Drama : Makbul

As Salam

entry:layan drama

Sejak my MIL take care of my Qaisara last mth...kami 1 umah layan drama kat atas...hu3

smpkn my Qaisara pon layan...
tiap kali lagu cite nie kuar...musti my Qaisara akan laju2 langkah g depan tv & dongak sambil mulot ternganga & sengeh... =)

& when everytime aku nyanyi lagu nie pon my Qaisara akan tenung aje muke aku sambil sengeh jgk....hu3

layan jgk cite nie...
cite yg mmbw kesedaran pada diri aku sndiri ..yg kadang2 kite pandang remeh / wat xtau aje...hu3

berusaha la aku nk carik lirik nie..
thx to google yer... =)


KU BERMOHON PADAMU...

Astaghfirullah....
Astaghfirullah....
Astaghfirullahal 'adzim..
al ladzii laa illa ha illaha
huwal hayyul qayyum...
wa atubu illaik...
amin..amin..amin..amin...

Ku bermohan..padamu ya Allah...
Tetapkn iman ku...
Sentiasa padamu...
Berserah padamu

Sesungguhnya..
Solat serta ibadahku...
hidup dan matiku..
Hanyalah untuk mu...Hanyalah untuk mu

Ya Allah
Laillahaillalah...Laillahaillalah...Laillahaillalah...

Ku bermohon padamu...
Tiap detikku mngharap kebaikan mu...
Lindungi aku...selamatkanlah...
Dari seksaan mu yg azab sengsara...
Laillahaillalah...Laillahaillalah...Laillahaillalah...

Ku bermohon padamu...
Permudahkan segala urusan...
Rahmatilah segala pemberian...
Kurniakanlah aku dunia & akhirat...
amin..amin...amin..amin..


Layan....


end

My Qaisara - Progress @ age 8mths...

As Salam

entry : saje nk story2

Smlm genap my Qaisara 8mths...sekejab bebenor rasenyer mase berlalu...bau dlm labour room pon still aku bleh igt lg...=P
name : Siti Qaisara weight : 2.98kg born on : 28th October 2010 ( 20 Zulkaedah 1431) time : 2.46am
nie la my che mek time lahir...
Deliver pkol 2.46am...tp pkol 6.30am baru dpt pegang sbb aku
kene jahit smp 2jam...
trus krem kaki...huk3

nie time umo 2mths...
time nie sgt mnguji aku & hata
sbb time nie..my Qaisara pegang reward mnangis no.1 dlm apartment aku... =)
tiap2 mlm lps maghrib aje mmg aku & hata
bersiap sedia tuk utk..hu3
nie time bile my Qaisara dh pandai sengeh...
age @ 3mths++
walau pandai sengeh & blaja nk menerap...
tp reward masih die yg pegang...
smpkn aku kene g jmp ustaz kat puchong...
baru la..alhamdulillah dh x de ape2 lg... =)
age 4mths++
my Qaisara dh pandai mnerap...
tu mulut kecik tu x aboih2 nk mnyembor smpkn
rambut aku nie tiap kali nk sikat ker...
syampu ker...sure gugur mcm org potong rambut byknyer...
keh3..btol ker rambut gugur sbb bby sembur???
ntah..aku ikot jer ckp prg dulu2...ek3
her hair masih malu2 nk tumbuh.... =(
@ age 5mths...
nie bln yg paling menduga aku & hata
sbb this mth la my Qaisara mmg x sehat langsung...
masok HKL smp smggu tp xde ape2 perubahan pon...
+++ plk jmp doktor HAIWAN...mmg bangkai sgt...
age 6mths ++
umo nie pon my Qaisara terpaksa masok spital lg...
but this time aku pilih pusrawi...
alhamdulillah...walaupon mmg MAHAL...
tp my Qaisara sehat... =O
pic nie time lg bbrp hari aje my Qaisara nk masok umo 7 bln...
aku x berani nk blikn walker nie awal2 sbb risau pinggang die...
time nie jgk aku berusaha keras nk bg mknn terbaik kat my Qaisara...
age 7mths++
time nie mcm2 perangai sudah ade...
dh pandai :
sayang ibu & ayah...
pok amai2..tp kite kene tadah tgn then baru die tepuk tgn kite.. =)
dh pandai wat memek muke mcm sedut hingus...
sejemput aje hidungnyer bile wat gitu....ek3
Latest Pic my Qaisara...
che mek nie rambut die mmg segan btol nk tumbuh...
mcm2 minyak dh aku letak tp same jgk..ade la sket2..mgkn respon die lmbt kot... ??
skrg dh rase lapang sket nk jaga sbb tiap2 mlm dh x nangis mcm dulu...
nk tidokn pon senang jgk...
x payah dh aku nk dukung...berdiri smp badan goyang kiri kanan nk tdokn...
no more pacifier....kalo die gian sgt..aku bg jer BF...hik3
skrg kalo bgn pg2...care terbaik die nk kejutkn aku / hata
is golek2...smpkn kadang2 bontot kat muke aku...ha3
manyak cantik parking bontot...
alhamdulillah skrg my Qaisara dh pandai mkn bubur nasi...
kadang2...klo time aku mkn roti...
nmpk my Qiasara mcm nk, aku suapkn aje...
bia die rase..kalo x sedap kite hulur ke mulot..die tutup...
kalo sedap bg die..kite hulur, mulot dh ready tuk terima mknn...
ek3

so far ini dulu update abt my Qaisara...



nk cite lg mende lain..tp tgh carik mood....ek3



end


Berpeluh mngejar masa...

As Salam

entry:Pls Give Me Extra Time..!!!!!

2..3 hari nie rase mcm masa sgt suntuk...x cukup utk aku buat itu & ini...

Previous entry aku ade story popiah simpol..
Alhamdulillah dh ade order dh..

Jadi dgn semangat "order" yg ade tu...aku pon bertungkus lumus la curik2 mase yg ade tuk siapkan order..hik3

mmg kelam-kabut la sbb 1st time amik order...alhamdulillah berjaya...keh3

tp mmg x cukup mase sbb lately my Qaisara berperangai baru...x mo berlekang dgn aku... ???
aku nk bangun g cuci plate mknn die pon..mnangisnyer...ya Allah...mcm sakit sgt2...

at last hari tu aku buat serunding sambil pangku my Qaisara..risau yg amat2 aku...tu pon berdepa tangan aku nk mngaco serunding tu..mujo la che mek nie dok diam aje..kalo x ade aku tutup api dapo & dok mngadap die aje...hu3

mcm td..b4 g keje aku nie berusaha la sepantas mungkin tu goreng kepek lidah buaya...adoi..brtunda-tunda...mcm2...tp alhamdulillah..aku keje pkol 2.45pm...

1:20pm - siap goreng
1 :35pm - siap bg lunch kat my Qaisara
1:50 - baru dpt mandi tuk g keje...
2.10pm - bersiap tuk g keje...
2.40pm - smp opis...

esk aku off day..so aku hrp dpt siapkn popiah simpol plk.... =D



x dpt nk update lg story kat kg sbb pic dlm DSLR...x trf2 lg..nnt dh trf aku update yer.. =)



end

Meal @ Subang Skypark...

As Salam

entry:not bad.. =D

Ari Selase aritu aku,hata & Qaisara htr my MIL & FIL kat Subang Skypark...Dieorg kene blk klate sbb my BIL yie ade kursus sbln kat Nilai...so my MIL have to help him to pack all the stuff la...then my FIL ckp..kalo rase bosan dok umah..nnt on July..dieorg akan dtg KL smule..aku x kesah as long as x mnyusahkan dieorg...hu3

Their flight on 8:20pm...Kami smp sane pkol 7pm...sementara nk tggu broading time...kami lepak kat mini food court yg ade kat area Big Apple...kami g la mkn kat 1 kedai nie...ala2 chinese food but HALAL... =)

Layan Our Meal time.. =)
nie kuay teow sup...
ala2 mcm kat Oldtown White Coffee...
nama saintifiknyer aku x igt.. =P
rasenyer not bad...lg sedap kalo mkn dgn cili potong & kicap.. =)
nie plk mee halus goreng...
rasenyer sedap jgk..
tp aku rase...mee nie mcm yee mee yg die lembutkan.. =)
me & my Qaisara... =D
my Qaisara & hata...
pic lps send my MIL & FIL kat pintu boarding...
mujo x merengek mcm ari tu...ki3

Lps htr nie kami trus blk sbb time dh pkol 8 lebih..parking kat sbrng airport..hata plk xmo U-Turn tuk amik aku & Qaisara kat lobby..terpaksa la aku & Qaisara ikot bontot hata g parking...mmg la parking nyer dekat aje dgn tangga tu..tp kalo dh mlm tu..mlm jgk..

smp umah...time nk tido my Qaisara mcm mngigau..aku rase nk smackdown aje hata sbb degil...aku xmo wat ape2 spekulasi...tp budak2..mcm2 bleh jadik..tu pon dh abih ayat dh aku bc spjng berjln ke parking...


end

Popia Simpol...

As Salam

entry:raye..raye..raye...

Raye tahun nie aku nekad nk carik duit raye lebeh sket sbb dh br-3..hik3

so dgn semangat yg ade..mase aku blk kg 4 hari ari tu..aku pon menuntut la ilmu dr kakak2 aku...aku nie dh la daif bab2 nie..keh3
aku nekad tuk wat popia simpol...ek3

so ini la hasilnyer...aku nk jual...sape minat bleh PM me yer...
hanieza.mzamri@gmail.com


end

Fire!!!..Fire!!!!..Fire!!!

As Salam

entry:latihan kebakaran...

Arini aku keje ptg..tetibe pkol 3.50pm mcm tu loceng kebakan berbunyik dgn kuat ditambah dgn warning dr security person...btau ade kebakaran & sile bergerak keluar dr bangunan...terus aku logout...kemas2 beg..& berarak beramai2 turun dr LVL 11 ke lobi...mule2 aku mcm blur2...

then smp kat bwh baru la tau...tu hanya latihan kebakaran...hampagas ok...aku nie dh mcm2 rase..kepala lutut nie mnggigil dh...
nie la building yg wat latihan kebakaran tuh... =)
angkatan 1 building bergerak keluar...
mcm kat expo.. =|
Our Dato' pon join.. =)

1/2 jam kmudian...
keberangkatan staff masok ke building...
igt kn lama lg la...huk

bile dh tau..itu latihan jer..mule la nk brgambo
mcm x pernah masok building...
mcm activity lawatan sambil bekerja...keh3
infront of our office lobby
bergambo lagik!!!ek3

b4 this pon ade jgk..tp yg tu mmg btol2 kete terbakar kat car park B2...mmg agak seram la sbb siap ade bomba dtg...hu3..



arini mmg keje mcm tonggang langgang sket..tp still bleh cntrl...hu3



end

Cutest Baby Smiling Contest...

As Salam

entry: contest

Arini baru berpeluang tuk wat BW...then jmp contest nie...1st time aku pertaruhkn my baby...ki3

Contest nie dr BLOG SINAR RAUDAH
nie pic yg aku dpt carik..my Qaisara smiling bile tok bah agah.. =)
Baby Name : Siti Qaisara
umur : 7mths++
Mothers Name : Its Me... Nieza.. =D


the term & Condition sgt senang... :

Terbuka kepada semua blogger di Malaysia mahupun di luar negara..kalau berada di luar sane pastikan anda mempunyai alamat di Malaysia..
  1. Buat satu entry bertajuk Cutest Baby Smiling Contest lain tajuk tidak di terima, harap maklum!
  2. Letakkan banner di atas pada entry korang..wajib tau! di ulang sekali lagi wajib ye!!
  3. Add blog Sinar Raudah di dalam bloglist korang dan wajib menjadi follower Sinar Raudah..
  4. Upload sekeping gambar si manja , kalau dapat yang candid lagi bagus dan gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio.
  5. Sekiranya yang tiada anak dan ingin turut serta pun boleh, upload la gambar anak sedara ke, anak rakan sepejabat ke, anak jiran ke, janji haruslah minta kebenaran..
  6. Boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger tapi make sure bukan gambar si manja yang same dan sekeping gambar untuk satu entri..
  7. Si manja hendaklah berusia 1 hari - 3 tahun pada hari entri ini di tulis.
  8. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA SI MANJA , UMURSI MANJA dan NAMA IBU SI MANJA..kalau mengunakan gambar anak sedara, anak jiran , anak rakan sepejabat just letakan saje name korang n buat dalam kurungan anak sape..
Hadiah pon best dr : DAC Boutique Online

Member yg aku tag :

cik ira
zaliyati



more info bleh click banner tu ek... =)

end

Thx Jusco,,,,

As Salam

entry:mini shopping..

aritu..(x igt ari ape) aku & hata g JJ alpha angle tuk bli tako tao...then terigt plk x renew lg JCard...
then dlm keadaan yg agak rushing...aku, hata & Qaisara pon gi la renew la...Lps renew the staff btau...

"..kak..nnt g kaunter sblh yer..ade voucher rm40..."
dh pangkat kakak rupenyer aku nie yer...hu3 ---> statement org x sedar diri skejab...kikiki

sambil tggu dbk tu isi form redemption segala...smpt la aku tny brp pon aku...
skrg nie nk redeem point just bleh redeem dgn voucher aje...no more brng2...rase mcm rugi plk nk redeem dgn voucher..sbb kalo 1500points baru dpt rm10...mcm x berbaloi jer.. =)

anyway...thx to JJ..aku nie bkn la shopping byk sgt pon...tp ok la dpt voucher rm40..dpt free..ek3

nnt la blk dr kg or dpt gaji nnt aku gunekn..sonok sket gune time ade pitih..kalo stakat cukup2 mkn...kim salamzzz aje la..xde feel langsung..terkemut2 nk shopping...terkire2 budget... =)


ade x-opismate aku dulu..cmpny baru die bg rm500 voucher...pergh!!!!gile byk..mcm2 boleh bli tu...hu3


bestnyer kalo dpt cmpny yg mnjafa kbajikan pekerja...
aman damai bersemangat aje keje... =)



end




Berkobar2...

As Salam

entry:blk kg!!!!!!

esk pepagi hari aku,hata & my Qaisara akan kelik Perak...dh 4 bln x blk..kakak2..mak & abah dh bising dh tny..huk3

kelmarin aku kol my k.nyah sbb die send msg nk mnt MMS gmbr Qaisara..bile aku btau nk blk Jumaat nie..suara die bertukar mcm ceria aje...

aku dh plan mcm2 dh ape nk buat blk kg nie...
nk bg kain pasang kat k.yang tuk jahitkn baju kurung Qaisara la...
nk siapkn order pillow case bdk opis la...
&&&&&&&
kalo ade pitih lbih aku igt nk buat knduri kesyukuran kecik2 sbb my Qaisara dh sihat & dgn rezeki yg Allah bg pd fmly kami skrg.. =)

mlm td pkol 2am baru aku & hata dpt tdo sbb mngemas rumah & beg... =)
dpt tdo 4 jam jer...tu pon x nyenyak sgt sbb aku risau x dgr bunyik Alarm...hik3


Doakan perjalanan kami Slmt Pergi & Blk KL smule yer... =)


SORRY to all my fmly sbb dh lama x blk..bkn sngaja..tp keadaan yg x mngizinkn...
mcm2 perkara jadi dlm masa 4 bln lps... =)




end

I Feel It...

As Salam

entry:earthquake..

Smlm time dlm pkol 11am aku tgh berckp dgn cust..tetibe aku rase kerusi aku bergoyang kiri & kanan...aku undur sket ke blkg sambil tgn pegang meja..gegar jgk sket2...lutut aku tetibe mengeletar..dlm opis aku ade la 2 - 3 org yg rase same mcm aku...

then tgk kat FB my fren update kate kat gombak ade mcm gegar...then update lain plk btau kat Putrajaya...

pergh!!!
mmg sejuk dh kaki ..tangan aku nie..tetibe trigt sume org kat kg...hata & my Qaisara..
trus sms hata tny ade rase ape2 x kat umah???

then mngement opis aku plk announced..rupe2nyer ade earthquake kat Sumatera..kat christchurch pon ade jgk...& everything is under control..(means..xyah nk kuar dr building)...

Risau aku..skrg nie..earthquake siket negara kite cpt aje terase tempias2nyer...

Igt lg time aku study kat PTPL dulu..aku dh dok umah sewa dh...time tu cuti...so aku luangkn mase aku tuk bc novel (sbb dulu kutu novel..huk3)..tgh2 syiok mmbc novel atas katil.(.sambil mngadap cermin yg tergantung kat dinding)..tetibe aku rase katil aku bergoyang...pdhal aku duk sorng aje atas katil tu...dh la katil tu kat tepi dinding..sgt mustahil la kalo nk goyang2 kan???
then aku duk senyap..rase lagi..this time cermin kat dinding pon ikot goyang jgk..pdhal sliding door tutup...aku dh cuak dh..trus packing bag..kol spupu aku yg kat cheras suruh amik kat Kota Raya...xde la aku nk dok situ lama2...seriau dowh!!!!...

then mlm mase kat cheras..umah abg sedara aku plk..(merangkap anak makcik aku) umah die retak...disebabkn oleh gegaran td...maka berhimpun la kami beramai2 mnyesakkn umah makcik aku yg sekangkang kuda aje tu...tp xpe la..janji aku duk umah woreh sndiri...bkn umah org lain..hu3

rasenyer...that day la kot yg earthquake kat Indon + Penang dulu..x silap aku la...
insaf sekejab...




end

Mini Bath Tab For U...

As Salam

entry:jom mandi

kelmarin godek2 my DSLR sbb dh lama x jenguk2 dlm DSLR nie..rindu nk snap2..hu3..
tetibe terjumpe gmbr nie...time nie umo my Qaisara around 4-5mts kot..saje nk snap knangan my Qaisara mndi..hik3
skrg my che mek nie kalo mandi dlm tab die yg bujur tu...die dok main air tu mcm dok dlm kolam renang...abih basah lenjun aku mcm mandi dgn my Qaisara skali...hik3..


off topic:

smlm my MIL dtg KL lg sbb hata niece kene msok HKL..
sgt penat sbb blk keje pkol 5.30pm kuar opis & mngadap jem yg x terkata (sbb sekolah dh bukak) mnuju ke Hentian Putra dkt The Mall..then g HKL plk..dlm pkol 8pm singgah plk kat restoran nuri kat kg.baru sbb client hata nk oerder menu lg..mnunggu la plk dlm kete stgh jam..

smp umah..ltk beg..ltk Qaisara dlm walker trus masak nasi..sbb lauk hata dh bli..ek3

abih mkn sidai kain..bla..bla..bla...

at last..pkol 11pm aku dh masok bilik guling2 tdokn si my Qaisara...hu3

arini plk...
my BIL plk dtg dgn driver die sbb die ade kursus kat Jln Ipoh...Then beria plk btau hata tuk amik die kat sane & g HKL...

Luse...
ade hal penting yg akan aku & hata buat lps keje...

Jumaat..:
Blk Perak turn...smlm my k.Nyah dh bising2 soh htr MMS my Qaisara..
dh 4 bln tu x blk perak...mau x bising mak & abh ++ my kakak...
nnt diorg igt aku kedekut anak plk...
nnt aku plk yg rase bersalah...hu3

hrp2 aku ade kekuatan utk tempuhi hari2 & actvty2 mendatang nie...


end

"Our World, Their War"

Hi All...

Ok..ini 1st time nak join Nuffnang Premiere Screening sebab aku sangat2 gila suka kat movie Tranformers nie sejak dari first episode ditayangkan...aku juga suka soundtrack movie ni sebab aku juga sangat2 suka gile dengan linkin park.. =)

Memandangkan ini adalah tayangan yg terakhir untuk Transformers 3 - Dark Of The Moon yang berkisarkan tentang pencarian antara Cybertron dan Autobot untuk melawan pembohongan dalam mencari suatu rahsia...

Jadi aku berharap sangat yg aku dapat ke Premiere Screening ini bersama dgn my husband sebab kami berdua memang peminat Transformers.Bila tengok movie nie mesti bulu roma naik tiap kali dengar bunyi Autobot-autobot ni nak transform...rasa macam aku pon ada sekali kat dalam cerita itu untuk saksikan autobot-autobot ini transform dan berlawan bersama...semangat giler...
Jadi, untuk memenangi tiket ke tayangan ini..nuffnang berikan 2 pilihan (nak jadi yang baik atau yang akan musnahkan dunia) :

Pilihan A : Beritahu kami bagaimana anda akan melindungi dunia daripadacDecepticons, dan Autobot manakah yang akan menjadi pilihan anda untuk berubah melindungi bumi.

Pilihan B : Beritahu kami bagaimana anda akan menentang Autobots dan memusnahkan dunia. dan Autobots manakah yang menjadi pilihan anda untuk berubah memusnahkan dunia.

aku pilih : PILIHAN A

Kenapa? :
Sebab aku sangat sayangkan bumi ini...tempat tumpah darah ku.. =). dan aku akan berjuang habis-habisan dalam menentang sesiapa sahaja yang cuba untuk mengambil alih / memusnahkan bumi ini..

Bagaimana aku akan melindungi Bumi?? :
Aku akan bergabung dengan Autobot-Autobot baik seperti Optimus Prime, Jazz dan yang lain-lain beserta dengan askar-askar yang bersemangat waja & jitu dalam melindungi bumi dari sebarang ancaman. Aku juga akan mempersiapkan kumpulan kami dengan strategi yang terbaik beserta senjata-senjata canggih & terkini sebagai persiapan menghadapi perlawanan dalam melindungi bumi ini

mereka-mereka ini adalah salah satu kumpulan yang akan aku ambil untuk sama-sama mempertahankan bumi aku...Jadi, untuk melindungi bumi yang tercinta ini, aku pilih untuk berubah menjadi :
|
|
|
|
|
|
V
ini adalah bukti aku sangat-sangat suka dengan Tranformers &
si menawan BUMBLEBEE..
sanggup pergi ke One Utama dan bergambar dengan Chaverolet Camaro nie.. =)
Aku suka Bumblebee sebab kebolehannya dalam berubah menjadi kenderaan lain & baik hati...
kalau menyamar jadi kenderaan lain pon peratus untuk kantoi adalah tipis.. =)
macam dalam movie pertama mereka...smart sangat...

Jadi, ini salah satu kelebihan yang aku ada bila aku berubah menjadi Bumblebee sebab aku boleh menyamar menjadi kenderaan lain dalam mencari maklumat / sebarang kelemahan yang ada pada Cybertron untuk menentang mereka...


Synopsis
The Autobots learn of a Cybertronian spacecraft hidden on the Moon, and race against the Decepticons to reach it and learn its secrets, which could turn the tide in the Transformers’ final battle.


To All Blogger out there..
Kalo suke cerita-cerita begini...jangan ketinggalan untuk setainya. Untuk maklumat lanjut tentang terma & syarat klik : Nuffnang- Premiere Screening


end

Bola Sepak Piala FA...=P

As Salam

entry:adil pls...

Smlm aku & hata dh terjerit2 dh sket kat umah tiap kali hata tukar channel kat tv 1...

sakit hati giler siot dgn pengadil game smlm...berat sebelah!!!!...

mase dh tamat pon xmo jgk tiup wisel...mcm sengaja jer biakan time tu move on smp minute yg ke 96++...dh mkn rasuah ker chek???

aku sokong klate sbb aku tau kemampuan dieorg..bkn sbb hata org klate..bkn sbb khairul fahmi..bkn sbb norshahrul juga bkn sbb s.chenduru..keh3

tp kemenangan yg pihak lawan tu menang aku rase mcm x adil...

tp tu mgkn dh rezeki dieorg kot nk menang..
.IT'S JUST THEIR LUCK!!!
dh la start2 game dh main kasar...cam ape jer...

aku nk mngamuk bagai nk terbakar kat dlm nie pon tarak guna suda!!!!

so to all or sape2...
pls2 la jgn mkn byk sgt rasuah2 nie...
nnt kalo silap hari bulan ko lupe nk asingkn duit tu...
then ko bg anak,bini,cucu.cicit,cirit ko mkn...
kalo dieorg buat perangai yg x baik mcmane???
ITU ADALAH HASIL DR DUIT RASUAH YG KO DPT...

ko mkn sorng2 pon siket2 udahla..
jgn la smp ko jd hamba rasuah..mcm bangkai sgt ok...



end

Fabric Flower...

As Salam

entry:bunga..

Aku mulekn entry arini dgn bunga2..kikiki

saje je nk share dgn sumer how to make a fabric flower...mcm2 bleh buat bile dh jadi...so nie aku upload the tutorial :

simple jer...hu3
Potong kain dlm bentuk bulatan..
5 pcs...
besar bulatan - ikot suke nk size besar mane...
aku buat dlm besa tapak tgn jer...
Lipat kain smp jadi 3 segi..
Then Jahit bah. bwh lipatan...Jahit care yg same smp abih 5 kelopak & cantumkn..
Dah Siap...senang jer kan???

Actually..korang bleh mcm2 kan warna stiap kelopak..nk buat 2 kaler pon ok...tp aku saje je wat kaler coklat sbb nk matchkn dgn gaun my Qaisara yg dlm progress skrg...hu3


slmt mncuba...hu3



end


My Felt...saje Suke2..

As Salam

entry: saje suke2

Dh lama nk upload pic FELT yg aku buat utk sekian lamanyer dulu...tp x jgk aku kuarkn cite2 nie sbb sokmo lupe...kikiki..so hari nie ade blogger yg buat FELT wat blog walking...trus aku terigt hasil keringat aku dgn FELT nie..hu3
x byk mane pon hasilnyer..tp cukup la wat gatai2 tangan...hu3

so layan la design yg x seberapa nie ye...mane tau bleh wat side income dr mende nie..hu3
nie la hasilnyer...kalo free aku buat lg nk upload yer...hu3



New Room...

As Salam

entry : ruang baru

Tadi b4 g keje aku gagahkn diri tuk rajin transfer tmpt mnjahit dr ruang tamu ke bilik tetamu...more safety 4 my Qaisara...hu3

wayar x berselerak...nk iron pon senang...so ini la hasil interior design x bertauliah aku & hata...ki3..jadi la..janji selesa & senang aku nk buat keje..ki3

so from now onwards...bleh la aku mnjahit dgn senang hati & berjaya menghentikn bebelan hata ttg benang2 kain & perca2 kain yg berterabur kat lantai umah...hu3

kain kat atas board tu..aku tgh try buat skirt blang2 tuk my Qaisara...nnt dh siap aku upload ye...




end

Bercuti...tp nk bergaji...boleh???

As Salam

entry: bergaji..

Aku tetibe berangan-angan mat jenin tuk cuti bergaji dr hata on this coming fasting mth..saje..dr aku sakit hati dgn schedule skrg +++ kesian dgn hata & my Qaisara yg % tuk berbuka berdua adalah tinggi...so aku decide tuk cuti bergaji la that mth smp la ke raya....cuti raya nie pon 1 hal jgk..drpd aku berebut2 nk cuti..baik aku cuti terus aje..kikiki..

aku tgh adjust hata nie...tlg gaji kan aku..boleh????hik3

hrp2 ade la rezeki lebih bln pose nie nnt..boleh la cover duit raye...hik3

so if aku dpt "cuti bergaji" nie...mcm2 plan aku dh set..nk buat kuih raye...nk improve my sewing skill..nk buat langsir raye..kalo mampu la..kikiki


nnt kalo ade rezeki ttg entry nie aku update k...


end

Berpantang tp mcm x Berpantang...

As Salam

entry: x mcm dulu dh...

Hhhmmm..nk cite lebih2 pon nnt takut ade yg terase..tp mmg lately tiap kali aku g mane2 shopping complex...dieorg2 nie jgk la yg aku nmpk...contoh :

1.) time aku kat JJ...baby nie just pakai romper & stokin SAHAJA..si ibu plk jln tersipu2 kepit kangkang...nmpk bebenor ko masih dlm hari a.k.a dlm pantang...baby pon ciput aje...kalo dh dlm pantang buat la care dlm pantang...jgn nk berjalan sane sini bleh x??? kalo ko g klinik ker..nk naik flight nk blk kg ke aku bleh accept la...nie ko sorong..gendong anak smate2 sbb ko bosan duk umah spjng tempoh berpantang..pls la weh!!! kalo ko x syng bdn ko..pk la bby tu...ksian aku tgk bby tu...sejuk dlm aircond...

2. ) Kat tmpt same jgk - smlm...lps keje..hata ajak g JJ AU2 sbb die x lunch lg..kami just g mkn then jln jab kat bby section then lps manghrib trus blk umah...time on de way nk g parking..aku nmpk akak nie dok dukung baby yg berbalut dgn baby blanket TAPI kpala baby x ditutup..terlentang aje bby tu mngadap langit senja...si atok plk just berlegar2 depan cucu...motif???

org2 skrg nie aku tgk dh pandang ringan aje issue "BERPANTANG" lps deliver..aku dulu pon kesane kmari jgk...tp itu ksane kmari blk perak..then blk kl..then blk kl dr klate..tu pon stp kali smp destination mmg aku flat..sakit nk mam... je rasenyer...tp terpaksa la sbb aku berulang alik dr umah ke rumah...bkn ulang-alik dr rumah ke shopping complex...

nie aku tgk kat FB ade mmbr nie bini dlm pantang dh dihangkutnyer ke GENTING HIGHLAND...muke bini pucat lesi je dlm gambar..ko nie bapak ker puake???gile ape la hangkut anak ke situ...??? g la tmpt lain weh!!!! tu tmpt sgala !&87ghew jgk yg ko nk hangkut...

kesian aku tgk bby2 skrg...mak pak treat mcm anak yg baru sbln dua lahir mcm bby tu dh umo 5..6 bln...pakai romper shj - dogel2 aje bby tu...dok tayang anak time senjakala la...haihhh!!!aku x tau la plk kalo mak pak skrg nie penuh ilmu didada...kalo ade share sikit dgn aku...aku nk jgk tau ape die...kalo bby tu dh besa sket..ko pakaikn bby tu sepender dgn singlet pon aku x heran la sbb dh beso...

>> dieorg yg berjln2 nie korang x brtungku ker??? sbb aku dulu2 bertungku 2 kali shari..pepagi dgn ptg..
>> x sakit ker "bwh" korng tu nk jln sane sini??? - aku yg berjln dr perut kapal terbang ke boarding hall airport pon rase mcm nk terkoyak blk..last2 smp umah aku nangis tahan sakit...ki3..
>> kalo yg ceaser tu aku paham la "bwh" korang xde ape2..tp internal korng tu kene jg jgk weh..kang terkoyak blk jahitan ceaser tu...bernanah..mcmane???

aku nk over2 protest dieorg2 nie pon rase mcm x gune..tp aku ttp jgk wat entry nie sbb aku kesian tgk bby tu..Qaisara nie smp skrg (sejak bleh kuar nie) kalo nk g mane2 shopping complex mmg aku pkaikn seluar & baju yg stok bleh bikin PANAS!!!..time umo Qaisara 3 bln pon aku balut kemas2 jgk kasik die keep warm..ki3...mmg kate org...lain org lain style..tp aku rase kalo dh bby tu namenyer "NEW BORN" tetap kene jaga btol2 jgk...tetap x mustahil angin masok kalo ko just pakai kn bby tu romper SAHAJA dogel2...paling tidak smp umah nangis sbb perut kembung...kalo bleh kentut xpe..kalo pesen yg nk kentut pon jerit2 mcm Qaisara tu mcmane???

seigt aku la..time kakak2 aku dulu kalo dh namenyer BERPANTANG mmg 2 bln tu ko dok berlegar2 dlm umah aje..kalo keluar pon time dh sbln..berjln slow2 angkat baju bby kat ampaian kalo time tu xde sape yg ko nk mnt tlg...

ok la..pepagi dh entry yg x puas hati...kikiki
tp jari aku nie x sabo2 nk luahkn kat blog neh...
so hrp2 nnt sape2 yg baru deliver sile la berpantang elok2 yer...ko sanggup tahan sakit utk diri ko xpe..itu terpulang sbb ko x sayang badan sndiri..tp pk la bby yg kecik comel2 tu....yer...


end

Kalau Saya Dapat RM300 - GiveAway

As Salam

entry: contest berduit...

td ade blogger wat blog walking & aku pon bls kunjungan..then jmp GA nie..sgt2 mnarik ok...

so nk join just click banner nie.. :
Term & condition ade kat banner nie...

KALO SAYE MENANG DAN DAPAT RM300
mcm2 mende nk buat..but yg paling utama...
NAK BELI JAPANESE & ENGLISH COTTON
utk baju raye my Qaisara...huk3
skrg dh pames dh org pkai japanese & english cotton...
ramai yg dh jual kat blog & FB...
harga2 sume bleh tahan ikot kualiti kain...
so kalo saye menang contest nie..
save la duit tuk baju raye kami anak beranak..&
balance tu bleh wat duit raye bg kat MAK, ABAH, MIL & FIL
hu3


so saye nk tag blogger2 nie...hrp2 korang yg di tag nie rase teruja mcm aku jgk nk join GA nie... =)

-> qamarguyz
-> danial
-> nurbalqisnatasya


already fllw u & like your fanpage... =)

end

Jom Sewing2 Lagik!!!!

As Salam

entry: new dress

Arini b4 g kenduri 2 of my opismate...aku smpt siapkn my Qaisara pny new dress..punyelah lama nk siapkn...at last siap jgk hari nie & dpt la my Qaisara pkai..x smpt nk basuh sbb no more time..tp td aku basuh dh...ek3

now my Qaisara dh 7mth++ mcm2 kerenah dh che mek nie skrg...ek3
Tada!!!! nie la die DRESS nyer...
bkn senang nk jahit nie...
terkebil2 mate aku menjahitnyer...ek3
aku saje wat bahu style gini...
mempelbagaikan..ek3
Lets try it baby!!!
suke sgt tgk..!!!
last skali...
nie baju harian aku bg kat my MIL
sbg tanda terima kasih aku pd die sbb
tlg t.care of my Qaisara sbln nie...huk3
she love it... ;)

aku post nie kat FB..dan..dan la my SIL yg kat t'ganu tu soh aku buatkn pijama tuk anak die...adoiyyaa!!! aku mane pandai dowh!!!..nk wat nie pon terkial2...

nie tgh dok memikir ape fashion lg nk aku buatkn tuk my lil Qaisara...ek3

bile sesuatu yg kite usahakan menjadi...tambah plk ia dr hasil titik peluh sndiri...mmg sgt mngujakan walaupon byk yg perlu dipelajari & diperbaiki...tp bile dh menjadi...mmg aku rase nk buat lg & lagi...huk3



slmt mlm my fren & blogger...


end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top