Friday, April 03, 2015

Kisah Qaisara : Belajar Solat

As Salam

Semalam Hata What's App gambar ini :
Belajar Solat

Rase sebak plk tgk che mek belajar solat dkt school..
Walaupun dkt rumah tiap kali kami solat, kami akan ajak solat bersama, 

BANYAK MAIN dari ikut..

Kalo solat dgn aku lagi la...
Pernah 1 hari tu, sampai TERBATAL solat aku disebabkan oleh che mek..
Ade ke dh siap pakai telekung, boleh pulak che mek g berdiri depan cermin meja solek, then nyanyi 

" Ada siang...Ada malam..Ada siang..Ada petang..Bla..Bla..Blaa... "

Terus aku x khusyuk & ketawa...Awal2 ok je follow aku..Lepas tu boleh plk buat iklan nyanyi gitu..Sabar aje la..haha

Hata plk terkejut kenapa aku tetibe ketawa & semayang semula..haha

Skrg tiap kali solat pun mmg kami ajak.. Consentrate atau tak itu nnt kite boleh ajar... As long as dia tau basic step spjng solat..Bukan senang nk ajar anak ni...Memerlukan kesabaran TAHAP dewa punya...kiki




Semoga mnjadi anak yg mendengar kata wahai Qaisara..Amin





End

2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

baru nak update pasal solat ni ha... he he he... tiba-tiba baca che mek belajar solat kat school... tak apa pelan-pelan... :)

Ayu Zan said...

memang dr awal kena ajar solat kan kak.. melentur buluh biar dr rebung..