About

Wednesday, January 06, 2016

TEACHER is NOT A BABYSITTER

As Salam

Terpanggil-panggil..Terlambai-lambai plk nk up entry ni..hahaha..

Last 2 days teacher school Qaisara add aku dlm group. So that any activity or update parent boleh tau secara terus. Sebelum ni hanya nombor Hata aje yg terlibat..Skrg nombor aku pun terlibat same...Adoiiii..bukan x mo tau activity anak dekat school...Tapi aku malas melayan soklan2 ibu2 budget IBU/BAPA PRIHATIN ni...haha..

Pada aku TEACHER IS NO A BABYSITTER to your son or daughter .
Pada aku x perlu la nk tny dalam group soklan2 gini :

" Adam tgh buat ape tu? "
" Adam dh makan ke teacher? "
" Adam nangis lg tak? "
Teacher x jawab...SENTAP...Pdhal time tu teacher kena tgk anak2 didik yg lain jgk..
Teacher jawab...MAKIN BERJELA pulak soklan dieorg...

Bile teacher upload gmbr activity student..Soklan gini plk keluar :

" Eh..Mana Adam? dia x buat ke? "
-- Just because of gmbr anak die xde dlm tu---

Bile teacher jawab... " Ada..Tapi tak sempat nk amik gambar die tadi "..
Boleh pulak parent ni jawab :

" Tak sempat ke mmg sengaja x ambik ? Dah byk kali sy tgk gambar Adam takde..This is not the 1st time. Please be professional sikit teacher.."

La...boleh plk gitu? Kalo nak teacher amik gambar stp student..Parak la usage internet dieorg wehhhh... Ko bayar yuran anak ko utk dieorg jaga, ajar & bagi makan minum je..Amik gambo tu x termasuk dlm package.. Zaman xde whats app dulu xde plk teacher sanggup hantar MMS pd stp parent utk update activity dieorg dkt school... Ini kire EHSAN dari teacher nk update parent.

Aduhhhhh... Pening + letih dowhhh aku tgk ayat2 mak2 skrg nih...

Pada aku..kalo nk tny pasal anak kite sorg..Ape salahnya PM je teacher tu...

Teacher bukan monitor anak ko sorng je..Kalo 10 parent tny & mintak mende sama...
Mane masa yg teacher ade utk monitor activity anak ko?

Fikir la sikit...
Pada aku, dh cukup bagus dah bile teacher update activity anak2...
Blk school nnt bukannya kite x bleh tanya anak ape yg die buat dkt school...Apa yg die makan..
Ajar anak mcm2 boleh..Takkan tak boleh ajar anak jawab soklan yg kite tanya..

Kadang2 aku hangin je dgn parent dkt dalam group ni...
Tapi aku malas nk layan...
Kalo rase melampau sgt nnt... Tak mustahil aku bersuara...huhu
Nyaring je mcm princess fiona dalam cite SHREK.. Menyanyi dgn burung smp MELETOP burung tu...hahaha


Ok..Itu je nk cite..
Bukan nak BUDGET BAGUS...
Tapi fikirlah secara rasional ye...huhu


Sejak usia menginjak ke-3 series ni..
Rase mcm perkara remeh temeh ni x payah la nk dijadikan issue yg memeningkan kepala...huhu



End

No comments: