About

Thursday, April 28, 2016

Perkara & Berita Yang Mengejutkan

As Salam

Selasa malam rabu lepas kan aku ade cite ttg MPH SALE...Actually ade cerita disebalik kisah itu..

Kisah PERTAMA :

Mase nk masuk parking level P3 (kami dr lvl P2), Kete kami x lepas nk conner..Jadi Hata terpaksa la undur sikit kete..Elok je SIKIT under terus dgr..DUMMM!!!!..Walaupun x kuat..memang wajib angkat tangan & kami pergi ke tempat yg lebih selesa untuk settlekan..That time jantung aku dh laju...Kepala lutut menggigil & SENAK PERUT...Bukan kete biase2..kete HONDA CITY yg baru kot..

Lepas benti...aunty kete HONDA pun keluar..Mujur la xde teruk sgt..Bumper terjuih sikit & ade kesan cat kete kami. Alhamdulillah jgk kete kami xde kemek langsung..Just calar dlm 1-2cm & plat no.6 patah. Aunty tu siap amik gmbr lesen Hata..Amik gmbr kete kami depan & belakang. Skrg menunggu aunty tu bgtau kos utk die ketuk semula bumper kete tu. Harap2 la x smp RM500..

Tak habis lagi ketar & debar mlm tu, pagi smlm aku dpt berita yg mengejutkan lagi...

Kisah KEDUA :

Pkol 11am smlm, Hata btau aku ex-opismate + kawan baiknya meninggal dunia akibat kemalangan jalanraya..Accident terlanggar kete yg terbakar. kete tu terbakar jam 5.30am..Tapi xde sape yg letak cone as alert sign..Jadinya mgkn arwah x perasan & langgar kete yg hangus tu jam 8.30am. Kejadian dkt lepas conner simpang masuk ke Putrajaya lepas highway MEX.

Terkejut lagi..terketar2 lagi kepala lutut & berdebar2 lagi jantung aku...Sejuk tangan...

Lepas Asar Hata pergi melawat jenazah yg dihantar ke masjid wangsa maju (dkt rumah arwah). Dari cerita Hata, katanya arwah meninggal ditempat kejadian. Hasil post mo-term mengatakan jantung, buah pinggang & saluran darah utama pecah. Mgkn sebab hentakan kuat pada handle motosikal yg arwah bawak.

Ya Allah..mcm x sangka..Sedangkan Hata baru je 2-3 mggu lepas berjumpa & berbual dgn arwah..Hata ckp x sangka airmata dia boleh mengalir saat imam baca doa utk arwah.

Alfatihah buat mu..Walaupun aku x kenal sgt arwah..Tapi kami pernah jmp & dr pengamatan aku, arwah seorang ayah yg baik dgn anak2..

Hata cerita smlm, anak2 arwah...si abang terkaku..si kakak duduk membisu diriba si ibu...2 lagi adiknya menangis mahu mendekati si ayah..Pilunya aku dgr..inikan pula Hata yang menyaksikan.. Hata said dia x sanggup nk ikut ke kubur sbb x sanggup tgk reaksi anak2 arwah nnt..

Semoga arwah ditempatkan dikalangan insan2 yg beriman...Amin





Hati masih x percaya & sebak...





End

Wednesday, April 27, 2016

Agent TUPPERWARE...

As Salam

Bile MOOD ber-tupperware melanda..Lepas buat kaji selidik gitu gini..Terus je daftar jadi ahli utk TUPPERWARE ..Terus rase excited nk membeli tambah2 plk offer yg diberikan sgt menarik..Tambah2 lagi teachers day dh around the conner je kan? Lagi la aku excited nk tolong ibu2 diluar sana buat pilihan terbaik utk dihadiahkan pada cikgu2 yg mengajar anak2 kite..huhu

Jom layan katalog 1 April - 15 May 2016..
Offer utk teachers day..
Nak beli??
Jgn ikut rege catalog...
PM aku 017 244 5338..Aku bagi BEST PRICE..huhu

Menarik sgt tau tupperware ni...
2 kaler hijau tu...BESAR...Boleh buat bekal nasi tambah..huhu
Menarik sgt botol air tu kan???kiki
Buat si penggemar HIJAU

PURPLE is my fevret kaler... 
Yg ini menarik jgk.. 
Sesuai sgt utk anak2..nk bag as bday gift pun cantik... 
Nak cantik..nak sihat..BOleh guna product diatas..huhu 
Lagi!!!! 



End

MPH SALE : JAYA ONE SEKSYEN 17 PJ

As Salam

Semalam Hata ade last meeting b4 event dr SWMFC.. Makanya aku dihangkut sekali...Lepas dinner, kami berpecah..Xde jauh mane pun..1 level je..Memula che mek ikut Hata..lepas nampak aku duk belek2 buku dkt Hall MPH ni buat SALE up to 70% off..terus je berlari dkt aku...huhu

MPH ni kalo buat SALE memang BEST ok..Rege mmg berbaloi2..huhu
Actually SALE ni mmg berbaloi bile dh jadi AHLI..Kalo belum pun masih boleh dpt diskaun..Cume x sebanyak yg ahli dpt..So memandangkan banyakkkkk..yang aku berkenan semalam..SANGGUP jadi ahli RM20 utk 2 TAHUN..
Dpt free NOTE BOOK

Hasil semalam...kiki
Lambakan...

Aku x sure event ni smp bile..Rasenye smp ahad ni aje kot...
So mummy2 daddy2..Apak2..mak2..ibu2..Ayah2...Kalo rase nk membeli buku2 latihan / buku cerita utk anak2..boleh la pegi..kalo pegi Sabtu & Ahad ni lagi best sebab akan ade around 45 Star Wars booth dekat sane...Si ayah pun boleh layan jgk..huhu

Aku x follow Hata this Saturday & Sunday..Baik la duk rumah je..Boleh jgk nk baring ke..Guling2 depan tv ke..kiki..Dah dapat pegi semalam..Kire berbayarla x pegi this weekend..kiki





End

Monday, April 25, 2016

Teacher's Day Gift Idea...Lagi..

As Salam

Otak dh start ligat memilih the best among the best..Yang paling murah antara yg murah..Yg paling simple antara yg simple..hahaaaa..

So malam tadi curik2 mase buat ini :
3 color available... 
Wrapped...

Simple kan?Siap wrapped lg...
Both items pun boleh guna..huhu
Pack ni ada shawl & cup with lid...

Berminat?
PM aje aku.. 017 244 5338

Dah beli...Tggl nk bg pada anak utk diserahkan pada cikgu2 je...huhu






End

Thursday, April 21, 2016

Kisah Qaisara :Penangan Perkataan "ANDA"

As Salam

Semalam tekak nk mkn dkt Johnny's..Maka kete harus la dihala ke OU sebab Hata pun nk mencari brng jgk dkt sane..

Lepas habis makan, lepak2 jab sementara nk menghabiskan baki minuman...Tgh2 syiok layan air, tetibe che mek bersuara pada Hata..

Che Mek : " Ayah..Sara nk panggil ayah..AYAHANDA.."
Lepas tu che mek pandang aku...

Che Mek : " Ibu..Sara nak panggil IBUNDA ".
Aku pulak menyampuk...

Aku : " Ammar , Qaisara nk panggil ape? "

Che Mek : " Ammar? Sara panggil AMANDA.."

Terus terdiam kejab & ketawa terbahak2 kiteorg smp lupe yg time tu kiteorg still dalam kedai makan..

Hahahaha..Adui che mek..Penangan baru belajar perkataan ayahanda, ibunda, kakanda, adinda la tu gamaknya...Tapi serius ketawa pecah perut kiteorg smlm..Smp Ammar pun pelik..kiki

Takpela belajar pelan2 ye..mane yg salah kite perbetulkan aje..huhu
che mek sy yg baru belajar..huhu






End

Wednesday, April 20, 2016

Avon : Boleh Jadi Gift Untuk Teacher's Day...Lagi!!

As Salam

Lagi!!! Avon promo! Boleh pilih lagi utk TUKAR STYLE hadiah teachers day this coming May..huhu..REGE CONFIRM BELOW RM10..huhu

Jom layan..
KEMPEN 8 - 15Apr-30Apr..
Menarik!!! 
Lipstic.. 
Lip Balm.. 
Pocket perfume..
Aku suka Far away...Women of earth..huhu
Pocket Perfume...
Swett Honesty & Butterfly ni pun wangiiiii...
Ini upgrade sikit la..
Untu sendiri pun boleh,..hoho

Best kan???
Kalo aku...memang aku aje yg OVER EXCITED bile ade hari2 celebration mcm ni..kiki

Sempat lagi nak pilih & fikir mane hadiah yg sesuai utk kite ucapkan terima kasih kita as parent pada teacher anak2 kita..

Kalo rase berkenan & rase nak tukar style gift utk teachers day..Boleh pilih product & ORDER JE DGN AKU...kiki


Whats App : 017 244 5338...





 MAY PROMO LAGI BEST...!!
Nnt free aku update...





End


CITRUS CAFE & RESTAURANT - BANGSAR VILLAGE

As Salam

Semalam lepas selesai kerja luar pejabat, my big bos ajak g makan..Ok la..kite ikutkan aje la..huhu..Katenya nk mkn dkt BANGSAR VILLAGE..terus tgk purse..Wakaka..Then ckp plk akan ade EX-BOS..Lps tu ade lg sorg staff yg akan join jgk..Terus rase mcm gulp!!!..Mujur la ade my bos..huhu

So kami dibawak makan disini...Bile dh ade big..big bos harus la dieorg yg belanja kan??kiki..Aku kongsi dgn my bos..Jom layan menu2 yg kami makan dkt CITRUS CAFE & RESTAURANT ni..

SALAD.. Layan.. 
Kerabu Mangga.. Lebih KICK kalo letak udang kepal cikit..huhu 
Pasta
Asam Pedas Daging
Home Special Pizza
-SEDAP-
Ini portion aku & my bos..huhu
Sandwich
- Sedap..Portion kami jgk..huhu-
Burger big bos
Minuman pilihan aku..
- Tembikai Laici..Sedap jgk..huhu- 
Dessert..
- Pisang goreng with chocolate ice cream...Layan-

Harganya kalo ikut menu2 yg kami amik ni xde la mahal sgt..berbaloi dgn portion yg korang dpt...1st time makan tmpt ni..So layan aje la..huhu

Smp opis pkol 2pm...Lepak kejab..Lepas tu terus bekerja kilang..kiki

Sedar2 dh pkol 5pm..Patut la aku rase lemau semacam...TERLEBIH KENYANG..huhu





End

Tuesday, April 19, 2016

Kisah Ammar : Dulu 2..Skrg 3..

As Salam

Quick entry b4 start kerja "kilang"..Wakaka..

Dah masuk hari ke-4 since last week aku kena prepare 3 portion makanan utk Ammar dkt school...x sangka skrg Ammar dh pandai breakfast..kiki

Asalnya aku bwk 3 tu sebab ade lebihan mase masak..Jadi aku abihkan dgn bg 3 portion..Bile blk school teacher ckp 3 portion tu cukup utk Ammar...Sarapan pagi, mkn tghari & mkn petang pkol 4pm. Terkejut kejab sebab semua bekalan HABIS...huhu..Alhamdulillah.. Sejak Ammar masuk usia 9 bulan ni...Dah start byk mkn...hari tu g check up..Alhamdulillah berat naik 1.15kg..Dr 7kg to 8.15kg..huhu
3 bekas bekalan utk 10 jam di taska...
Brown rice + miced chicken + carrot.. 
Mkn byk dh awe nih...
Abaikn muka moody-nya...kiki

Alhamdulillah setakat ni Ammar mkn je ape2 mknn yg aku masak...kiki

Semoga membesar dgn sihat ye Anak...Amin







End

Monday, April 18, 2016

Avon : Boleh Jadi Gift Untuk Teacher's Day...

As Salam

This coming May on 2nd weeks ( 16.5.2016 ) adalah teachers day kan? Ibu2 semua dh ade idea ape nk bg pd teacher anak2?

Ape kate this year kite "add on" sikit gift utk teacher..Bukan setakat anak kite je bagi gift sebagai tanda terima kasih pada teacher..Kite as parent pun boleh jgk contribute sikit utk mengucapkan terima kasih kita pada teacher  sebab mengajar anak kite kan?

Haaaa...This coming May, AVON Malaysia confirm ade PROMO BEST utk ibu2 pilih utk bg pd teacher...huhu..Tak semestinya kite kena beli barangan yg mahal2..Yg JUST NICE pun dh ok..Semua product rege bawah RM10!!!...JANGAN X PERCAYA ...Janji ikhlas...huhu

Jom layan promo utk MAY 2016 : Kempen 9 - Start 1 May - 15 May 2016
Lipstick - RM6.90.. Murah!!!! 
Body Spray RM7.90..Murah!!!!! 
Lipstick / Eyeliner / Mascara - RM8.90 each..Murah!!! 
Lipstick - RM7.90..Murah!!!
Kalo teacher x ramai.Boleh bagi MINI Loose Powder... RM10,90..Murah!!! 


Kalo budget lebih...
Untuk hadiah bg cikgu mengaji ke...Cikgu tuisyen ke...
Boleh la bagi ini...huhu 

Utk cikgu lelaki & perempuan jgk......kiki

Best kan???
Kalo aku...memang aku aje yg OVER EXCITED bile ade hari2 celebration mcm ni..kiki

Sempat lagi nak pilih & fikir mane hadiah yg sesuai utk kite ucapkan terima kasih kita as parent pada teacher anak2 kita..

Kalo rase berkenan & rase nak tukar style gift utk teachers day..Boleh pilih product & ORDER JE DGN AKU...kiki


Whats App : 017 244 5338...




End

Project Raya : 2 Lining Tote Bag

As Salam

Memandangkan x sampai lagi 2 bulan kite umat Islam akan berpuasa, makanya aku cuba sedaya mungkin utk menyiapkan project raya aku..( Doa2 dipanjangkn usia )..

Bukan ape mula dari sekarang..Aku risau lambat2 nnt x tercapai target aku...Kiki..Alhamdulillah malam tadi mata x berapa manja nk katup..jadi aku layan menjahit smp pkol 1am...huhu..lagi pun buat masa ni aku menjahit bile ade kelapangan je..Maklum la den kojo..Blk kojo dh ponat..X kose aku nk mengadap mesin jahit plk...Kebetulan plk semalam dr tghari aku & anak2 just duduk rumah je..So ade la masa terluang...huhu

Inilah hasilnya..
2 Lining Tote Bag

Project raya is just begin...
Semoga Allah pjngkn usia utk bertemu ramadhan pada tahun ini & tercapai target aku utk raya tahun ini...huhu


A few pieces to go...Chaiyok! Chaiyok!
Seronok menjahit kalo tekun mengadap..huhu





End

POKKA : Melon Milk & Mango Milk

As Salam

Last week utk refreshment aku beli minuman ini..Aku ami sekotak utk share dgn bos...Sekali minum sedap la pulak..Esoknya terus g beli sekotak utk Hata & Che mek try..Both of them LAYANNNN...kiki
Pokka : Mango Milk & Melon Milk

Semalam g Giant, kebetulan ade buat SALE..Terus grab 3 kotak...Kiki..

Korang dh try rasa?? Sedap pada tekak aku..huhu





End

Wednesday, April 13, 2016

Media Sosial : Spring Cleaning..

As Salam

Dah lama buat sikit2 spring cleaning dlm setiap media sosial yg boleh letak gambo..Huhu..hari tu aku buat..Che mek request jgn delete gambo dia..So berusahalah aku screenshot & save tmpt lain sebelum delete..

Alhamdulillah...utk FB mmg aku dh praktikkan sejak dtg KL semula...Make sure gmbr dlm tu x lebih 100 pcs..Kalo dlm instagram plk...Since aku bukak akaun smp skrg..Dah ade 1k++..Tapi smp jam ini..Dh tggl 350+ je..huhu..jenuh jgk la nk screenshot & delete..mujur la ade magic pen Hata..hoho

Aku bukan ape..Rase mcm x perlu kot gmbr duk lama2 dlm album media sosial..Risau dgn keadaan sekeliling zaman makin canggih nih..Kalo dolu2 kecanggihan gadget ni x berapa nk meluas...So x kisah kalo ade smp 50 album sekali pun..Skrg "pemangsa" ramai...kite x pasti bile die akan menyerang & ADAKAH kita mangsanya..So langkah berhati2 tu penting...Huhu

Kalo dulu aku SOKMO "check in" kemana aje aku pergi dkt FB..Skrg x sudah...Lepas baca pro & cons berbuat demikian...kiki..



Ok..Itu je nk cite...
Teachers day sebulan lagi..Aku dh mula memikir hadiah ape nk bg pada teacher on behalf of che mek & Ammar...Yg pasti kali ini, 1 brng aku pilih...1 brng aku nk che mek pilih sendiri...huhu..Ok la kan..huhu


Excited sgt nih...kiki




End

Tuesday, April 12, 2016

Tak Boleh Tidur Fikirkan Dia...

As Salam...

Actually malam kelmarin (Ahad mlm Isnin) Tetibe je aku jadi x bleh tdo..Pejam mata je otak ni ligat memikirkan seseorang ni...Pusing kiri pejam mata igt dia..Pusing kanan pejam mata PUN...Igt dia jgk..Sudahhhh..

Last2 aku bangun & lepak dkt hall dgn Hata..That time dh pkol 12tghmlm.. (hari ni "jiran" tu x main masak2 / gurau2..kiki)

Siapa yg aku fikirkan??

Dia ni haaa..
Che Mek ni next year dh DARJAH 1...
Aku ni pening sebenarnya memikirkan perjalanan seharian che mek ni bile dh start sekolah nnt..
Pagi mmg aku & Hata boleh htr..Tapi time blk sekolah mcmane? Nk g kelas fardhu Ain lagi..Lepas tu pegi transit dkt taska semula..

Confirm che mek ni penat gile...
Aku penat memikir ni bukan part baju ke...kerja sekolah ke...Aku TAKUT MEMIKIR is part che mek ni nak naik van transit & kawan2 yg akan dia kenal nnt...

Igt ke che mek ni dgn driver van transit tu?
Igt ke che mek ni dgn kaler van transit tu?
Igt ke che mek ni dgn no.plat van transit tu?

Boleh ke che mek ni jalan slow2 pegi dkt van transit?
Boleh ke che mek ni x ikut org lain selain kwn2 yg 1 van dgn dia?
Boleh ke che mek ni beli makanan sendiri dekat kantin nnt?
Walaupun aku akan cuba berusaha utk bekalkn makanan buat mek ni..

Bile dkt kelas fardhu ain nnt...
Boleh ke mek ni x berebut2 time nk turun tangga naik tangga pegi & blk kelas?
Boleh ke che mek fikir jenis2 kawan yg ok dgn dia & yg X OK dgn dia...

Fuhhhh!!!!..
Serius pening wehhh..

Last2 jwpn Hata..

Kalo ade rezeki lebih nnt...Awak benti keje aje la...
Kalo ade rezeki lebih nnt..Awak aje la yg amik anta che mek gi school & kelas fardhu Ain..


Aku??

Krik...
Krik..
Krik..
Krik...







End

Monday, April 11, 2016

Empire Hotel Subang Jaya

As Salam

Sabtu Hata ade dinner Event under SWMFC . Dihangkutnya aku & anak2 sekali..layankan..huhu

Smp lepas Zohor, kami makan dkt Teh Tarik Place..
Aku pekena NASI KERABU & AYAM PERCIK...Layan..Nasinya lembut & PANAS...Itu yg BEST...huhu

Pkol 2.20 check in..Take time dkt receptionist sbb ade customer yg just walk-in..So take time utk booking segala bagai..huhu..

Masuk2 bilik semua nganga..BESARNYA BILIK!!!..
Walaupun xde bath tab, takpela... Che mek tetap jgk happy...huhu
TV...Tgk si awe tu...huhu 
LUAS...
Seronok Ammar kesana ke mari merangkak..huhu 
Dining table, mini fridge & Bath room...
Tempat 2 beradik ni suka main..tepi katil..huhu

Paginya kami breakfast dkt hotel sbb dpt diskaun..Berbaloi la kalo mkn dkt luar pun...huhu
Gmbr bwh ni semua course yg aku amik..Kecuali pancake tu..Itu portion Ammar..huhu..Nasi lemak tu aku TERPAKSA habiskn sebab che mek mkn sikit je..Yg betulnya che mek dh kenyang mkn honey star 2 mangkuk..Bile tgk ayah mkn nasi die pun nk jgk..huhu...

So far pada aku hotel ni OK utk 1 nite stay..Sebabnya dekat sgt dgn shopping complex..Nk g mkn mlm pun senang...Mase event Hata berlangsung dr jam 5-10pm, Lps maghrib Aku, Ammar & che mek turun g shopping complex mncari makan..lps tu belikn mainan utk Ammar & coloring book utk che mek..jadila buat activity kejab sementara tggu ayah blk..Over sikit la..huhu

Memula masuk bilik AIRCOND mcm x sejuk..Bile panggil technician, baru ok..Dibetulknnya hala arah angin aircond tu...huhu

Smlm check out terus g mkn & blk rumah..Penat plk rasenye nk berjalan2...kesian pd Ammar & Che mek..Smp rumah lps selesai semua aku, Ammar & che mek terbungkang smp 4.30pm..huhu



Ok..itu je cite weekend aku..




End