Thursday, March 31, 2016

Kisah Ammar : Merangkak

As Salam..

Anak org lain umur 7 bulan dh laju ke depan ke belakang merangkak..Tapi x bagi Ammar..Umur 7 bulan baru terkedek2 nk pusing badan meniarap & menjulur ke depan..Nak masuk 8 bulan baru nk memanjat badan si ibu & si ayah...

Umur 8 bulan setengah kot baru la pandai nk lipat kaki mcm nk merangkak...Baru minggu lepas merangkak dgn proper..huhu..

Gusi pun bersih lagi..xde lg tanda gigi nk tunjuk muka...huhu

Semalam bwk g playland dkt the curve...Merangkak la jugak..Tapi last2 panjat Hata mintak angkat..huhu
Ammar merangkak....huhu

Seketul je nmpk awe nih merangkak....Haha
Xpelah nak..pelan2 ye...Janji awak sihat..huhu


Skrg kalo duduk dlm kete dgn aku mmg 360 darjah berpusing sini sane main dgn kakak...Bile aku letak dkt carseat sekejab aje ok..Lepas tu mcm emo mintak dilepaskan..huhu...


Dah pandai panggil "Bu"...
Mulut dh membebel dah guna language sendiri..
Paling best suka sgt GENGGAM awning tudung aku...Aduhhhh..Sabar......huhu





End

TESCO : Koleksi Po & Geng

As Salam

Semalam g TESCO dkt Kota Damansara..Mase tgh beratur nk membayar tetibe dtg sorg akak offer aku sticker utk collect barangan kungfu panda yg bykkkk...huhu..

Aku yg mmg rase nk mengumpul ni terus je amik..huhu...Terima kasik kak!huhu
Hasil 8 sticker + RM9.90  utk 1 mug..
Nk dptkn 1 sticker kena beli rm30 & keatas...
Kalo aku yg membeli mmg dh nk hujung promo baru dpt kot..haha 
Balance sticker dr pemberian akak & Hata smlm..huhu..
RM60 lagi nk dpt 2 sticker..Lepas tu boleh beli lagi...huhu

Sometimes redeem mender yg berbaloi ni ok jgk..Tp kalo dh byk sgt kena spend semata2 nk dpt rege murah mcm buang masa jgk..huhu


Ok..jom berusaha belanja lagi rm60..huhu..Bila la gamaknya nk membeli smp rm60 nih...Mujur la promo dari 10 March 2016 smp 1 June 2016..huhu..






Jom la mengumpul..huhu





End

Tuesday, March 29, 2016

Kisah Ammar : Baby Food Feeder

As Salam

Dah lama beli baby food feeder nih..Tapi asyik la lupe je nk bagi Ammar guna..huhu...Bile nmpk blogger bagi anaknya try..Barula aku menggagau mencari semula brng tu sebab aku beli time pregnantkan Ammar lagi..haha..Excited sgt masa tuh..wakaka

Makanya malam kelmarin, aku try letak pisang & bagi Ammar gigit..test power GUSINYA...haha
Berposing dgn kakak dulu..haha 
Memula tu Ammar mcm x pandai sebab aga keras sikit..
That's why kakak kena tlg..haha 
Lepas tu baru la pandai pegang sendiri....
Nmpk layan je..haha

Ok la guna baby food feeder nih...
Better guna yg plastic gini sebab senang nk cuci..
Kalo guna nk kain tu susah gile nk basuh..huhu

Ok..lepas ni ibu dh boleh letak makanan lain pulak..huhu






End

PROMO TRUESKINZ : Dapat Cosmetic Bag!!!!

As Salam

Sekarang sedang berlangsung promo untuk pembeli product TRUESKIN melalui kami yang mana pembeli akan dapat FREE COSMETIC BAG sepanjang APRIL & selagi stock masih ada..!!!

So jom rebut peluang ni..Boleh la letak alat2 solek / barangan lain dlm bag ni.....huhu..Sgt berbaloi..huhu..bag ni ade beberapa corak..kita akan bagi randomly ye..huhu

Beli TRUESKIN dapat FREE COSMETIC BAG...

Thanks Akak Support..huhu


Contact me at 017 244 5338/ 017 244 5358 / email : hanieza.mzamri@gmail.com




End
Displaying PhotoGrid_1459152426540.jpg

TRUESKINZ Facial Cleanser

As Salam


TRUESKINZ Facial Cleanser
 =======================
✔ melembut dan melembapkan kulit
✔ mengekalkan keanjalan kulit
✔ mengecilkan pori-pori di wajah
✔ mengawal pengeluaran sebum dan minyak
✔ mengurangkan pigmentasi
✔ mencerahkan kulit secara semulajadi



Contact me at 017 244 5338/ 017 244 5358 / email : hanieza.mzamri@gmail.com







End

D-Cream Foundation TRUESKINZ

As Salam

TRUESKINZ D-Cream Foundation

===========================





✔ 100% natural based product tanpa bahan pengawet atau alkohol
✔ membantu seimbangkan minyak berlebihan pada wajah
✔ membekalkan nutrient yang diperlukan oleh kulit
✔ mengandungi SPF 50 yang mampu melindungi kulit dari terdedah pada sinaran matahari yang membahayakan kulit




Contact me at 017 244 5338/ 017 244 5358 / email : hanieza.mzamri@gmail.com




End

N - CREAM TRUESKINZ

As Salam

Meh aku cite sikit ttg TRUESKIN ni satu2 ye..Huhu..


N - CREAM TRUESKINZ (Multi-action Cream with Moist-24)
===========================================================






TRUESKINZ telah merumuskan N-CREAM TRUESKINZ dengan bahan-bahan ektrak semulajadi yang amat diperlukan oleh wajah anda agar kelihatan lebih cantik, cerah dan sihat.

Di sini TRUESKINZ ingin berkongsi info dengan anda mengenai fungsi dan bahan-bahan ektrak yang digunakan dalam rumusan N-CREAM TRUESKINZ.
FAEDAH-FAEDAH N-CREAM
======================
✅Mencerahkan kulit wajah secara alami.
✅Merawat keradangan pada kulit wajah.
✅Mengembalikan dan menjaga kelembapan kulit wajah.
✅Menganjalkan dan mencegah penuaan kulit wajah.
✅Menyegarkan kulit wajah.
✅Mengawal minyak dan sebum.
✅Mengurangkan pertumbuhan jerawat muka.
✅Mengaktifkan pertumbuhan sel-sel kulit baru supaya kulit wajah lebih sihat.
✅Mengatasi masalah kulit kering.
✅Mengurangkan bintik-bintik hitam pada wajah.
✅Melembutkan kulit wajah.
✅Menberikan tona kulit wajah lebih rata.


Contact me at 017 244 5338/ 017 244 5358 / email : hanieza.mzamri@gmail.com



End

8 Months Baby Food : Soup Butternut Squash + Mince Meat + Plain Porridge

As Salam

Kelmarin masak soup butternut squash + daging cincang utk Ammar...Alhamdulillah teacher ckp Ammar makan dgn berselera..huhu

Soup Butternut Squash + Mince Meat + Plain Poriddge

Aku potong dadu kecik2 je butternut squash nih so x payah tggu lama sgt utk empuk..huhu

Bahan2 :

1. Minyak Olive Oil
2. Bawang kecik (ditumbuk)
3. Bawang putih (ditumbuk)
4. Daging cincang
5. Butternut squash (Potong dadu)
6. Air

Cara Masak :

1. Panaskan oilve Oil
2. Tumis hingga naik bau bawang kecik & bawang putih
3. Masukkan air.
4. Masukkan daging cincang
5. Masukkan Butternut squash

Masak hingga empuk..Siap..

Senang & cepat sebab potion yg kecik...1/2 jam dh boleh masak plain porridge dgn lauk sekali..huhu





End

Monday, March 28, 2016

Kisah Qaisara : Kindergarden Sport Day

As Salam

Sabtu lepas adalah hari sukan utk taska che mek..

Tempatnya dkt Sri KDU Kota Damansara..Siap ade diberi sticker utk masuk...Kena ada dkt dewan pkol 8.15am..kami smp pkol 8.30am gitu sebab lmbt kuar rumah..huhu..Tapi smp2 tu event x start lagi..Masih dlm proses pendaftaran & preparation anak2 dalam setiap rumah sukan..

Aku xde bawak bekal yg berat2..Bawak ini je :
Roti inti milo utk che mek..
Roti inti tuna utk aku & Hata..
Tapi che mek punya NERVOUS smp x lalu makan & minum time ni...huhu

Smp2 je terus cari kerusi spot yg x berapa nk best..Takpe..Janji Ammar x beronar..hoho
Lepas letak bag terus aku htr che mek dekat rumah sukan...Che mek masuk rumah hijau..huhu
Dah jadi panglima cilik..kiki
Ready utk perbarisan & lalu depan VIP 
Shake-shake u alls..huhu
Seronok dpt jmp kawan..Pdhal hari2 gi school pun jumpe...huhu 
Ada 5 buah rumah sukan...
Merah, Hijau, Biru, Kuning & Purple 
Lepas perbarissan ni ada acara cheer leader..Tp x sempat amik gmbr...Amik video je...huhu
Antara game yg che mek join...
Pancing Botol...
Yeayyyyy!!!..Dapat..huhu
Game masuk air dalam botol.
Game menunggang kuda...
Ada 2 lg game aku x igt namanya..xde gmbr pun..kiki
Tidur jgk Ammar..huhu
Alhamdulillah Ammar x mengamuk pun sepanjang sukan berlangsung....huhu
Acara parent - Hias anak..
Time ni idea aku dh LOST sebab TER-STEPLER jari sendiri...Berdarah jgk la sekejab..huhu
X menang pun game ni..Huhu
X pe lahhhh..Janji join..kiki
Ammar bangun tido je...terus aku bg makan bekalan yg dh siap bawak dari rumah..
Bagi sementara ada game2 yg che mek x join sedang berlangsung..
Che mek join 5 game..huhu

Dah abih game anak2..Game bapak2 & ibu2 plk..Hata aku masukkn dlm acara tarik tali dlm dewan ni jgk...Alhamdulillah menang...wakaka

Dah settle semua, masa utk penyampaian hadiah plk...Seronok je anak2 sebab dari nombor 1-5 semua pun akan dapat hadiah...huhu
Che mek beratur amik hadiah & semua hadiah yg dapat pass dekat aku sebab aku berdiri dkt tepi acara penyampaian hadiah je..haha 
Dah kenyang Ammar tido semula...
Ini je gmbr yg aku ada dgn che mek...huhu
Che mek dgn 5 hadiahnya...huhu
Hata dgn hadiah jgk..kiki 
Dapat la towel...
Towel utk mandi tau..Bukan hand towel..huhu 
Inilah hadiah2 yg che mek dapat...
1x 1st prize - Tupperware + Tumble..(utk game tunggang kuda)
2 x 2nd prize - Tabung ( x igt game ape)
2 x 3rd prize - Stationary & bag ( x igt jgk game ape..huhu)

Terharu sgt tgk che mek main setiap game..huhu
Terharu bile tgk che mek tersipu2 malu amik hadiah...

Bangga sekejab dgn keberanian che mek join game2 ni...
Sebelum time hari sukan ni..Hari2 che mek cerita activity latihan sukan yg die buat...
Utk pertandingan cheer leader pun che mek demo dgn kami dkt rumah..huhu

Ibu so proud of you sayang...
Walaupun x semua menang no.1..Tapi ibu tetap bangga sebab che mek berani join game..

Aku rase che mek ni ikut aku mase kecik2 dulu..mase tadika dulu , time maulidurrasul, tadika ade buat macam2 activity..mcm hafazan, bacaan, dan mcm2 lagi..Semua pun aku masuk sbb nk dapat hadiah..huhu...Dapat mcm2 time tu..Tudung la..tupperware la..Seronok tau..Blk2 rumah..Bwk byk hadiah..Mak aku pun terkejut...tapi aku tetap bangga sebab dpt bwk balik hadiah..haha

Harap2 che mek akan terus berminat nk join game2 bile dh sekolah rendah nnt..huhu




Tak sangka anak dh besar..Dah boleh join activity2 sekolah..huhu
Sob..Sob..Sob...



End

8 Months Baby Food : Homemade Serbuk Ikan Bilis

As Salam

Kelmarin kot..( x igt dh )..aku try buat sendiri serbuk ikan bilis...Memula tu mcm blur mcmane nk dptkn serbuk tu..huhu..Bile tny opismte, die pun btau la cara2nya..meh aku share ye..Lepas ni boleh la buat stock sendiri...hoho..
Kopek ikan bilis ikut suka nk buat stock byk mane..huhu 
Basuh & toskan kejab...
Lepas tu SANGAI / GORENG tanpa minyak dgn api yg kecik..
** Proses ni lama sikit sebab kena tunggu ikan bilis betul2 garing.. 
Ini hasil ikan bilis yg sudah siap disangai...
Melentik-lentik gitu..huhu 
Biarkan sejuk kejab...
Then blender...
Inilah hasilnya..huhu

Senang aje kan...
Tapi part nk menyangai tu yg letih sikit sebab kena keep gaul biar rata ikan bilis tu kena api..Aku guna kuali leper masak lempeng sebab senang sikit nk meratakan..huhu

Stock serbuk ikan bilis ni bukan utk masak makanan baby je...Untuk masakan harian yg memerlukn serbuk ini pun kite boleh guna jgk..huhu


Ok..lepas ni boleh la cari idea utk masak mknn Ammar...huhu




Selamat mencuba semua...





End

Friday, March 25, 2016

8 Months Baby Food : Veggie Soup + Anchovies + Plain Porridge

As Salam

Semalam blk dr TCE( nnt cite ) aku dh leper gile...Smp je rumah, letak Ammar atas katil...Selesaikan ape yg patut..Pesan pada Hata mintak kejutkan pkol 12tghmlm, terus aku Zzzzz...

Sedar2 jam dh pkol 1.25am..X kose le aku nk masak plk tgh2 mlm ni kan..Terus RE-ALARM jam pkol 5am..Haha..Time terjaga tu aku tgk Hata dh syiok lena..Hampeh..Suh kejut die pun lebuh jgk..Haha..

Bangun2 je terus masak nasi dulu..Then potong sayur & start masak...
Bahan2:
1. Olive Oil.
2. Unsalted Butter.
3. 1 ulas Bawang kecik.
4. 1 ulas Bawang putih.
5. Air.
6. Brokoli.
7. Kentang.
8. 3-4 ekor Ikan Bilis. 

Cara masak :
1. Panaskan kuali & masukkan Olive Oil.
2. Bila minyak dh panas masukkan Unsalted Butter.
    **Aku pakai unsalted butter yg packed kecik2..Mcm yg dkt hotel tu..Senang..
3. Masukkan bawang kecik & bawang putih.
    ** Kali ni aku potong kecik2 je sbb malas nk menumbuk dinihari..Haha.
4. Dah naik bau, masukkn air, brokoli, kentang & ikan bilis masak hingga sayuran empuk.
5. Dah masak, sejukkan..lepas tu blender.
   ** Kali ni aku blender sebab ade ikan bilis..Blender sekali dgn sikit sup.

SIAP...

Veggie Soup + Anchovies + Plain Porridge

Pagi tadi tny teacher ttg selera Ammar dgn menu aku semalam ...Alhamdulillah..Teacher said Ammar mkn sampai habis...huhu

Ini yg buat aku bersemangat nk masak menu lain plk utk Ammar nih..huhu







End

Thursday, March 24, 2016

Kek Batik

As Salam

Last week tgk dkt FB ade tunjuk kek batik...Terus terliur..Terus flash back bahan2 cukup ke idak dkt rumah..huhu

Blk rumah just beli susu pekat manis je. Koko powder aku dh beli sebelum ni...huhu..Malam tu terus buat..Aku buat sikit je..1 tupperware kecik..jadila buat melepas keinginan..huhu
Bahan2 simple je...
- Biskut marrie..
- Milo
- Susu pekat manis
- Serbuk koko
- Butter
- Colorful chocolate rice - utk hiasan

1. Cairkan butter..
- Masukkan milo & gaul hingga sebati / xde ketul2
- Masukkan serbuk koko
- Masukkan susu pekat manis..
- Masukkan biskut marrie yg dh die pecah2 & gaul
- Masuk dlm acuan & tekan2 kasi padat..
- Tabur colorful chocolate rice..
- Sejukkan & siap...
Makan time sejuk pon sodap..

Simple aje dh dapat dessert yg sedap kan..huhu
Aku masuk ni ikut sukatan sendiri..Nak manis nk sedang2 ikut tekak sendiri..huhu
Qaisara pun suka...huhu





End

8 Months Baby Food : Veggie Soup + Plain Porridge

As Salam

Semalam masa amik Ammar dkt school, aku tny teacher ttg selera Ammar..Teacher said Ammar mcm dh KURENG dgn menu yg aku sediakan..Bile teacher bagi roti yg dicubit kecik2 mcm berselera la pulak...Terus ligat kepala fikir menu baru utk Ammar..huhu

Akhirnya terhasillah menu ini :
Veggie Soup + Plain Porridge..

Aku masak sup sayur dgn bubur nasi kosong..

Bahan2 yg senang je + CEPAT je masak sbb portion sikit..huhu

1. Carrot.
2. Brokoli.
3. Kentang.
4. Bawang kecil.
5. Bawang putih.
6. Olive Oil.
7. Sikit hirisan ayam.

Cara masak pun sonang jah...

1. Tumbuk bawang kecik & bawang putih.
2. Tumis bawang dgn olive oil hingga naik bau..
3. Masukkan air, sayur & ayam
4. Masak hingga sayur empuk.

Siap..


Aku masak dlm kuali kecik je menu ni..& aku x blend sayur2 tu sbb nk mintak teacher lenyek2 je ..Bleh la Ammar guna gusi utk mengunyah,...huhu

Harap2 Ammar terima la menu baru ni..huhu







Jab lg gi TCE Baby Fair dkt MID VALLEY..hoho





End

Wednesday, March 23, 2016

Penangan Yogurt Prune Marigold

As Salam

Semalam lepas lunch tekak ni rase nk makan something lagi..nmpk yogurt yg baru je aku beli..X pikir panjang terus bukak & suap ke mulut ...
Low Fat Yogurt - Prune 
Dah macam meal Ammar je..hihi

Lepas sejam makan...Perut aku mula bg respon..
X sedap perut...Rase nk ken@#$..tak terken@#$-kan..
Sendawa pun x berapa nk sendawa...Haaaa..Mcmane tu?

Sudahnya smlm time dinner aku mkn maggie je..X lalu nk mkn yg lain...
Lepas makan..sendawa & Ken@#$ baru la rase lega..huhu

Moral of the story is...
Jangan makan yogurt ikut suka hati..
Mesti kena ikut kesesuaian..Jgn main sumbat je dlm mulut..huhu






End

Tuesday, March 22, 2016

Akaun LAZADA kena BLOCKED???

As Salam

Semalam aku nk beli 1 brng ni dkt LAZADA ..Aku pilih methods COD..mende xde mahal sgt..So boleh la buat COD..Lgpun ini brng anak sedara aku...Then dpt la order number...Tapi x lama lepas tu dpt email ini pulak :

Ehhh..Ehhh..Ehhhh..
Terus aku kol CS dieorg...
Katenye dieorg detected EMAIL aku ni ade beli 1 brng smp 5 quantity...
So dieorg suspected aku nk menjual..Thats why dieorg blocked..
Lepas tu plk dieorg check product yg aku nk beli tu OUT OF STOCK ..

Ler..Gitu plk???
Memang aku ade beli barang ini smp 5 kuantitinya...Ini sebabnya aku share dgn my bos..Bukan utk aku sorang...Adehhhhhh..
Dah murah...Beli la byk so ramai yg boleh dpt...
Sekali kena blocked pulak akaun aku...
Hmmmm..Sabar aje lah...
Mgkn dieorg x tau niat aku..
Tak mustahil ia mmg akan mnjadi transaksi jual beli di dunia nyata bile kite sorg je tau regenye murah dkt sini kan...

So skrg ni tgh pikior nk mintak Hata register lagi satu akaun utk beli brng yg anak sedara aku pesan..


Adehhhhh...
Lepas ni kena berhati2 la nk membeli brng dlm kuantiti yg byk dgn LAZADA ...




Hmmmmmm




End

Kisah 12 Malam..

As Salam

Ini bukan nk cite seram sejuk ye...haha

Kalo nk cite pun aku dh malas..Dkt rumah ni pukul 12 ke atas mmg selalu sgt JIN BERTENDANG dkt tingkat atas...Pkol 12 main guli...Pkol 2.30pg main tarik2 kerusi...Pkol 4pg main guling2 lesung batu gamaknya..Aku pun dh malas nk layan..Terkadang tu ade jgk bersuara..

"Udah2 la main tu...Org nk tidur...Jgn dikacau.."

Macam Paham pulak..Diam sekejab..lepas tu buat semula..ekek..

Actually nk cite....
Malam tadi Hata said nk stay back sebab ade keje nk kena siapkan sebelum pagi ini...
Aku ok sajo..Time berpaling ke arah che mek..Tetibe hidung ni tangkap 1 bau...Eh..Sedap pulak bau nih...Hahaha..Padahal tadi berbuka dh makan 10 cucuk satay + nasi impit + timun lagi..

Terus bangun jenguk..Wahhhhhh!!!!
Maggie kari + Telur + Fish Ball

Terus mintak sikettttttt...
Layan weh malam2 makan ini...kiki
Tambah pulak ade telur dgn fishball..lagi layan..haha


Ok..Sekian..
Nk cite makan maggie sedap je malam tadi..kui kui kui..





End

8 Months Baby Food : Brown Rice + Carrot + Epal + Olive Oil

As Salam

Alhamdulillah semalam berjaya ganti puasa..26 DAYS to go...Wa!!!!!!!!!!!!(Ok..Tutup mulut)

Semalam time berbuka tekak teringin sgt nk makan SATAY...So blk keje terus singgah Selayang Mall & Makan satay haji samuri...Huhu

Smp rumah selesaikan ape yg patut sambil masak nasi utk Ammar :
Brown Rice + Carrot + Epal + Olive Oil

Harap2 Ammar berselera makan hari ini..Smlm teacher ckp mcm x lalu mkn sebab selesema & batuk melanda semula...

Blk keje kang kena buat semula minyak bawang putih...








End

Monday, March 21, 2016

Abam Kie's First Giveaway

As Salam

Feel free lagi join Abam Kie's First Giveaway


Sila klik banner di atas jika mahu join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bersyukur kepada Allah kerana Abam Kie berjaya menganjurkan giveaway buat julung kalinya. Jutaan terima kasih kepada barisan rakan blogger yang sudi menaja giveaway ini.

Berikut adalah senarai hadiah yang bakal menanti para pemenang bertuah:

1. Top up RM10 X 1 pemenang oleh PeRdU cINta
2. Hijab pin dan Viscose Printed Wide Shawl X 1 pemenang oleh Aksara Biru
3. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Najwa Zahid
4. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Ayuni Rafilah
5. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Julia Jamaludin
6. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Mommy Irra
7. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Ina Zalina
8. Top up RM20 X 1 pemenang oleh Miss Fifi
9. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Cik Nor
10. Buku resepi X 2 pemenang oleh Abam Kie

Kawan2 nak join? Ikut je langkah2 di bawah ini satu-persatu:

1. Follow blog Abam Kie dan penaja2 berikut. Ini wajib dipatuhi, OK?


2. Add Google+ berikut jika anda ada profil Google+. Kira macam sunat la...

https://plus.google.com/117034001954441190127
https://plus.google.com/114654336399855954680
https://plus.google.com/115462385884702570492
https://www.google.com/+AyuniRafilah
https://plus.google.com/103791964943177272009
http://google.com/+irrayyandotcom
https://plus.google.com/u/0/103153723284562892818
https://plus.google.com/105160168417987334249
https://www.google.com/+AbeKie

3. Letakkan link www.irrayyan.com di dalam bloglist anda sehingga tamat giveway ini.

4. Buat entri bertajuk "Abam Kie's First Giveaway"

5. Letak banner di atas di dalam entri GA anda dan backlinkkan ke blog Abam Kie's First Giveaway. Atau kalau nak lebih mudah cuma copy and paste html code di bawah ini.

6. Publish your entry and leave your GA link in the comment form Abam Kie's First Giveaway.

7. Done!

P.S. Syarat2 tu nampak macam banyak tapi sila buat sikit2. Lama2 siap la tu. Terima kasih diatas kesabaran anda.......



Jom Support this Giveaway..
Mane tau ade rezeki...huhu





End..

Bila Angin POLKA DOT Datang...

As Salam..

Hari ini plan ke FOS mncari sesuatu..huhu..Alhamdulillah jumpa..UNDER BUDGET...kiki

Lepas ke FOS aku ke Cold Storage mencari makanan favorite che mek..FISH BALL...

Lepas tu tetibe je kaki ni masuk entrance i-setan..ekekek

Jalan punya jalan menuju ke NARAYA ..ehh..eh..eh..Nampak pulak pelbagai SIZE corak POLKA DOT BIRU NAVY..Aku mcm sudahhhh..Belum gaji kot...gawat2 nih...hahaha...

Tak pe..Sabar...Tapi aku TETAP grab jgk 1....Yg kecik aje la..kiki
Comey sgt..pada aku laaaa..haha

Dah beli kena la guna kan...
So memandangkan skrg aku tgh pakai product LOCCITANE hari tu..So ade a few product yg kena hangkut g keje ( Pakai time ptg )...Tak pasal2 je kena ade bag cosmetic hanya kerana nk tahu keberkesanannya product rege around RM2k nih..haha..brng FREE a.k.a HADIAH CONTEST boleh la aku announce rege..Kalo nk harap beli mmg idak la yong oi..kiki
My new Cosmetic Bag

Puas hati dpt bag ini walaupun hanya anak si bag polka dot...
Duk tgk aim 2 pattern bag corak ni..Tapi nnt dulu..relax2 dulu...
Mane tau nnt ade sale...Boleh jenguk2 purse ade balance ke idak..hoho



Skrg mata x bleh tgk baju / bag yg bercorak polka dot..mesti BERSINAR semacam je..haha
Mujur la si Ammar ni baby boy..Kalo baby girl byk dh baju seluar brpolka dot..kui kui kui
Ok..jgn layan sgt..





End