Monday, November 26, 2018

WORK..WORK..WORK

As Salam

Bile usia dah menginjak jauh dgn kehidupan dan dekat dgn kematian ni, rase penat sgt nk cari kerja baru...Tak cari tak kena..Bile dicara ade yg kena & ade yg x kena...Haha..

Kisah aku interview last month sudah pun berakhir..Ade kisah yg aku nk ceritakan dkt sini...

Alahmdulillah, aku diterima bekerja dkt company tu...TAPI!!!! Lepas 4 hari kerja aku terpaksa tender 24hrs sebab aku rase benefit yg diberikn tidak terlalu memihak pada pekerja & staff dia ade yg bawak NEGATIVE VIBES...I dont like that..Haha..

Kenapa aku tender 24hrs??
Sebab dah 4 hari aku kerja, bayang2 offer letter masih aku x nampak..sedangkn dieorg ada masa selama 3 hari sebelum aku lapor diri...Rase tak sedap hati dah start menjalar aje dlm diri aku nih...Haha..Jadi decided dgn Hata, worst come to worst aku kena tender jgk untuk elak dari perkara2 yg tak dtgkn faedah terjadi pada aku...

Lepas tender, aku rase beban dekat bahu tu mcm dah bergolek menuju ke sungai yg mengalir...Takde rase menyesal langsung...Huhu

Lepas dari itu, mmg aku ligat mencari yg lain..Seligat org buat SALE utk achieve target...huhu
Hari Rabu hari tu, mase tengah ligat mencari, aku dpt 1 kol mintak dtg interview at 4pm...Mujur sgt at that time my SIL ade dkt rumah..So aku mintak tlg dia utk amik anak2 dkt taska..

Interview session went well...Memula interview dgn HR Manager HQ...10 minit lepas tu interview dgn HR Manager Asia Pacific plk...Dan at the same time HR Manager Asia Pacific tu mintak aku kerja hari Khamis...Terkejut beruks kejab meks...Lepas aje habis interview session & dpt persetujuan bersama, terus kol Hata...

Rase nk menangis wehhhh...Bukan senang nk bg org amik kite bekerja terus mase interview session tu...Alhamdulillah rezeki sgt...Harap2nya peluang bekerja dkt company baru ni berkekalan smp Allah swt kata SAMPAI SINI AJE REZEKI AKU DKT COMPANY NI..
Muka org baru dpt kerja..haha 
Early morning snack yg diberikan...Huhu...



Kawan2 tolong doakan ini adalah pekerjaan terbaik buat aku ye...huhu





End

3 comments:

Normi Nieza said...

wah..gud luck nieza..:)

fiza linolie said...

Alhamdulillah, semoga Nieza seronok di tempat kerja baru. Good luck kawan 😊

this ni3za said...

Terima kasih.. =)