Monday, April 06, 2015

Terasa Diri Bagai EDITOR

As Salam

Since last week, aku & a few staff diberi TASK utk edit ayat..

Mesti KURANG DARI 141 HURUF..

Naik juling & pening otak memikir membina ayat slagi tidak terkeluar dari maksud asal penyampaian... Bile dh dpt achieve TARGET..Fuhhhhhh!!!...

Lega..
Terus rasa nak buat lagi & lagi..kiki
.
Yang number 999 tu aku kena tukarkan die mnjadi 1.. dan number yg sebelahnya tu aku kena make surekn mnjadi < 142 HURUF..

Rase mncabar jgk task nih...Task yg memerlukan kebijaksaan kita utk memikirkn ayat yg paling sesuai supaya tidak lari dari penyampaian sebenar...Apepun..TASK ni seronok bile dh dpt buat..hoho


Agak2 dh boleh jadi EDITOR tak???kiki




End

3 comments:

Asha Lya said...

Klau Lya blh maigrain jdinya

Farah Waheda Wahid said...

jadi blogger pun dah ibarat editor dah...

thisni3zahata said...

Asha : Hihi...Berpinar jgk la mata ni...kiki

Farah : Kan?? Editor utk artikel sndiri...kiki