Lauk Berbuka Ramadhan 2 & 3

As Salam..

Ramadhan ke-2 & ke-3 yg masih bersemangat utk masak...Huhu

Smp2 je rumah, terus bersilat gayung didapur sambil che mek tolong sikit2...Dah nmpk rajin sikit..Harap2 la berkekalan..kiki
Simple sgt lauk kami utk ramadhan ke-2..Janji kenyang.huhu

Tapi malangnya lepas sahur ramadhan ke-3 aku kena cherry berry..Terus x dpt pergi kerja..Penat montot mengadap toilet bowl je.huhu

Tapi dalam sakit2 menu ramadhan ke-3 x mo kalah..huhu
Hata teringin BUTTER MILK PRAWN...
Aku pulak teringin Sambal Kari KETAM...
Lepas tu rase nk dessert agar2 makan dgn susu cair & Ais ..mmg layan sgt..huhu
Buttermilk prawn KUAH BANJIR...
Sambal kari KETAM
Agar2 + susu cair & ais..

Alhamdulillah..Kenyang kami..Che mek pun mkn jgk...
Alhamdulillah..Hari ni dh masuk hari ke-3 che mek belajar puasa walaupun time nk g school layan susu sebotol..Tak pe la..Janji belajar kan?

Semalam blk kerja plan nk masak ayam kicap berlada...Tapi plan x jadi bile nmpk akak jual nasi lemak...Duk jual lauk utk brbuka..So kami beli lauk je..Nasi masak sendiri..Kiki..Lagipun mlm tadi bz aku mengemas brng2 yg kena bwk blk kg siap2..So that nnt time blk nk raya xde la packed sgt bonet & set blkg kete..kiki

Hari ini semua 4 beranak bangun sahur..Dgn Ammar sekali pun bangun sahur jgk..Mujur la ade bubur nasi yg aku masak sikit mlm td konon2nya nk bg Ammar mkn..Tp x sempat sbb Ammar dh tido..So aku suap je pd Ammar..Che mek bersahur roti + nutella & kurma..Harap2 dpt la brtahan smp berbuka nnt..huhu

In Shaa Allah..Lepas keje nnt aku terus blk kg Perak..X sabar nk berbuka dgn family...
Doakan perjalanan kami selamat ye kawan2...





End

2 comments

Sdp2 ehh lauk sis..elok lgi msk sndiri dri bli

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top