Monday, April 20, 2015

Cerita Weekend : IKEA..SPOTLIGHT. MADAM LIM'S

As Salam

Sabtu, kami g basuh kete beserta FOGGING sebab tetibe hari tu LIPAS yg kecik2 tu mcm BERKAMPUNG plk dkt dlm kete...Sabar aje la..

Sementara menunggu kete siap di-make up..HARUS la kami amik cab ke OU..Udah lama rasenye x berjimba2 dkt sane...kiki...Mase dkt OU, actually che mek x berapa sihat, asyik la mngadu kesejukan sebabnya pakai baju lengan pendek.. TERPAKSA la mncari t'shirt EXPRESS dkt AEON..huhu

Kami x beli ape pun dkt sane..Just che mek je CUKAI Hata mainan...kiki

Malamnya, Hata masak gulai ikan style kelate..Then my SIL dtg..

Ahad pkol 7.45am kami ke SKYPARK Airport htr my SIL..Then blk rumah terus sebab Hata terpaksa gi opis utk htr email keje..Dkt rumah ni, nama je ade BROADBAND..tapi still x cukup kuat utk hantar file yg besar & berat.. Che mek follow Hata sebab nk update SENDIRIAN BERHAD game dlm gadget..huhu

Aku???
Sambung tido sejam then terus start mnjahit..Cotton Project masih berjalan..kiki

Lepas Zohor...
Hata blk & kami ke IKEA sebab nk beli susu che mek dkt TESCO..Alasan sgt kan?? Haha.. Nak g tesco je..Tapi melarat smp ke IKEA..haha

Lunch dekat sini : Madam Lim's..NO SERVICE CHARGE..huhu
Tiga-tiga menu pun SEDAP...

Lepas makan che mek mcm KEKENYANGAN..SO ajak Hata masuk IKEA cari kain cotton utk project sarung bantal che mek..huhu..Mase nk byr kena beratur panjang..So aku mintak Hata beratur, aku & che mek gi SPOTLIGHT plk..hoho
Che mek saya ...
Nak posing sgt..Tapi duk malu2 plk...
OVER tau..kiki 
Alhamdulillah...
Inilah hasil rembatan dkt IKEA & SPOTLIGHT semalam..
Semua yg aku beli dkt SPOTLIGHT ade SALE...makin naik juling la mata aku aku memilih...
Jarum mesin tu aku beli as back-up sebab kain cotton yg aku pilih dkt IKEA tu agak tebal..So risaukan jarum mesin patah, baik la aku back-up siap2..kiki

Alhamdulillah, So far my cotton project masih berjalan dgn lancar & jayanya walaupun byk yg kena improve...huhu

Thanx a lot to Hata & che mek yg memahami kegilaan si ibu..hoho
Walaupun sometimes TERPAKSA BERKONGSI alat jahitan dgn che mek..
Itu tetap tidak mematahkan semangat aku..huhu

Nnt smp masa aku reveal semua cotton project aku ye..huhu



Ini adalah weekend yg indah bile dapat siapkan my cotton project..huhu

End

4 comments:

Asha Lya said...

Cntik kain cotton tu..buat sarung tilam pun cntik

Ayu Zan said...

Cotton project mmg best. Mcm2 bole buat. Share la apa sis buat...

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

sekali pandang dah macam kek lapis sarawak dah. cantik kain

thisni3zahata said...

Asha : mmg menarik design2 dkt sane..huhu

Ayu : Sy buat yg simple2 je...Nnt project tu dh cukup tempoh matang yg update ye..kiki

Macikzz : Kannn..Itu yg rembang mate mase pilih...kiki