2 yg bakal di exchange..huhu
Lambakan exchange gift dari 8 org.. 
Aku dapat 3 barang dr exchange gift..
(Rujuk pada wrapping yg sama)
Then ade plk yg bermurah hati nak buat LUCKY DRAW..
So, wrapping kaler biru adelah hasil dari lucky draw tersebut...kiki
Si TEMBAM dengan hadiah2nya..haha
1 of gift yg aku dpt dr 3 gift tadi...
Suka sgt che mek dapat...huhu


On 18/12/2014 adalah acara utk exchange gift opis pulak..
Lepas ANNUAL LUNCH dekat The Manhattan, around pkol 3pm kami mulakan event...
Lepas semuanya dapat exchange gift memasing, opis plk adekan lucky draw..
This time bukan rezeki aku..So aku x dapat ape2 dr lucky draw tu...kiki
My Exchange gift...
Suka sangat dgn brng yg aku dpt...
Ape???
Nnt free aku up cite ni ye..kiki 
Cup cake from The Coffee Bean
Disebabkan this year xde event besar mcm last year, so opis serikan sikit exchange gift dgn cup cake comel ni...sedap jgk weh..huhu

Ok..itu je cite exchange gift aku...
Even though ade yg x puas hati dengan exchange gift yg dieorg dapat, tapi bo layanakan...
Bukan senang nak puaskan hati semua orang kan?
Kalau x puas hati tu, mesti ade something worng yg kite dh buat sebelum ni...kiki

Terima aje la seadanya...
Jangan amik serius sgt..
Its just for fun...kan?
huhu




End

Bila mood memasak datang...

As Salam

This weekend, kaki & tangan ni rase rajin sangat nak melangkah ke dapur & pegang periuk belanga, senduk, sudip bagai..kiki

Hari sabtu, Hata & che mek g servis kete..Memandangkan nak servis tu amik masa yg lama, maka aku htr wakil che mek aje la utk temankan Hata..haha

Lepas je che mek & Hata gerak, aku relaxkan badan kejab... Pkol 9am turun bawah beli breakfast & beli bahan2 untuk menu lunch yg terlintas dalam kepala..

Dah siap2 beli bahan, aku membasuh kain baju che mek smp 3 round..MENGAH..haha

Elok je Hata & Che mek blk pkol 2pm, terus mengadap menu lunch...kiki
Gulai ikan keli bakar...

Gigih aku bakar ikan keli... Sambil2 tu buat kuahnya pulak..Siap rebus cili kering & blenderkan lagi..

So, lunch hari sabtu hari tu, Aku paksa rela Hata makan nasi impit dengan kuah ni..
Kalau nak tau, dalam family aku, kuah ni mmg macam WAJIB ada dan WAJIB masak disetiap malam raya. Selain dari kuah kacang. hoho..Bile naik je bau kuah ni..Tetibe terngiang2 pulak lagu raya dekat telinga..Boleh?ahaha

Ahad pulak, (Semalam), plannya just nk g isi minyak kete utk this whole week memandangkan this week sekolah dh start, so baik isi siap2.. Lunch kami jauh sane dekat KL..Makan ikan bakar dkt masjid jamek sambil masuk mydin..Lepas makan, hujan..Terus blk rumah..

Dinner plk..Tetibe je anak tekak ni hah nak makan mihun goreng... Udah brp tahun aku x masak mihun goreng..Malam tadi TAWAKAL je goreng...Haha.. Aku mengaku yg aku mmg x teror nak masak mihun goreng...kiki...

So, itu lah menu RAJIN aku utk 2 hari ni..haha..
Semangat betul aku this weekend..
Tapi malam tadi udah penat tahap MAKSIMA...
Sampaikan Hata kena massage aku...Over je..kiki





Ape menu weekend korang?




End

AIR NAIK SEMULA

As Salam
Baca news ni dkt newspaper BH pagi tadi..Terus snap..walaupun gamba x berapa nak cun..Tapi ku tabahkan hati..Mencuba bertahan hingga MARCH nnt. Kalo ade rezeki..Ado la..Kalo xdok..REDHA aje la...kiki

Actually bukan nak cite ttg QUALITY gambo yg aku amik ni...
Baca tajuk beso die kan??

Kerisauan kembali bertandang di benak hati aku... Jangan la tragedi berulang kembali...

Doa2 la air ni akan mengalir terus ke laut & cepat surut..
Tak larat dah nak postpone lg blk KB & balik separate2...
Tak tertahan jiwa aku ni nak teringat yg disana... Terpandang yg disini duk tersedu sedan igt kat ayah..


Semoga dugaan Allah ini cepat berlalu... Amin




End

Segmen Mama Mencari Bloglist

As Salam

Jom Join!!!


Assalamualaikum

Mama akan memilih 20 blog secara random untuk mengisi senarai bloglist mama yang baru.

Syaratnya :

Follow blog Mama Niza.

Letakkan URL blog mama di bloglist anda.

Tamat : 10 Januari 2015

Senarai peserta akan diupdate pada 12 Januari 2015

Nota : Jom beri sokongan pada mama!

Segment pertama utk 2015...huhu

Kalo free boleh join...





End

Tesco ClubCard

As Salam

Cerita Jumaat dimulakan cara semak Point secara online..huhu

Pagi td dpt email dari TESCO..
Tergerak dihati nk tgk detail & terjumpa la cara mudah nk check point yg terkumpul secara online..Selama ni rasenye susah bebeno nk tau...(Ke aku je yg baru tau?haha)
Sekarang, TESCO pun dah join dgn TnG... 
Dah boleh tukar mailing address & tgk point...hohoh

Sometimes, berguna jgk voucher2 dieorg ni.. Mmg sometimes rase berbaloi..
Tapi, sebagai mak2..Mcm aku ni..Mmg kena survey dkt banyak tempat untuk dapat harga yang berpatutan..kan?


Korang ade join ini jgk?




End

18 Working Days ONLY!!!

As Salam

JANUARI 2015 ni aku mulakan dengan hanya bekerja selama 18 HARI SAHAJA...
Tetibe rase "syurga dunia" sangat...kiki
Since last 2 week, keje 3 hari, cuti 4 hari.. Lepas tu cuti balik..tak ke seronok tu???
Tapi, pitih pun seronok jugak tinggalkan PURSE...PURSE jgk yg sedih sbb makin hilang teman sehelai demi sehelai..Kahkahkah...

Esok aku cuti lagi..Then keje direct 2 minggu, then cuti lagi utk 5 hari..huhu


Kan seronok kalo tiap2 bulan pun cuti byk...
Boleh spend masa lebih dgn family....kan???





End

Drama Qaisara...

As Salam

ISNIN - 5 JAN 2015
Hari pertama che mek ke school baru. Pagi tu kami smp school baru around pkol 8.15am sebab school said dieorg x mulakan lagi sesi pembelajaran memandangkan sesi persekolahan ditangguhkan hingga 12 JAN 2015.

Mase smp dekat pagar school, aku masuk la dalam 2 langkah gitu. Bile dh nak melepaskan che mek, kaki aku pun melangkah la keluar dr pagar. Elok aje selangkah kaki aku dkt luar pagar, tetibe che mek brlari pergi kearah Hata & meraung macamkan nak g jumpe doctor gigi. Kebetulan time tu owner school baru smp, so kami dinasihatkan utk bwk che mek round2 keliling then dtg semula.

Kebetulan la pulak SUSU che mek tinggal, makanya kami ke GIANT yg KEBETULAN bukak awal.. Terus g cari susu & "suap" che mek dgn 1 set berus & ubat gigi baru. Lepas beli tu, terus htr che mek ke school baru semula..

Jenuh la aku & Hata Psiko che mek... Convince kan che mek...
Sampai depan school, aku htr smp ke pintu school, then terus aku & Hata plk mencecet brlari anak keluar dari pagar school sebab risau che mek buat drama babak ke-2...hahah
Ini la che mek saya tu...
Dah pandai berdrama skrg nih...

Tghari ISNIN tu aku kol tny ttg che mek.. 
Alhamdulillah teacher said ok..Makan, minum, tido pun ok..
Semalam & hari ni g school pun ok...

Aku interview che mek tny activity dkt school pun setakat ini memuaskan..
Tanya makan ape, ade 3 menu yg che mek sebut.. Nasi, biskut & jemput2..
Pada aku ok je mknn tu..As long as time blk che mek x kebulur macam last 4 years ago...
Kesian anak aku... Kecik2 dah kelaparan...huhu

So macamane 1st day sesi pre-school anak2 korang plk?




End

Nokia Asha 501

As Salam

Dah almost 5 days menyepi...huhu

Sepanjang blk kg mmg line MAXIS dekat sane boleh buat aku sakit jiwa... Kalah ASTRO..kahkahkah..

Nak dijadikan cerita, hari rabu, opis bg pelepasan blk pkol 4pm. Hata plk just bleh blk paling awal pkol 5pm. Sementara nak tggu Hata smp ke LRT Sri Rampai & amik kereta, aku g merayau dulu dlm Wangsa Walk.

TERPAKSA SURVEY hp paling EKONOMI sebab BB dah buat hal dengan aku...

Maka, berjumpa la aku dengan ini :

Memang basic fon sgt dgn rege RM199.00..
As long as aku boleh ber-what's app, kol & sms, itu dah cukup bg aku.. Kalo nak ber FB tu, gadget kan ade? Cume instagram aje la tergendala buat sementara waktu... Kalo terselit pun means time tu dlm daerah WiFi..haha

Nampaknya kena gunakan khidmat fon ini smp bulan 3.. Sebabnya SONY SP aku dah tamat riwayatnya.. Kena tukar sekali dgn main board smp kena charge RM580.. Memang aku malas nak bazirkan duit dalam waktu terdekat ni.. Better aku beli yg baru je terus..kan???huhu

In Shaa Allah, sabtu ni g Plaza Berjaya utk amik balik JASAD Sony SP aku.. Baik ku kuburkan didalam kotaknya. Sayang sgt..baru setahun 10 bulan pakai.. Terus buat perangai...huhu... Takpe la..mgkn "SP" aku nak kasi aku merasa HP baru kotttt..haha

Ape2 pun SONY SP tetap dlm kenangan...




Sila kumpul pitih dari skrg utk capai angan2 anda pd bln MARCH..kiki




End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top