Monday, June 30, 2014

Hari Raya Decoration 2014..

As Salam

Entry : Siap sudah..

Alhamdulillah idea & kerja2 memerah otak dan tenaga berjaya disiapkan last week..

Ini bukan hasil titik peluh dahi aku sorng ye..Ini atas kerjasama 1 opis..Even ada antara mereka yang HANYA KOMEN tapi tetap membantu aku memperbaiki hasil idea ini..kiki

layankan..

Bertemakan rumah kampung & orang pucat lesi..haha
Salam Ramadhan Al-Mubarak..
Rumah kampung katenyer... 
Penyambut tetamu...kiki 
Pandangan dari view atas - mcm naik heli..kiki 
Pandangan dari penjuru rumah..hoho

Thx a lot to google & sesapa yg creative sgt lukis gambo2 karikatur utk hari raya nih..haha

Aku plan nak buat muka bdk2 opis..tapi disebabkan x ramai muka yg ada dalam simpanan aku..++ aku malu nak mintak pd staff baru, makanya gini aje la yg memenuhkan ruang legar rumah ni..kiki..Biarlah nampak pucat..aku malas nk print kaler & malas nak mengalernye plk..haha


Opis korang ade buat deco2 gini???



End

Paper Crepe Flower..

As Salam

Entry : Gatal tangan..

Hari ini rase mcm XDE KERJA LA PULAK...(padahal ade je kerja..haha)..

Ok..memandangkan bermula hari ini hingga end of Ramadhan, kami umat Islam diebenarkan balik jam 5.00ptg..Tapi kene check in keje pkol 8.30am..Rehat 1/2 jam..

Hasil kerja ini adalah hasil kerja godek google & perabihkan paper crepe yg sedia ada dlm opis ni masa time rehat tadi la..huhu..
Paper Crepe Flower...

Kalo nak tahu, ini adalah COBAAN kali ke-TIGA..baru la menjadi 80%..hoho..

Actually aku ade 1 new project utk hari raya nanti..tak banyak pun nk buatnya, tapi kene tgk keadaan aku mengerjakan bunga dari paper crepe nih..menjadi ke idak..kalo mnjadi aku teruskan..kalo rase mcm suam-suam kuku kuda..aku cari la idea lain..hoho



End

Ramadhan Day 1..

As Salam

Entry : Ikan Cencaru Sambal..

Semalam kami ke TESCO mncari brng sikit sebab plan nk masak ikan cencaru sambal..1st time nak masak..beriya-iya mintak resepi pd my SIL..haha
Ikan Cencaru yg isi perutnya telah dipenuhi dgn sambal...
Ok..Masa aku nak blend cili & segala bahan, terjadi kes bekas blender aku bocor la pulak...udah x center dah..mujur la ade machine slicer che mek 4 tahun lepas...Dgn che mek sekali join..Hasilnya kasar sikit dari blender..tapi OK la..kiki

Around pkol 7pm gitu aku dh start goreng ikan ni sebab nk menggorengnya kene api yg sederhana sebab nak kasi sambal tu masak secukupnya..x masak kang risau sakit perut plk...huhu

Maka...hasil gorengan semalam adalah ini : 
Ikan Cencaru Sambal...

Alhamdulillah...
1st trial yg menjadi...tapi abih sekor jer..
Sekor lagi kami panaskan buat lauk bersahur tadi...haha
Then tumis sayur..Hata plk buat air sirap bandung...

Ok..Itu je menu berbuka hari pertama kami...Simple tapi tetap mengenyangkan..huhu


Korang menu ape plk???


End

Sehari Sebelum Ramadhan..

As Salam

Entry : Rosdet..

Cerita dh berkepuk sikit..tapi nk story jgk..hoho

Jumaat, lepas Hata amik aku dkt LRT Damai, kami terus ke Rosdet sebab Hata kene htr b.card dkt sane.

Alang2 dah kesana, kami pun HARUS la mnjamu selera kan??kiki

Makanya..menu wajib kami adalah ini :
Ikan Siakap Stim Limau..

Kami amik 2 lauk je..Ikan ini dgn Brokoli sos tiram...Alhamdulillah...Licinnnnn..kiki

Rasenye mcm bulan pose ni x dpt pegi Rosdet lagi sebab org terlalu ramai..Aku risau che mek rimas je nanti..kiki




Masih ternigang2 rase ikan ini..hoho


End

Sunday, June 29, 2014

Bekalan Puasa...

As salam

Entry : Stock Up

Hari tu g AEON Big plan nak mencari brg sikit..tetibe teringat plk nak buat persiapan awal brng2 asas dapur..
Beli yg penting aje dulu..gula dan minyak yg mula ditiup angin yg mengkhabarkan berita akan dicatu & akan naik rege..huhu

Nampak x corong flakes tu?? Haaaaaa...angan2 menambah listing biskut raya dah meresap diawal pose lagi...kiki

Minyak tu macam mmg khas utk menggoreng segala biskut dan kerepek raya..hoho


Kurang dh start ke??




End

Friday, June 27, 2014

Flora Terrace Lagi...

As Salam

Entry : farewell & Suprise Bday..

Semalam lepas keje aku & a few my opismate berjalan ke Flora Terrace utk celebrate farewell driver opis kami..Tetibe 1 of my opismate keje kene tahan dgn bos utk siapkan some keje..

Pkol 7.45pm baru dieorg smp...Sementara menunggu yg lain smp..kami 4 org pekena PISANG SIRA ini dulu..hoho
Mengancam jgk rasa die..huhu 
Ber-felfie itu..MESTI..haha
Menu yg kami order di
FLORA TERRACE...

Al-Kisah..Lepas aje makan...1 of my opismate "berlakon" mcm nak g bayo..x lama lepas tu staff flora terrace bwk keluar kek siap dengan lilin..aku ni buat selamber aje la sebab mmg niat dihati nk celebrate farewell..Sekali dieorg nyanyi "happy birthday"...pulak..Terus tercengang & malu semalu malunyerrrrrr..kiki
BUKTI SAYA SEORANG PEMALU...haha 
Brownies cake from SR
Dapat bunga, card & sampul jgk...hoho

Terharu yg amat..tetibe rase nk nangis..kiki
Anyway..thx a lot to my opismate yg buat suprise ni ye...
Aku x budget pun dieorg nak buat sebab my bday dh lepas..
Pada aku wish pun dh cukup dah...kiki

Pagi tadi nk g opis sempat masukkn bunga dalam beg & hasilnya..begini.. 

Letak dekat opis sajo..sejuk sikit sebab ade aircorn..kiki
Family Photo...haha

Thank you to all again...
To my opismate..semoga berjaya ditempat baru..huhu



Lagi 2.5 Jam aje nak terjah SOGO nih..haha




End

Wednesday, June 25, 2014

Hari Raya Decoration...

As Salam

Entry : 70%

Lately rase mcm suam2 air suam my Qaisara plk blog aku ni kan??kiki..
Thx to those yg masih sudi melawat kawasan belog ini..kiki

Actually aku sibuk menyiapkan Hari Raya Decoration (HR Deco) utk opis...
Alhamdulillah 70% dh siap...masih ada lagi deco yg kene add on...huhu

Jamuan Mata yg dapat aku tunjukkn buat masa skrg..kiki


Terima kasih pada tenaga kerja yg lain, kontractor, wiring man & tukang komen..haha


Nanti dh siap 100% aku up gambo berwarna ye..huhu



Ok..saje nk cite...Jumaat ni aku keje half day..IT'S Shopping TIME!!!..kiki
Jgn Jeles ye..Korang join aku bersesak-sesak x dkt SOGO nnt?huhu


End

Tuesday, June 24, 2014

Monday, June 23, 2014

Pekena Seoul Garden pulak..

As Salam

Entry : 2nd Round

Ahad..
Pkol 11.30am dah smp OU..planning nk pekena Seoul Garden plk..Makan aje la kami ni..haha

Kalo g b4 3.00PM dapat la budget sikit...
Menu 1st round...
Yang selebihnya x dan nk snap..hoho

Kali ini pegi mcm hampa sebab xde lamb, xde crab, daging pun kenyal..x lembut mcm dulu..hoho

Lepas mkn menjamu mata dkt JJ & sangkut piano utk che mek...then OTW nk blk tu ttibe plk che mek tunjuk kedai ini : 
Ber-Big Apple pulak...
Che mek sy yg nampak mcm dh kurus..
X mo makan sgt skrg nih..

Masa tgh beratur tu, che mek ni siap ckp nk mkn dekat kedai (situ jgk)..Ok la..jom layan..makan la kami 3 beranak habiskan 5 ketul..balance bwk balik..

Ok..Settle sudah my Bday celebration..Simple aje..xde de nak bercandle light dinner bagai..kek pun xde..ate..tiap kali terigt nk beli je..perut dh kenyang..mmg x la aku nak beli lagi kan??hoho


Malamnya just dinner nasi putih dgn sotong goreng kunyit...


Settled...



End

De Palma Hotel Ampang..

As Salam

Entry : Selebrate ker?

As per previous entry ttg Booking.com ..Maka Jumaat lepas, kami pun pergi la...haha

Lepas je Hata gerak g hotel utk sesi Annual Dinner companynya..aku & che mek plk bersiap2 utk mandi kolam..aku x mandi sgt pun..saje temankn che mek je..huhu

Layan la gambo ye..huhu
The Bilik..
Aku dh request siap2 nak katil Queen..
Senang.. 
Merasmikan dulu...huhu 
Bekalan aku & che mek sementara tggu Hata balik...
Wa!!!!!!!!!!!!!!..
Mujur la siang2 tu aku dh siap2 bungkus RAMLY Burger..kiki 
This hotel is ISLAMIC QUALITY hotel..
Sembahyang Jumaat pun dibuat di hotel ini..
Siap ada form 'Tanyalah Ustaz', disediakan doa tidur & doa bangun tidur..
Diruang legar koridor bilik ke bilik, 
Ada dimainkan nyanyi Islamic & bacaan surah2 tertentu..
Tetibe terigt Pusrawi..hoho
Pkol 11pm lebih baru Hata smp ke hotel kami..then turun utk bg che mek mkn..
Actually sepanjang kami menunggu Hata xde la rase kelaparan sgt...
Sebab ade je mknn yg nk dimakan..
Esok paginya bersarapan disini...(Gambo atas) 
Berselfie b4 berbreakfast..huhu 
Meal mix & match aku..
Ini adalah penangan org malas nak bangun 3-4 kali..haha

Lepas makan igt nk g mandi kolam lagi...tapi terlalu ramai budak2 lelaki so my Qaisara terus xmo mandi...Makanya..dari pkol 10.30am kami just melepet dalam bilik..haha..Guling2 gitu..kiki

Pkol 12tghari check out, balik rumah letak barang & 1st celebration di Johnny's sajo..Aku malas nk mkn dkt tmpt lain..boleh..kiki


Then blk rumah kasi rehat cukup2...

Sekian la cerita 21062014 aku..kiki


Thx Hata sebab belanja tidur Hotel..kiki

End

Welcome 3 Series..

As Salam

Entry : 21062014

Alhamdulillah Allah swt masih beri aku peluang untuk merasai kehidupan hingga saat ini...

Sudah 30 tahun hidup...Alhamdulillah..
Pejam celik..pejam celik...x sangka umur dh meningkat ke 1 angka lagi tahun ini..
Pejam celik..pejam celik...che mek dh umur 4 tahun this year...huhu

Thank a lot to Hata for this bday present..huhu



End

Thursday, June 19, 2014

Boost Juice Bars - Barry Cup Seals & Giraffe

As Salam

Entry : Tambah lagi!!!!

Hari ini berjaya melangkahkan kaki ke Boost..kiki

Menambah koleksi yg sedia ada...ade lagi yg lain..tp cuma 3 aje yg menarik minat aku utk kumpul...huhu

Ok...cukup..dah lama rasenye x mengumpul bekas2 gini..Last sekali mengumpul pun bekas air dari nestea dulu...hoho

Kalo nk beli bekasnya saja pun boleh...regenye RM7.50..


Ok..Jom sambung keje...kiki




End

Tuesday, June 17, 2014

Zalora : Celebrate your Birthday in Style!

As Salam

Entry : Mengikis pitih di dompet...

Dapat email ini pagi tadi...

Selama ni x tergoda plk rasenye dengan offer2 dari Zalora..tapi tetibe rase ringan aje aku click-click sini sane dalam Zalora ni mencuci mata..haha

Akhirnya aku TEWAS....Terjebak juga...Tapi Alhamdulillah dapat control..(beli sehelai sajo)..my bos join sekali..so delivery chrgs FOC..aku amik MODE COD..senang...malas aku nk start byr online..nnt nak membeli lagi..dan lagi..dan lagi..haha




ok..Kite tggu la order ni smp ye...harap2 smp b4 FRIDAY..huhu



End

Huawei : Ascend P7 (White)

As Salam

Entry : Gadget Menggoda..kiki

Hari ini ade ads ini di belog..

Jom kite ber-overview sikit ttg gadget baru dari Huawei nih..huhu
    Slim sajo...Ini mmg menggoda aku..haha
    Boleh berselfie dengan vangganya sebab Front Camera 8MP..Sure cantik la gambo korang..huhu
Antara spec2 lain yang menggoda..kiki

Detail spesification boleh dapat diSINI

Yang pasti gunakan OS Android..kiki



Ok..Bestnya kalau dapat kan???? Dapat try test pun ok dah...
Ok jom tunjuk pada "big bos.".kiki




End