Biskut Raya : Biskut Corn Flakes Madu

As Salam

entry : 1st trial

Actually yg ini dh masuk batch ke-3 aku buat biskut..tp baru hari ni brkesempatan nk update...

Resepi aku amik dr tenet jgk..
Proses pembakaran...
Aku masukkn kismis
so rasenye manis & masam2 siket...
Dh siap bubuh dlm balang...


Bahan-bahan : (bleh dpt dlm 50-55pcs)
- 3 cup corn flakes
- 60gm mentega
- 1 sudu Madu
- 1 sudu Gula
- Kismis (ikut suka)
- Color sugar
- Paper cup (small/big)

Cara-cara :
1.) Panaskn Oven 160c
Sementara itu ....
2.) Cairkn mentega dlm kuali dlm api yg sederhana...
3.) Masukkn corn flakes & kacau hingga sebati
4.) Masukkan gula & Madu - Kacau hingga sebati
5.) Matikn api, letak dlm pinggan & masukkn kedalam paper cup.
6.) Bile dh siap, masukkn kedlm oven & bakar dlm 5-7 minit.

Siap....

Biskut nie akan jadi crunchy sgt...sedap..haha

Aku plan nk buat 100pcs for each side...belah Mak kat perak 100pcs & belah KB 100pcs..umah aku sendiri pun igt nk buat 100pcs jgk...batch yg sebelum nie 1 balang dh abih masuk dlm perut kami 3 beranak..kiki

Alhamdulillah berjaya jgk buat biskut raya utk tahun nie...huhu


selamat mencuba...

end

3 comments

Akak belum start satu apapun barang pun belum beli. Wajib ada Almond London, Tart Gulung dan Cornflake Coklat jenuh jugak nak buat sejenis 8 balang. Fengsan!

Reply

Wa!!!!!..meriahnyer kak Aina..saya baru khatam 1 jenis jer...chaiyok2...hihi

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top