About

Friday, January 29, 2016

Kisah Qaisara : Tudung Instant Express

As Salam

3 hari lepas aku berjaya menyiapkan 2 helai tudung instant utk Qaisara..
School just bg sehelai sajo..So mmg kena add on sendiri kalo nk senang x payah basuh hari2...haha..Ok la ade 3 helai dh ni..

Sampai pkol 12tghmlm aku mnjahit..Mujur la menjadi walaupun jahit tepi tudung tu aku ikut style sendiri...Janji boleh ngam dgn kepala & muka che mek...Ok la tu..haha

Warnanya pekat sikit dr yg school bg..xpe laaaaaa..Janji pink....kiki
Ok la tu kan..Aku x pandai lg nk jahit yg advance2 nih...
Aku beli kain dkt nagoya je..Murah pun murah..Tp kain ni mcm panas sikit kate akak jual tu sebab ni pesyen kain jersey.. xpe la..che mek pun pakai dkt kelas yg ade kipas angin..Bukan berjemur..kiki...Pakai pun sekejab je...


Harap2 satu hari nnt che mek nk pakai tudung time kuar jalan2 dgn kami...
Pernah jgk aku ajar...Tapi semangat dr rumah smp dlm kete je..Lepas tu dh mengeluh panas...
Pelan2 ye anak...Ibu x paksa...Tp ibu akan cuba ajak kamu bergaya pakai tudung mcm ibu..haha





End

6 Months Baby Food : Puree Pear

As Salam

Bermula hari ini hingga Isnin depan, menu Ammar adalah buah pear..Semalam sebelum g farewell lunch sempat lg berlari gi jaya grocer mncari buah ini...
PUREE PEAR

Alhamdulillah berjaya jgk aku siapkan PAGI TADI..Sebabnya malam tadi aku demam..So x dpt siapkn waktu mlm..Mujur la merebus buah ni x lama...huhu..Aku rebus je buah ni..Nk kukus mcm mkn mase sikit la..

Berjaya jgk bawak bekal ini ke taska utk lunch time Ammar nnt..

Harap2 Ammar suka la...Rasenye manis...TP mcm ade kelat sikit je..hawa2 gitu je..Harap2 la Ammar x rase sgt kelat2nya tu..kiki





End

Thursday, January 28, 2016

Red Lobster The Intermark Lagi!!!

As Salam

Semalam buat farewell lunch dkt Red Lobster The Intermark Lagi..Haha..

Layan menu2 kami..siap bungkus bwk blk sebab x habis...

Kenyang sangat mkn semalam...Hari ni g makan dkt Manhattan plk..huhu








End

Kisah Qaisara : Durian..

As Salam

Udah seminggu lebih che mek TETIBE request nak makan durian..Tapi kami abaikan je sebab fikir che mek just main2.. 3-4 hari che mek x berbunyi nk durian...TETIBE aku pulak yg teringat che mek ade mintak durian last week. Terus ajak Hata g cari..Maklum la..Bukan musim..So susah sikit la nk mncari..

Alhamdulillah...
Semalam dapat belikn che mek sebijik durian berharga RM16.00 dgn isi 6 ulas sedang..2 ulas kecil. Tapi che mek makan 1 ulas je..Aku makan 2 ulas lepas tu udah pening smp pagi ini..Hata plk habiskan yg balance dengan selambernya..huhu
Happy je che mek nmpk Hata bwk durian semalam.. Hata gi beli sorng..Kiteorg tggu dlm kete je..huhu
Siap tny..kenapa letak durian dalam bonet kete..Kenapa x letak dkt seat belakang.. Aduh..kalo letak dkt seat..1 kete berbau nak oooiii..Letak dekat bonet pun baunya dah menyelinap masuk dlm kete..Huhu

Lega hati aku dpt tunaikan keinginan che mek...Bukan selalu che mek ni layan durian..Mgkn dgr kawan2 dkt school cite durian tu sedap..itu yg che mek nk rasa sendiri kot..huhu







End

Tuesday, January 26, 2016

#Kasihhinggaakhirhayat - Abah

As Salam

Jumaat hari tu aku terpaksa amik EL sebab badan Ammar tetibe panas...
Tghari tu dpt kol dr Maksu said abah kena masuk wad dkt Hopital Batu Gajah suspected Jantung & Paru2..
Terus mengeletar kepala lutut & kol Hata..

Hata & Che Mek smp rumah dh pkol 2pm..Mmg x sempat nk pegi time melawat tghari. So bile kemas2 bag..Jam dh pkol 2 lebih..Terus gerak..Mase otw..JAMMED sekali dgn hujan lebat dan ribut..Terpaksa slow kan speed kete..kalo x aku suh jgk Hata merempit..huhu

Smp hospital pkol 6.20pm.. Alhamdulillah..Sempat lg...Sebab waktu melawat abih pkol 7.30pm.
Pkol 7.30pm lps selesai semua baru kami blk...Smp rumah mak kemas2 ape yg patut...Dinner & Zzzzz..

Esoknya (Sabtu) Lepas sarapan aku siap2 beli makanan dkt kedai je..sebabnya my mak said dia x makan tghari...Risau bile mkn tghari..nnt dinner still kenyang..Tp nnt dh tengah malam lapar semula. So aku beli je mknn & bwk bekal ke Hospital.. Aku anak beranak lunch dkt hospital..Mak dtg kemudian dgn my K.Yang..

Aku smp hospital dlm pkol 1pm gitu..
Lepas makan dlm pkol 3pm aku ajak Hata ke pasaraya TF utk tgk ape2 bahan mentah yg boleh dibeli utk preparation menu esoknya..Lepas membeli kami blk hospital semula..Alhamdulillah ade jgk sedara & sepupu yg dtg melawat abah..Lepas maghrib baru kami gerak balik..(Itu pun lepas guard bg reminder..kiki)..

Thanks to my nephew yg sanggup teman my abah since sabtu smp Ahad. Semalam my other nephew plk yg temankan..Cuma malam ni aje yg x tau lg sape bleh temankn...Kalo ikutkan hati mmg aku nk amik cuti pjng lagi..Tapi sape plk nk tlg jagakan Ammar..Ammar ni bile time x sihat badan mmg die nk bau ibu die je...huhu
Abah..

Memula sampai nmpk abah penat sgt..Nafas pun guna bantuan oksigen. Alhamdulillah Ahad tu aku nmpk abah dh lalu makan.

Haih...Air mata ni mmg dh berat sgt dh..Empangan dh retak..Tapi cepat2 aku amik gam tampal jgn kasi pecah..huhu..Aku kena kuat.Fuhhhhh....

Aku doakan semoga abah cepat sembuh..
Everyday aku doakan kesihatan Mak & Abah..
Everyday aku brdoa semoga Allah swt hapuskan segala dosa2 mereka..
Everyday aku brdoa Allah swt tempatkan mereka dikalangan insan2 yg Allah swt kasihi.

Tangan merekalah yg membelai aku..
Tulang 4 kerat merekalah yg bekerja kuat mncari rezeki utk aku..
Mata mereka lah yg tajam melihat perkembangan & aktiviti aku..
Mulut mereka lah yg berbuih menasihati & mengajar aku..

Walau seburuk mana kelakuan mereka dibelakang kita..
Walau sejahat mana perangai mereka dibelakang kita..
Ingat lah..mereka tetap darah daging kita..
Ingat lah kita agar sentiasa berdoa agar jasa mereka membesarkan dan mendidik kita diberkati Allah swt.


Ok..
Itu je..
Lebih2 kang gam yg aku tampal tu koyak..huhu



Kasih ibu bawak ke syurga..
Kasih ayah adalah selama2nya..




End

6 Months Baby Food : Puree Carrot

As Salam

Alhamdulillah..Skrg dh masuk hari 16 aku sediakan puree utk Ammar..Walaupun x setiap puree aku post..Tapi puree tetap dihasilkan..huhu..

Utk hari ke 14 aku try bagi puree pisang..Tapi Ammar mcm xmo je..Kalo pisang yg belum dproses jadi puree je Ammar suka...So kite stop buat puree pisang..Kite switch ke puree carrot plk..
Puree Carrot

Alhamdulillah...Ammar suka..Malam tadi makan siap bertambah...
Sendawa bagai..huhu

Alhamdulillah..Berjaya buat bekal ke school utk hari ini & esok...
Tadi g check up & cucuk 6 bulan..
Berat naik 100grm je..Sedih..
Nurse suh aku start bg bubur nasi + sayur + ayam yg diblend.. In Shaa Allah...Abih 4 hari ni kite start buat nasi plk ye Ammar..

Oh ya..
Skrg jadual cucuk baby dh bertukar..Kalo dulu umur 1 - 6 bulan cucuk stp bulan..Then cucuk semula umur setahun setgh...Skrg dh xde..Sekarang cucuk MMR dose 1 at age 9 mths & MMR dose ke-2 at age 2 years...Bile aku tanya kenapa..Nurse tu ckp sebab wabak MMR tu dh makin byk..So kena adekan 2 dos utk itu pada baby..

Klinik korang gitu jgk x?







End                                                                                                   

Thursday, January 21, 2016

Som Tam - Jatuh hati...

As Salam

Ini pun gambo lama dh terperap tapi baru hari ini terigt nk post..kiki

Selama ni tiap kali g kedai mkn tom yam..mesti ade yg offer kami utk try SOM TAM... Tapi aku & Hata x berani nk mkn sebab takut x sedap & PEDAS..huhu

Sekali 1 mlm gi makan dkt VECHUDA Tom Yam dekat Kota D'sara...( depan Giant )
Try la order 1... Gini haaa.... smpnya...
SOM TAM - Mangga

Memula smp..Aku pandang Hata..Hata pandang aku... Memasing buat bahasa isyarat.. 

BANYAKNYA...BOLEH HABIS KE NI???

Sekali masuk mulut....
Perrgghhhh..sedap wehhhh..lagi sedap dari kerabu mangga..kiki
Actually ade jgk somtam BETIK..org tu ckp kalo mkn som tam mangga serupa sikit mcm kerabu mangga..Takpela..next time kite try som tam betik plk ye..
Tapi serius SOM TAM ni sedap rupanya....huhu

So next time kalo g kedai ni mmg HARUS prder...
Makan gitu aje pun sodap...huhu





Ape la aku nih..mende sedap igt x sedap...kiki




End

Home made : Mee Goreng Basah Seafood

As Salam

Kelmarin Hata dgn ringan tulang 4 kerat google cara masa mee goreng basah..huhu..
Al-maklum la...kiteorg x pernah masak mee goreng..asyik failed je...

Alhamdulillah this time menjadi plk..kiki
Mee Goreng Basah

Alhamdulillah....
Kenyang kami berdua..Che mek x makan time ni sebab dh tido..huhu



Ok la kan??



End

Sotong Raja...

As Salam

Gambar dh lama terperam dalam HP..Asyik lupe je nk trf..huhu

Ok..hari ni nk cite...Hari tu 2nd time after 7 months++ kami 4 beranak ke pasar malam..Lamakan???Huhu...
Rasenye sejak awal bulan puasa last year kiteorg dh x jejak pasar malam..Semuanya gara2 ade yg keracunan & mknn x bersih...Risau jgk kiteorg..Sesapa pun x bleh kena waktu tu..Kalo Hata kena..Sapa nk jaga che mek & aku yg tgh sarat..Kalo Aku kena..Effect pada baby plk time tu..kalo kena pd che mek lagi la parah..Both of us x dpt buat kerja...huhu..Makanya..Sebagai langkah berhati2..idak la kami ke pasar malam sepanjang tempoh itu...

Ok...ni nk cite makanan ala2 uncle bob yg terbaru..mgkn pada org lain dh lama..Tapi baru bg kami yg BARU mnjejakkn semula kaki ke pasar malam..hoho
SOTONG RAJA

Subhanallah....
Besar sungguh ye sotong nih...
Memang berbaloi bayar RM10 utk seekor sbb mmg besar...huhu
Puas hati Hata makan sebab fevret dio...kiki


Ok..Sotong ni boleh dpt dkt pasar malam tepi highway DUKE..
Pasar malam tmpt lain pun ade jgk kot..huhu
Moh le try..Sedap wehhhh..Tambah plk kalo pilih hok pedas..Mmg layan..kiki





End

Monday, January 18, 2016

Mee Tarik : Salam Restaurant - Cyberjaya

As Salam

Semalam FOLLOW HATA LAGI!!!!
Kali ni g amik topi Kylo Ren yg black series plk..Aduhhhhh...haha

Lepas g amik..G singgah rumah my SIL sebab che mek nk bg barang yg aku belikn utk Sajeeda...
Lepas tu my SIL ajak g makan dkt sini..Kedai ni dkt shop lot lepas building D'PULZE shopping complex...
Aku 1st time dtg Cyberjaya nih..haha
Antara menu2 di Salam Restaurant..
1 menu RM8.00
Air boleh refill tapi 1 GELAS je sorang...Means ko nk refill 10 kali pun xpe janji gelas yg sama...huhu
Ade air lychee, jasmine tea, sirap, air berkarbonat, ice lemon tea & beberapa jenis lain..

Potion makanan ni byk ok..Kalo rase perut tu ade separuh je space-nye, baik la 1 menu kongsi 2 org..
Kalo lapar sgt..Ok la nk amik 1 menu sorg..Huhu

Mee tarik yg lembut...Rase pun cukup..

Sesapa yg x pernah pegi..nak merasa..Boleh la tgk map ni..X paham jgk..Sila guna WAZE..kiki




Ok..Dah lepas teringin nk mkn mee tarik..huhu





End

Baby Gift Hamper lagi...

As Salam

Sabtu aku follow Hata mncari barang.. Then terus g rumah ex-classmate mase form 5 dulu dkt Taman Dato'Harun. Smp2 je terus dpt mkn MEE TARIK..not bad jgk la..Tapi malamnya perut aku buat perangai..Mujur x teruk..huhu

Kali ni aku buat hamper yg simple je..Janji IKHLAS..haha.
Baby Gift Hamper..
Ok la ni kannn..
Aku xde mase sgt nk deco gempak2..
So buat la se-simple yg boleh...kiki
Jangan Jeles ye Ammar..kiki

Alhamdulillah Ammar skrg dh start makan..
Alhamdulillah aku berjaya jgk buatkan puree utk Ammar..
Alhamdulillah hari ini berjaya bawa bekal puree pertama Ammar ke taska..
Harap2 teacher bagi ikut timing yg aku bgtau...huhu

Dah xmo duk diam2 dh dlm kete...
360 Darjah berpusing sini sane..
Kalo boleh..Tudung aku tu pun die nk twist 360 darjah yg sama..haha





End

Thursday, January 14, 2016

Boat Noodle : Ikano

As Salam

Kelmarin mase blk kerja singgah IPC kejab sebab Hata nk mencari brng...
Settle mencari g cari makanan la pulak..
Nampak kedai ini & terus rase nk try sebab sebelum ni tgk member upload gmbr dkt FB bertingkek-tingkek mangkuk dieorg bersusun..huhu
Selfie sekeping sementra tggu Hata mncari brng... 
Ayuthaya Beef Rice Noodle..
RM1.90 / bowl
Comel sgt mangkuknya...
3 suap je dh habis..huhu
No wonder la bertingkek2 mangkuknya baru rase kenyang..haha
Kami amik 9 mangkuk hari tu...huhu 
Che mek acah2 je mkn...
Pdhal amik sikit je...
Lgpun noodle ni agak pedas sikit..huhu




Ok..
Dah merasa dh mkn sini..
nnt kalo org brcerita xde la aku nganga..huhu






End

Baby Toy : Baby Taggies

As Salam

Tertarik dgn product yg mula fames skrg nih..

Baby Taggies..
Baby Taggies

1st trial...
Need more improvement..
Ini jahit utk suka2 je..
Next time mgkn boleh perbesarkan dasar & add on bell dlm tu..huhu



Now otw nk jahit carrier pad.

#sayajual
#sayanakjuallah




End

6 Months Baby Food : Puree Apple

As Salam

Alhamdulillah...Misi utk buat 1st puree utk Ammar berjaya..kiki
Utk 1st 4 days ni aku mulakan dgn bagi PUREE APPLE dulu...Nak tgk macamane penerimaan Ammar...
Alhamdulillah..Habis 1 tupperware kecik tu..huhu
PUREE APPLE

Cara penyediaan yg mudah..
1. Kupas kulit apple..
2. Potong dadu - supaya cepat empuk masa kukus.
3. Kukus apple smp lembut.
4. Biarkan sejuk.
5. Blend or lenyek hingga halus..
6. Letak dalam tupperware.
7. Simpan dlm peti sejuk.

Utk puree apple / buah-buahan, biasenye kena prepare setiap hari..
X berapa elok kalau dibuat stok..Risau buah masam..
Ammar...
Muka happy dpt mkn...huhu








End

Sewing : Baby Bandana & Baby Pillow

As Salam

Mood menjahit kini kembali..Huhu

Alhamdulillah..Siap jgk :
Baby bandana & Baby Pillow

Kali ni buat fesyen gini plk utk mmbr aku yg baru sebulan dpt baby boy..huhu..

X susah rupanya jahit baby bandana ni...huhu..

Lepas ni boleh buat byk2 utk Ammar...kiki




#sayajual
#sayanakjuallah



End

Monday, January 11, 2016

Kisah Ammar : Baby Feeding Tools

As Salam

Alhamdulillah..hari ini genap usia Ammar 6 bulan..
Aku dari usia Ammar 5 bulan dh EXCITED benor nk beli brng2 utk mknn Ammar..hahaha..
Pantang tgk brng2 comel yg berkaitan dgn baby feeding mesti pandang 3 - 4 kali..haha
In Shaa Allah..hari ni harap2nya sempat la masakkan 1st puree utk Ammar..huhu
NUBY - Tempat tenyeh puree Ammar...
ToyRus food container..
Tommee Tippee spoon..ini yg boleh tukar warna if makanan tu panas..
Ice cube container with LID..
Baby food storage dr pelbagai size...

Lunch time nnt kalo sempat nk g beli buah utk bekalan Ammar esok....huhu




#sayaibuyangexcited
#babyfoodtools



End

Sewing : Baby Bib & Baby Pillow

As Salam

Sabtu petang plan nk g melawat kawan Hata yg aku dh kenal since 3rd day aku & Hata kenal...Agak2 dh brp belas tahun tu???huhu

Bile bab baby2 nih aku punya semangat mula la semacam..Haha..

Gile beli brng baby yg loose...Add on brng yg x pakai lg dekat rumah dan jahit sikit yg simple2..huhu

Maka terhasillah ini :
Baby Bib & Bantal Bayi berlekuk...
Tang bantal tu aku x buat renda2..x sompek..haha
Barangan baby yg loose & buat hamper sendiri...
Baby yg kami lawat...

TAPIKAN...

Masa baby bib ni dh siap..che mek SIBUKKKKK sgt mcm duk adjust2 dkt tengkuk die..Risaukan kot2 melekat plk kotoran dgn baby bib tu, MAKANYA..aku pun jahit la lagi 1..DARI KAIN yg sama...Sabar aje la..Mujur x susah..kalo idakkkk..mmg aku jadi "mak kau hijau"..haha
Che mek & Bibnya...
Hai lah anak..huhu

Ok la kan??? Janji ikhlas..Mane tau boleh jual...kiki

In Shaa Allah, next week g melawat kawan aku mase form 4 pulak..
Skrg tgh OTW nk buat baby bandana plk sebab my fren dpt baby boy..huhu



Ok..nnt dh siap baby bandana aku up cite dkt sini ye..huhu...

#sayajual
#sayanakjuallah

huhu

Badan kena hinggap selesema...
Rasa ting tong je..haha

End

Wednesday, January 06, 2016

TEACHER is NOT A BABYSITTER

As Salam

Terpanggil-panggil..Terlambai-lambai plk nk up entry ni..hahaha..

Last 2 days teacher school Qaisara add aku dlm group. So that any activity or update parent boleh tau secara terus. Sebelum ni hanya nombor Hata aje yg terlibat..Skrg nombor aku pun terlibat same...Adoiiii..bukan x mo tau activity anak dekat school...Tapi aku malas melayan soklan2 ibu2 budget IBU/BAPA PRIHATIN ni...haha..

Pada aku TEACHER IS NO A BABYSITTER to your son or daughter .
Pada aku x perlu la nk tny dalam group soklan2 gini :

" Adam tgh buat ape tu? "
" Adam dh makan ke teacher? "
" Adam nangis lg tak? "
Teacher x jawab...SENTAP...Pdhal time tu teacher kena tgk anak2 didik yg lain jgk..
Teacher jawab...MAKIN BERJELA pulak soklan dieorg...

Bile teacher upload gmbr activity student..Soklan gini plk keluar :

" Eh..Mana Adam? dia x buat ke? "
-- Just because of gmbr anak die xde dlm tu---

Bile teacher jawab... " Ada..Tapi tak sempat nk amik gambar die tadi "..
Boleh pulak parent ni jawab :

" Tak sempat ke mmg sengaja x ambik ? Dah byk kali sy tgk gambar Adam takde..This is not the 1st time. Please be professional sikit teacher.."

La...boleh plk gitu? Kalo nak teacher amik gambar stp student..Parak la usage internet dieorg wehhhh... Ko bayar yuran anak ko utk dieorg jaga, ajar & bagi makan minum je..Amik gambo tu x termasuk dlm package.. Zaman xde whats app dulu xde plk teacher sanggup hantar MMS pd stp parent utk update activity dieorg dkt school... Ini kire EHSAN dari teacher nk update parent.

Aduhhhhh... Pening + letih dowhhh aku tgk ayat2 mak2 skrg nih...

Pada aku..kalo nk tny pasal anak kite sorg..Ape salahnya PM je teacher tu...

Teacher bukan monitor anak ko sorng je..Kalo 10 parent tny & mintak mende sama...
Mane masa yg teacher ade utk monitor activity anak ko?

Fikir la sikit...
Pada aku, dh cukup bagus dah bile teacher update activity anak2...
Blk school nnt bukannya kite x bleh tanya anak ape yg die buat dkt school...Apa yg die makan..
Ajar anak mcm2 boleh..Takkan tak boleh ajar anak jawab soklan yg kite tanya..

Kadang2 aku hangin je dgn parent dkt dalam group ni...
Tapi aku malas nk layan...
Kalo rase melampau sgt nnt... Tak mustahil aku bersuara...huhu
Nyaring je mcm princess fiona dalam cite SHREK.. Menyanyi dgn burung smp MELETOP burung tu...hahaha


Ok..Itu je nk cite..
Bukan nak BUDGET BAGUS...
Tapi fikirlah secara rasional ye...huhu


Sejak usia menginjak ke-3 series ni..
Rase mcm perkara remeh temeh ni x payah la nk dijadikan issue yg memeningkan kepala...huhu



End

Wordless Wednesday : #54

As Salam

Biarkan gambar yg introduce diri masing-masing..hahaha




End

Monday, January 04, 2016

Daun Semambu...

As Salam

Semalam ptg g jmp ustaz Zul sebab badan Ammar naik 1-2 butir ( mcm kena gigit nyamuk ) yg hilang dkt lengan (contoh) pastu timbul dekat peha plk.. Gitu la situasinya.. My SIL mcm org kelate panggil "kenay"...org perak x sure panggil ape..haha..

So smlm Ustaz Zul mintak kami bawak daun semambu, air mineral & air kelapa..

So pada yg x berapa nak kenal daun semambu.. (macam aku & Hata )...Nah..Moh kite kenal sama2..Huhu
Pokoknya agak tinggi..Payah jgk la Hata nk amik semalam..Last2 pinjam bangku tukang jual air kelapa utk capai dahan yg paling rendah...huhu
Daun Semambu
Closed Up sikit...huhu
Ammar sy yg demam...

Daun semambu ni dihancurkan dengan air & mandikan pesakit tanpa mengelapnya..Biar kering sendiri. Lepas tu bg minum sikit air kepala tu..kasi sejuk badan & keluarkan butir2  mcm kena gigit nyamuk ) kalau ada..kalau x keluar pun xpe...Janji lepas 3 kali mandi air daun Semambu..Butir tu xde dtg lg...

Kebetulan plk badan Ammar agar dedar semalam...
Alhamdulillah..Lepas 2-3 kali aku rendam Ammar..Mandikan dengan air daun Semambu & bg minum sikit air kelapa...Panasnya dh kurang / xde dah...Dh mcm back to normal...

Sambil mandikan dgn daun tu..Kite jgn putus brdoa semoga usaha kite ni diperkenankan OlehNya..Kita hanya berusaha...Allah yg tentukan..Lepas dah buat semua..Kita tawakal aje la semoga segalanya dipermudahkan...betul x?



Daun ni jgk dkatakan AMAT MUJARAB bagi mereka yg kena DEMAM CAMPAK...


End

Azam Tahun Baru

As Salam

Selamat Tahun Baru semua...huhu

3 hari x update belog..betul2 rase mcm menyambut kedatangan tahun baru..Pdhal activity tetap sama je mcm biase..huhu

Walaupun ade je status " Tahun baru saya 1 Muharram..Bukan 1 Jan "...
Pada aku itu terpulang pd anda..Sebagai org Islam..memang semua pun tahu ttg itu kan?
1 Muharram mmg kite dah siap2 brdoa..1 Jan..Sebagai memeriahkan suasana je...huhu
31 Dec hari tu aku & Hata g IKEA...Dinner dkt sane & jalan2 dlm ikea cuci mata...Tgk dkt luar dh siap2 tutup jalan & dh ade stage..Tapi aku & Hata xde plk tergerak nk g tgk...Habis byr hasil rembatan..terus blk..Lgpun hujan renyai2..Kalo x hujan pun rasenye x bwk che mek & Ammar ke sana..Suasana bingit sgt..Risau plk dgn che mek & Ammar...

Ok..Tutup cite ttg cara & semangat sambutan new year...
Kite sambung AZAM TAHUN BARU pulak...huhu

Alhamdulillah, Azam tahun 2014 & 2015 aku terlaksana tahun lepas...
1. Nak tambah cahaya mata...Alhamdulillah dapat Ammar..
2. Nak jadi bisnes women..Alhamdulillah tercapai juga walaupun hanya kecil2an..
3. Nak dapatkan mesin jahit...Alhamdulillah dapat suprises gift dari Hata..huhu
4. Nak lebih menabung.. Alhamdulillah both of us berjaya mndisiplinkan diri menabung walaupun x ikut schedule..At least ade la simpanan sikit2..Utk kecemasan..Huhu

AZAM TAHUN 2016...

1. Harapan semoga aku lebih fokus dalam mnjahit...Berangan nk ade product sendiri...huhu
2. Semoga bisnes yg aku buat sekarang terus-terusan berjalan...
3. Menabung dengan lebih sistematik utk aku & Hata serta utk che mek & Ammar...
4. Kurangkan berjimba on weekend..Haha

Jadual menabung aku & Hata yg baru...

Skrg schedule ni tgh VIRAL dlm FB...
Nampak x begitu membebankan sebab saving by week..
Moh le kite try..Doa2 la semangat ini terus ISTIQAMAH dalam diri..Amin..huhu




Ok..Setakat ni 4 tu dulu kami berdua nak buat...
Ttg ibadat tu mmg dh semestinya..Tapi rasenye x perlula aku senaraikan dekat sini..Nnt nmpk riak plk..huhu..Biarlah itu jadi urusan aku dgn Allah swt.kan??

Time lunch nnt nk lari gi cari balang kejab..huhu




Ok..Ape azam baru korang plk?





End