2nd Pregnancy Journey : 22 Weeks

As Salam
06-03-15

Semalam ( 05.03.2015) gi monthly check-up dkt KKIA Taman Ehsan..

Aku dpt org yg ke-2 smlm..Rutin biase sementara nk tggu check-up dgn ASSIGNED Nurse & Doctor, amik URINE, Timbang Berat.

Lepas tu tggu la number keluar utk next stage. Smlm aku kena amik darah sekali lagi..Sakit!!!..haha

Then ade conflict result plk ttg aku punya urine test.. Assigned Nurse mintak UFEME result, tapi makmal bg yg lain. Bile g semula makmal, staff sane ckp result yg dieorg bg is result UFEME.. Terus pening ejab aku. Then staff makmal g sndiri dkt Assigned Nurse..huhu

Bile check degupan jantung baby = 149-150 - Normal. Alhamdulillah..
Bile Assigned Nurse btau it's already 22 Weeks..

Aku : "Eh!!! ye ke nurse? Bukan 20 weeks ke?"

Terus nurse g tgk semula buku pink aku...

Nurse : " 22 weeks puan, 5/2/2015 hari tu dah 18 weeks..

Ok. Fine.Aku udah salah kira...kiki

Time scan dgn doctor plk, she said, kepala baby skrg dkt atas..No wonder la aku rase kicking dkt bhgn bwh je skrg ni..Kadang2 tepi kiri/kanan..

Berat baby skrg dh 400g++..

Cuma aku punya BERAT aje yg tetibe naik mendadak..Dah over the limit..Patutnya around 1-1.5kg sahaja sebulan..Ini smp 2.5kg naiknya... Aku rase aku xde la makan byk..Yang makan byk is HATA.. Takkan la ape yg Hata makan, khasiat & beratnya dpt dekat aku...Mmg ketara perut Hata xde la buncit mcm yg sebelum ni...Pelik nih...Hahaha
Fetal Development - 22 Weeks
Ehsan baby center

Begini la contoh keadaan baby skrg..
Cumanya masa scan smlm doctor x tunjuk screen scan. So aku x nmpk sgt..
Yang pasti degupan jantungnya dah bleh nmpk dgn jelas..Alhamdulillah..

Skrg brng2 keperluan asas nk bawak ke hospital dh complete.
Cuma brng2 lain mcm botol susu, breast pump aje yg belum beli lg..
Harap2 dapat la beli time dkt bby expo Mid Valley nnt..huhu





#throwback
End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top