Saturday, March 31, 2012

Mona Vie stockis employer...

As salam

Entry : rezeki

Arini aku dpt kol dr Richard from store manager Monavie yg aku gi interview isnin lps...alhamdulillah I'm selected to be their stockis clerk...hu3

Aku x dpt yg kat kedai fotostat tu...sbbnye aku x dpt nk start keje awl bulan...but this Richard can accept my starting date...xpe la gaji kecik pon..janji aku dpt pegang duit sndiri...hu3

So on 4th April nie aku akan start keje...x de dh pegi kedai...aku off day hari ahad...dieorg ikot schedule HQ kat KL...alhamdulillah jgk kedai kami pon kami dh arrange utk tutup on sunday...ha3...

Waktu aku btau hata aku dpt keje kat mona vie tu bleh plk hata trigt...no wonder la x dpt kedai fotostat tu..rupe2nyer nk dpt keje yg sama off day dgn kedai kami...ki3...so we can spend our time 2gather on the same day...xde la mcm dulu...mcm time aku keje netcare dulu..off day x tentu hala...ha3

nnt ape2 ttg keje tu aku update lg yer..
Mane la tau kot berubah plk..hu3


Alhamdulillah

End

my telepon cerdik pandai...

Friday, March 30, 2012

Mabuk manik...

As salam

Entry : manik oh manik


Start dr 1st day aku blk Perak nie...my k.yang mcm dh kemaruk dgn manik..asalnyer aku jgk la yg tunjuk..skali my k.yang trus bwk kuar stok manik yg ntah tahun bile...nk buat sample katenyer...nk print x dpt sbb aku x bwk pendrive...


Smpkn aku pon join skaki try an error buat corak2 manik mcm yg aku copy dr tenet...ha3


Kalo mnjadi tu mmg sonok la...kalo x jadi...mula la ncari contoh yg lain...ha3


Tgk la nnt dh blk klate aku try buat...skrg aku dh blajo buat bunga..hu3



Pic kat atas is my k.yang yg tekun gile blajo..ki3



End

Aiskrim milo..

As salam

Entry : nyum..nyum

Aiskrim nie mmg syiok gile bile dpt mkn..hu3

Dah lama x jumpe.. Kbetulan plk MIL k.yang jual...trus suh anak sedara g bli...

Dulu2 igt lg time sekolah rendah...suka sgt bli...

Skrg mmg susah gile nk dpt kalo kat bando...kat klate pon aku x jumpe lg..

Nk buat sndiri penyegan...ki3

End

Thursday, March 29, 2012

Chicken McBites

As salam

Entry : mcm chicken popcorn kfc jer...

Smlm flight aku smp pkol 10:30am..then pkol 11:50am smp kl sentral..trus rushing g ets counter...igt sempat la amik tren awl...skali tiket ade pkol 2 je..yg pkol 11:55am dh gerak...

Tp aku mcm bengang gile dgn staff kat kaunter ets tu...mlayan mcm nak xnk je..pastu lembabnyer..kalah tggu ubah kat klinik gomen...naik mnyampah plk aku mnunggu...ek3

Smentara nk tggu ke pkol 2pm tu..terpaksa la melangut kat kl sentral...aku decide g mkn kat mc.D..lg satu makhluk tuhan nie buat aku bengang...aku tau la that time dh lunch hour & your customer ramai..dgr la order customer nie..aku order "CHICKEN NUGGET" bukan "CHICKEN McBITES"...pastu buat muke bengang tny kat aku blk..."ye la nk yg 10 ketul ke 20 ketul???" Aku pon kerek la blk...chicken nugget dgn mcbites tu same ke???rase nk lempang jer..suare dah la mcm org indon..mc.D skrg hire org INDON ek???

Tp dsebabkn aku mls nk lama2 mngadap muka pompuan INDON tu aku pon order aje la McBites...x beso mane pon...udah mcm chicken popcorn kfc jer...

X payah la nk hire org luar keje fastfood...kalo hire utk keje kat dapo ok la...kalo bangla ke nepal LELAKI aku bleh accept lg...kalo pompuan..8 payah la..buat sakit hati jer...



End
my telepon cerdik pandai...

Sakit mate ke tak???

As salam

Entry: ye ke idak?

Pg td bgn tdo tetibe rase byk beno plk taik mate aku nie...byk dr biase..memula aku abaikn je sbb xde rase sakit...tp time mandi bile kene air rase pedih le plk...

Then bile tgk kat cermin...biji mate x merah..just my urat mate je yg merah..but sometimes gatal2 jgk la...

Aku nk tggu smp esk...
Kalo merah jgk...mmg kene g klinik jgk la jwbnyer...

End

Wednesday, March 28, 2012

Tuesday, March 27, 2012

Menang contest....

As Salam

entry : dr India.. =)

Story dh sebulan baru teringat nk cite...(nmpk beno pelupa...ek3)

Bln Jan lps aku ade enter 1 contest nie... souvenir from India...end hujung JAN..
Then mid of FEB the contest owner email btau I WIN THE CONTEST

nie buktinyer :

frommahiraduralim@yahoo.com
reply-tomahiraduralim@yahoo.com
tohanieza.mzamri@gmail.com
dateSun, Feb 19, 2012 at 12:58 PM
subjectSayanerd.blogspot.com Contest
mailed-byyahoo.com
signed-byyahoo.com
Important mainly because of the people in the conversation.

hide details Feb 19

Hi,

Congratulations!!!
You're selected as the winner of my 1st blog contest.. Yeayyyyy :D
I'm so sorry for the delayed for the announcement. I am so busy at the moment with my final exams :(
But, I promise you that I will send your prize as soon as I finish my exams.. ;)

So, can you please give me your postage details:

1)Full name
2)Address

Thanks again for joining the contest. Check out my blog for updated stories ;)

Bye!



Then aku pon reply la email tu dgn bg detail... =)
Within 2 week hadiah tu smp kat umah my MIL...
Baru turun dr kete trus my MIL tny..."orghe mano dr india bagi bare ko za..?"
Mule2 dahi aku berkerut jgk la memikir...lps tgk hadiah baru terigt...(jgn mare ye owner...ki3)

aku dpt ini :
colorfull sgt..smpkn my niece yg kat ganu tu pon tny
"..nape chik tok lukih gapo2 dale nie??"...

aku nie kalo dh skali skala aje menangnyer...kalo skali dpt tu...harus la berjimat cermat...xkan aku nk conteng kokse2 (bkn2) dlm buku nie...huk3

siap ade stiker lg kat dlm..suke sangaaaattttt!!!!....hu3


anyway..thx to the owner sbb berjaya terpilih entry aku utk dpt hadiah nie..
thx again even dh sbulan x story kat ini blog..ki3



end



Carik...carik...carik...

As Salam

Entry : try & try again

Smlm & arini kami g kedai agak lewat sket sbb smlm hata & my FIL menemankn aku g interview keje kat one of mona vie stokis...stokis tu opening on April nie...
Interview gitu gini...he said he will contact me...aku x mngharap pon...sbb tetibe rase berat jer hati nk keje situ...hu3

Then this morning aku g lg 1 interview kat area bandar KB...kedai supply machine fotostat... I'm NOT Sales Gurl yer...jd admin sajoooo.....
Interview & bg resume...he said benefit yg aku bleh dpt..tiap2 tahun dpt bonus...x kire company untung / x..if company untung byk...kalo ade rezeki bleh bg lebih la...

tetibe aku rase teruja...keh3
aku x kesah pasal gaji..sbb aku tau standard range gaji kat sini brp..aku keje nie pon sbb nk start blk isi duit dlm EPF ++++ bleh la cover duit susu & pampers my Qaisara...skrg nie pon mmg kami mampu lg...tp as back up..aku mmg kene keje...x kan nk hrpkn duit hata jer...kannnnnn....?

tambah plk aku dh biase pegang duit sndiri..
so kalo nk shopping lebey2 tu...ksian plk kat hata...ki3

aku brharap dpt job yg kat kedai supply machine fotostat tu...
Kalo ade rezeki on 4th April nie aku dh start keje makan gaji smule...hu3


ksian plk hata kene handle kedai sorg2...but what to do...we have to....


esk pg aku dh blk Perak..hopefully hata kene g Perlis within this week smentara aku still kat Perak..bleh aku temankn hata g Perlis...blk Klate tu terpaksa la hata blk sndiri sbb tiket flight aku dh bli...



end

Monday, March 26, 2012

Kleenex® Softness sample...

As Salam

entry : ade sape2 nk kasik x?

Td aku tgk advertisment kat FB ttg mende nie :


Sape minat bleh la join..kalo2 byk idea / cadangan bleh la unjurkan...mane tau..untung2 dpt voucher JJ RM100

TAPI..
Aku more alert tang nie :
Kalo ade sape2 nk kasik sample nie kat aku...
Amat la dialu2kn..bkn x penah rase this tissue...tp saje suke2 nk dpt FREE...hik3



kalo nk kasik kat sape2 pon boley...click KLEENEX SAMPLE
huhuhu



end

Sunday, March 25, 2012

My Felt....

As Salam

entry : Felt oh...Felt

Memandangkn skrg kami dh ade kedai...
so mmg brng2 equipment menjahit & kain2 felt aku hangkut skali..aku buat sndiri space utk aku bekerja dgn Felt nie...

Smlm ade sorg student form 6 dtg kedai...mule2 main tenet jer..then print..x lama lps tu dtg lg utk fotostat plk...that time die dtg tu aku nie tgh terkial2 mnyiapkn felt phone casing...baru blaja la katekan...harus la terkedek2...kahkahkah....

trus jer dtg kat meja aku & ckp..." nok tgk akak buat felt nie buleh...???"
aku plk dh mngelabah katak dh...harharhar...

Then she said..."kawe kito pon ado buat goni jugok...hok yg ado namo2 tu...die jual 5 riya so (satu)..huruf x leh lebeh dr 5..katonyer bare susoh nok dpt..."

Aku pon nganga skjab nk pahamkn...kikiki...
gile mahal wehhhh....
pdhal ko gune sekentut jer felt tu...
tp mmg x dinafikan kain ni kalo kat area sini mcm susah sket nk dpt..kalo ade yg jual pon mgkn rm2/pcs saiz A4...so no wonder la that gurl jual dgn harga yg tinggi (pd aku la...)

aku pon mngiyakan la statement bdk nie...

aku x rase lg mahalnyer mcmane kot sbb aku ade stok yg stimbun...dbeli b4 blk kl dulu...nk buat sratus keychain name tu pon buleh...but the problem is aku X TAU NAK BUAT lg...so kalo rase2 nk aku try buat boleh..tp bg aku mase smggu utk timba ilmu...boleh???...hahahaha


skrg aku just buat yg simple2 jer...jual pon murah2 jer...
aku letak kat kaunter kedai nie...kalo ade yg minat just grab & pay..hu3
xde lg rase nk jual online sbb aku nie amator...ki3



end

Makan2 @ Four Seasons Restaurant...

As Salam

Entry : Org belanja

Cite nie pon dh agak berkepuk...baru berpeluang nk story..keh3

Aritu my BIL blk dr meeting audit...then blk2 trus ajak g mkn kat restoran kat atas nie...
aku pon dgn mcm org pandai diamanahkn utk kol buat booking...x sangka nk mkn pon kene booking mcmkn makan kat hotel...ki3

Bla...bla..bla...aku pon order package set...6 menu + fresh fruit + chinese tea & add on watermelon juice 1 jug... total RM185...ok la kan?? berbaloi dgn ape yg kami mkn..kenyang tau..hu3

Layan...
Berinterprem smentara tggu mknn smp... =)
motif my Qaisara buat muke gitu????
sbb flash kot...hahahaha...
Chinese tea & watermelon juice

Menu2 kami yg sodappp!!!!!

My Qaisara yg sukekn brokoli :
alhamdulillah she loves a lot with vegetable...
mmg x semua..but at least she can accept vege...hik3


bergambo kenangan dgn budak kekenyangan...


Restorant nie halal..
Kalo rase2 nk g mkn...just visit : FOUR SEASONS RESTAURANT



end


Sambal Cili Kicap...

As Salam

entry : mcm cili kicap mihun sup kot...

Sambal nie aku blajo dr my SIL...

Layan yer...

Bahan2nyer...
Bawang Putih,
Cili Padi,
Garam,
Gula,
Kicap,
Limau Kasturi

Cara2 buat :
tumbuk bawang putih & cili smp lumat
masokkn garam & gula
ikot suke... =)
Then...
Dah masok sume & dh lumat,
bubuh kicap, & perah air limau kasturi...
& rase la sndiri..
kalo nk sedap...
bia rase tu ade pedas, manis & masin sket2...


Slmt Mncuba...!!!!!!


end

Sup Ikan Merah

As Salam

entry : jom masak2

Actually ni cite 3 mggu lps...baru arini jumpe blk gambo & baru tringat nk story..kih3

Aritu my Qaisara sgt liat nk mkn nasi...aku jadik susah hati...so google la aku menu2 baby yg sesuai..my Qaisara nie kalo mkn berkuah mmg laju...tambah2 kalo dgn sup...tp aku mls nk buat sup ayam...asyik la ayaaammmmm....

so aku pon try la bli ikan merah & try masak...

jom layan my cooking time..ki3

Bahan2nyer...

Cara2 masak...
Tumis...
bawang merah, putih, kulit kayu manis & bunga lawang
smp naik bau wangi bahan2 tu...
Then....
Masukkan air & sup bunjut..
ikot byk mane yg korng suke...
Then....
Kalo ikot style aku...
aku tggu air tu mendidih dulu...
baru masokkan kentang & carrot...
tggu smp mendidih skali lg...
then....
Dah mendidih...
Baru aku masokkn ikan merah & daun sup..
Then rase la garam nyer...
agak2 dlm 5-10mints ikan tu dh bleh diangkat & dihidangkn...
jgn lupe tutup api gas yer...har3

SIAPPPP....!!!!!

Alhamdulillah my Qaisara mkn menu yg aku buat nie...hu3



so kalo free2 bleh la sape2 nk cube..utk org demam pon ok kot...hu3


end

I'm Alone...

As Salam

entry : Alone

Ari rabu nie aku akan blk Perak ALONE...
gerak dr airport KB ke KL pkol 9:30am..then kalo sempat tghari trus amik ETS blk Perak...then on Tuesday next weeknyer baru blk klate smule..flight pkol 9:30pm...

Kali nie aku kene blk sorng memandangkn kedai baru jer beroperasi...
Hata igt nk ikot skali which is we go on wed & back to klate on saturday...
pelik kan???
kalo hata ikot skali sape nk bukak kedai?
Yie mmg x bleh diharap..aku x mngharapkn pon sape2 take of our kedai sbb kedai nie baru sgt nk mule..kalo bleh biala aku & hata aje yg handle...kalo nk hrpkn org lain...nnt kalo tersilap / tersalah ape2..aku plk meroyan x tentu pasal kannnn????kahkahkah

aku terpaksa berjauhan dgn my Qaisara utk smggu..sedey wooooo!!!!!!
aku kene blk jgn next week sbb dulu time nk pindah dr KL kami igt nk trun Perak dulu b4 sume brng dihangkut...tp as per previous entry...kebizian yg x terhingga smpkn kami x sempat nk blk...my sis pon dh sound..kalo esok nk blk baru btau..kalo janji2 nnt takut x tertunai janji...hukhukhuk...

So tiket flight pon dh bli..mujo la x mahal...huhuhuhu

aku hrp my Qaisara ok spjng ketiadaan aku...
che mek nie 1 peel die nk mnum susu kalo time aku ade mmg die x mo org lain dh pegangkn botol susu tu...nk aku jgk..even dh tau pegang botol sndiri...nk jugak aku pegang kn sbb lg 2 tangan my Qaisara buat aktiviti lain...ulit tutup botol la...mcm2 buat peralit...hu3


hrp2 semuanyer ok spjng aku xde nnt...
skrg nie pon lps sharian kat kedai...blk umah mmg aku tny A to Z my MIL...

berak ker x...- kene tny sbb kadang2 my Qaisara nie x berak...risau plk kalo sembelit..kikiki
nk mkn ke x.... - kadang2 xmo mkn nasi/bubur nasi...makan kokse2 jer...huhuhuhu

kalo time nk tdo aku akan soal siatan lg...
jam last isap susu pkol brp... - sbb kalo time nk tdo mmg my Qaisara akan isap susu..kalo dh isap x pyh la aku bancuh byk2... =)
pampers last salin pkol brp...kalo baru jer salin mmg aku xkn tukar sbb kalo tukar kang mmbazir plk...hu3

aku bkn x pcaya my MIL jaga...tp aku kene amik tau..jgn tau smp umah amik anak dr tgn MIL then bwk tdo...esk pg...b4 g kedai serah kat MIL....hu3


aku rase aku still kene carik keje lain la....hu3




end

Thursday, March 22, 2012

I'm Gonna Miss Her Again

As Salam

entry : miss her

Smlm kedai aku dh start beroperasi...tp biase la..kedai baru..org x kenal lg..so mmg agak slow sale smlm...

arini alhamdulillah brgerak sket & aku dh bleh dipercayai utk fotostat ic...ki3

Disebabkn kedai dh mula beroperasi...
bermakna aku akan tgglkn my Qaisara dgn my MIL...

kami g kedai pkol 8:30am...sbb kedai bukak pkol 9:30am...
kami tutup kedai b4 pkol 10pm...
gile lama kat kedai...kalah time aku keje kat netcare dulu...ki3
tp xpe la...cuti ikot suke...ho3

Maka dgn beroperasinyer kedai kami...
aku akan mule berjauhan dgn my Qaisara...dh mule jarang2 jumpe...dh start jumpe shari dlm 5 jam je..x pon kurang dr itu...

tp ape yg melegakan hati aku walau kami berjauhan is.....my Qaisara di jaga oleh my MIL...i trust her so much...x mcm time htr kat taska dulu...hu3


x pela wahai my Qaisara...ibu & ayah berusaha cari rezeki utk kamu...

moga Allah berkati usaha kami...amin...


end

Tuesday, March 20, 2012

The Truth Of My Qaisara...

As Salam

entry : baby center

Aku subscribe club so they will update me everyweek about toddler developement...

tiap kali aku bace...mmg itu la yg my Qaisara tunjukkn...so from here i've learn how to know her...

skrg nie my Qaisara kalo merajuk sket mule la berguling2 1 umah...x pon baring kat tempat mane dannn je...ho3

ini yg baby center citekan...

"Your toddler is getting better at using her five senses. She may suddenly stop to listen to the sound of a dog barking, squat down to get a better look at the ants crawling on the sidewalk, or take delight in running sand through her hands. Whenever you can, get down on your toddler's level and play in the sand (or peer at an anthill, or poke at an earthworm) with her. You'll remember what it's like to see the world through the eyes of a child. "

"
Your toddler is learning how to get a laugh out of you and what brings your disapproval. He's studying your reactions, so now's the time to start teaching right from wrong by cheering on "good" behavior (picking up a toy and putting it in the toy box) and frowning on "bad" (throwing the toy across the room). And don't forget to watch what yousay and do. Your child learns how to behave by imitating others close to him. "

skrg nie my Qaisara dh pandai buat mcm2 signal...

kalo sakit perut nk poo poo - akan tepuk perut sambil buat memek muka mcm sakit...
bile dh poo poo - akan kepit hidung dgn jari2nye yg comel dgn memek muka busuk...
kalo mende jatuh / bunyi something yg pelik - akan buat muka tkejut / memek muka pelik...hu3



skrg my Qaisara dh bleh sebut mama . ayah. bagi , mandi , nenen , mamam....dll..ho3



just nk share..kadang2 kite terlepas pandang sudut2 yg sebenarnyer penting utk anak2...
mujor la ade w/site nie ( baby center ) sekurang2nyer aku sentiasa di remind kan ttg perkembangan , sebab2 & punca my Qaisara bertindak gitu & gini...
at the same time aku cube improve mother skills aku yg serba kekurangan nie..eh3


end


Sunday, March 18, 2012

Hasil Pertama

As salam

Entry : try an error

Arini aku, hata & my Qaisara g kedai sbb contractor streamyx dtg utk setup internet...kami smp pkol 12:45tghari mcm tu..then sementara tggu dieorg smp...tetibe dtg sorg brader nie berdiri dpn kedai kami sambil kat tgn pegang ic...then tny aku nk fotostat..direct jew aku jwb blom bukak lg...

Then hata keluar dr kedai..tetibe hata terperasan yg brader tu duk kat kedai mkn sblh mcm mnunggu kami..dgn confiden hata g on machine then mnt ic dr brader tu..

Aku dh mngelabah...ha3
Dekat 20 helai jgk la test fotostat tp x jadi..
Yg ke 20 helai baru jadi rasenyer...ha3

Smp berpeluh2 hata nk fotostat 2 ic..

Alhamdulillah berjaya..
Dan pic diatas adalah hasil pertama kedai kami walaupon x bukak secara official lg..hu3

End

Saturday, March 17, 2012

Opening Soon

As Salam

entry : alhamdulillah

Alhamdulillah mlm smlm kami 1 fmly buat solat hajat kat kedai...kami x ajak ramai pon..just wakilkn owner kedai yg kai sewa tuk panggil a few org2 masjid tuk wat solat hajat...

aku plan nk bli jew mknn...but after meeting...meeting & meeting kami masak sndiri..my MIL masak gulai ayam, FIL ikan rebus goreng + ulam2, aku plk sayur campur + agar2..ok la kan.? janji ado..ki3

Aku hrp2 bia la kedai nie start operasi mggu dpn..kami just tggu streamyx contractor dtg jer..kalo dh settle tu bleh panggil org tuk setup networking then dh bleh start operasi...tadi pg org photosatat dh dtg htr machine...blajar la aku & hata camne nk gune...

baru aku tau...nk gune machine nie kene ade math logika jgk sket2..hu3
our banner...
waktu nk gantung nie...
mmg terketar2 kepala lutut sbb kene brdiri atas bumbung kete..
hata plk sgt penyegan nk pinjam tangga..
so jd contractor x bertauliah skejab aku..hu3photostat machine....
alhamdulillah aku dh blaja sket2... =)


end story for our new kedai...
nnt opening aku story lg yer..hu3





end

Wednesday, March 14, 2012

Tuesday, March 13, 2012

RM2 carpet...

As Salam

entry : equipment

Arini pagi2 aku & hata gi serbu kedai perabot 2nd hand utk bli opis carpet 2nd hand jgk...kami mls nk bli yg baru...gile mahal kalo yg baru...almost rm13/sqft..

Yg ini dtg dr s'pore..apek tauke kedai nie sgt friendly...siap btau care letak & step yg betol...kene start susun dr tgh mcm org susun mozek...baru aku tau..hu3

carpet ini pon murah jer..rm2/pcs..mmg hot item kat kedai apek nie..time aku dtg pon dh ade org order 1500pcs...


ok la kan?
kalo budget ratus ribu bleh la bli yg baru...nie budget brp jer..ki3
+++ carpet nie washable...so kalo kotor bleh cabut 1 by 1 utk basuh... =)

esok insyaAllah kalo dh siap meja & a few things kami akan start susun the carpet...
nnt kalo free aku update lg yer..hu3





end

Saturday, March 10, 2012

Roti Hamlet...

As Salam

entry : makan la weh!!!!
memule aku aku x biase mkn roti telor mkn dgn mentega & kaya...hahahaha...
then bile dh mkn sedap le pulokkkkk....

1 day my MIL ajar mcm mane nk buat...aku igt sgt susah..rupe2nyer senang ajo...

nnt kalo FREE aku upload care nk buat yer....hu3




end

Thursday, March 08, 2012

Bile Kepenatan...

As Salam

entry : alla mak oiiii!!!

Smlm rase penat yg amat sgt sbb dh bertahun x buat keje2 berat..keh3


Actually kami tgh setup something utk "nekad hijrah" kami..x kan pindah kosong aje kan???
mesti kene buat somthing yg mndatangkn hasil...

so mlm mase utk merenovate ape2 yg patut...gile penat..dr pg smp nk maghrib baru smp umah...arini pegi kejab je sbb ade hal lain plk mnyibuk...terpaksa postpone ke esok...

nnt dh settle setup..time opening aku akan kecoh2 kat blog nieh yer...buat mase skrg nie bia la aku settlekn ape yg patut dulu...hu3




nnt nk story mende lain...
kene teman my che mek play at ground kejab..hu3



end

Monday, March 05, 2012

Budget Hotel...

As Salam

entry : tempat tido..

On 29th Feb tghari kami serah kunci pd owner...mmg x bleh blk klate lg on that day sbb too many thing to settle up...then terpaksa lg kami menumpang berteduh kat hotel budget...ki3..

on 28th tu kami g survey2 dulu carik bilik mane yg termurah...then kami pilih HOTEL SMILE...ok la kalo stakat nk tdo saje...

room rate :
single : rm78 after diskaun RM68
double : rm88 after diskaun RM78

ade a few bilik besar yg lain tp aku lupe harga.korng bleh click kat atas for more info. =)

kami amik yg double...bukak aje pintu selangkah ke dlm dh nmpk katil..sbelah kanan pintu bilik air..sbelah kiri tv & penyangkut baju...kalo nk solat...ko kene solat atas katil..ha3
the smile hotel
laluan ke bilik2
our room
access key...
+ punca kuase letrik...
the katil..
nie aku snap time nk blk dh...
tu sbb bantal & selimut tu gitu..hu3

ok la kan?

mlm tu mmg aku tdo x igt ape2 dh...hata plk kene siapkn keje...
mase bile die tdo pon aku x sedar..yg aku sedar bile dengar suara mngaji b4 masuk subuh...hu3

hotel nie dekat dgn JJ wangsa maju...

kalo x sure..bleh g w/site dieorg..hu3



end